Logo for Dolcevia.com
 

Terwijl een deel van de redactie lekker aan het strand in Puglia ligt, gaan we hier in Rome door met het volgen van de verkiezingen. 

Ja, Rome staat in het teken van de burgemeestersverkiezingen, 'sindaco' noemen ze dat hier; en dat zorgt voor show vanzelfsprekend, zoals een kandidaat die wordt uitgesloten door de rechtbank en drie dagen later mag hij toch weer meedoen van dezelfde rechtbank. Maar even zo goed een belangrijke uitslag, die zeker effect zal hebben op de landelijke politiek. 

 De zomer is in aantocht en dat is goed te merken. De feesten of sagra's voor een of andere oogst zijn niet van de lucht, bijvoorbeeld nu de aardbeien, die zo lekker (en goedkoop) zijn dat je ze elke dag eet. 

 Hieronder de belangrijke en minder belangrijke zaken uit Italie en voor meer kan je altijd op onze Facebookpagina terecht.  In de Dolcevia nieuwsbrief ook links naar items over Italie uit andere media die we de moeite waard vonden om te vermelden. 

Op- of aanmerkingen, zeg het ons. Vind je ons goed, lief of aardig, zeg het anderen. We blijven werken aan een nog beter product. Schrijf ons op redactie@dolcevia.com! (Tussen haakjes, ja jullie hebben het goed gezien, de nummering van de nieuwe formaat nieuwsbrieven liep niet helemaal goed, maar we zijn er intussen achter hoe het moet).

Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel

Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen

Italia a tavola | Links voor Foodies

Appuntamenti | Agenda

Je bent altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste weetjes, de nieuwste MUST DO adresjes en eigentijdse, geheime en/of exclusieve tips in Italië, als je onze nieuwsbrief leuk vind deel dat dan met je vrienden!