Logo for Dolcevia.com
 

Als het over eten gaat rollen de Italianen al gauw met elkaar over straat, geen land waar de gemoederen zo hoog oplopen als het over een gerecht of recept gaat. Vorige maand was er al die heisa over een spaghetti recept waar de Fransen worst van hadden gemaakt. Deze week gaat het over de oorsprong van Tiramisu. Oorlog, schreeuwen de kranten in chocoladeletters. Blijf met je poten van onze Tiramisu af, zegt de president van Veneto. Het is van ons en daarmee basta, nadat Friuli het geboorterecht claimde. Zo blijft er altijd wel iets om je vrolijk over te maken. 

Verder een goed interview met de Haagse Leontine Snell, die beroemder in Italie werd dan ooit in Nederland.

Hieronder de belangrijke en minder belangrijke zaken uit Italie en voor meer kan je altijd op onze Facebookpagina terecht.  In de Dolcevia nieuwsbrief ook links naar items over Italie uit andere media die we de moeite waard vonden om te vermelden. 

Op- of aanmerkingen, zeg het ons. Vind je ons goed, lief of aardig, zeg het anderen. We blijven werken aan een nog beter product. Schrijf ons op redactie@dolcevia.com!

Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel

Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen

Italia a tavola | Links voor Foodies

ISpy - het Italie van kenners

Appuntament | Agenda

Je bent altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste weetjes, de nieuwste MUST DO adresjes en eigentijdse, geheime en/of exclusieve tips in Italië, als je onze nieuwsbrief leuk vind deel dat dan met je vrienden!