Logo for Dolcevia.com
 

Als je nog geen vakantie hebt geboekt dan wordt het nu zo langzaam wel tijd. De Britse kranten staan vol van onheilstijdingen over grote drukte en veel hogere prijzen in wat zij als veilige landen beschouwen. Turkije en Tunesie worden gemeden, Italie en Spanje zijn grote favoriet geworden. Wij hebben nog niets gemerkt van steigende prijzen, vooral bij vakantiehuizen en agriturismi lijkt alles normaal. Het wordt wel moeilijker omAls je nog geen vakantie hebt geboekt dan wordt het nu zo langzaam wel tijd. De Britse kranten staan vol van onheilstijdingen over grote drukte en veel hogere prijzen in wat zij als veilige landen beschouwen. Turkije en Tunesië worden gemeden, Italië en Spanje zijn grote favoriet geworden. Wij hebben nog niets gemerkt van stijgende prijzen, vooral bij vakantiehuizen en agriturismi lijkt alles normaal. Het wordt wel moeilijker om voor het hoogseizoen nog iets te boeken. Leden van ons team gingen in de tussentijd de stress uit de weg aan de kust van de Salento! (zie foto & artikel hieronder).

Hieronder de belangrijke en minder belangrijke zaken uit Italië  en voor meer kan je altijd op onze Facebookpagina terecht.  In de Dolcevia nieuwsbrief ook links naar items over Italië andere media die we de moeite waard vonden om te vermelden. 

Op- of aanmerkingen, zeg het ons. Vind je ons goed, lief of aardig, zeg het anderen. We blijven werken aan een nog beter product. Schrijf ons op redactie@dolcevia.com! (Tussen haakjes, ja jullie hebben het goed gezien, de nummering van de nieuwe formaat nieuwsbrieven liep niet helemaal goed, maar we zijn er intussen achter hoe het moet).

Nieuw vanaf volgende week! Vakantiehuizen met top interieurs op Dolcevia.com

Samen met haar man Architect & Interior Designer Luigi Panetta creëert de Nederlandse Filomena Uffing van Andiamo World een unieke collectie van Italiaanse particuliere huurwoningen, Villa's, Castelli en Palazzi. Beiden houden van de contrasten van antieke authentieke stijlen geïntegreerd met minimalistische decors en details. Volgende week meer hierover!

Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel

Het laatste weekend in mei is het inmiddels een goede traditie geworden dat in Italië alle stranden na de winterperiode worden schoongemaakt. Dus vrijdag, zaterdag en zondag ging de milieu organisatie (Legoambiente) geholpen door duizenden vrijwilligers en hele families langs de kusten het strand op om alles wat daar na het voorgaande zomerseizoen is achtergebleven, van sigarettenpeuken en plasticzakken tot aangespoelde rotzooi uit zee op te ruimen en te verwijderen. 

Niet alleen het zand, ook de rotsen en bossen achter de kust worden rigoreus schoongemaakt. In feite gaat het om tonnen afval die werden achtergelaten en waarbij je bij sommige stukken kust de vergelijking met een open vuilnisbelt best kan trekken.

Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen

Italia a tavola | Links voor Foodies

Appuntamenti | Agenda

Je bent altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste weetjes, de nieuwste MUST DO adresjes en eigentijdse, geheime en/of exclusieve tips in Italië, als je onze nieuwsbrief leuk vind deel dat dan met je vrienden!