Logo for Dolcevia.com
 

Als in Nederland de kranten vol staan over een Italiaanse bankencrisis weet u dan verzekerd dat de Italianen zelf in gezegende onwetendheid verkeren. Ze hebben belangrijker dingen aan het hoofd zoals de vakantie. Of de aanhoudende hitte, een hot topic in het park waar ik mijn buren ontmoet, want zelfs voor doorgewinterde (leuk woord in dit verband) Romeinen is het duidelijk te warm voor de tijd van het jaar. Brexit heeft paniek gezaaid onder de prosecco producenten, maar zoals iemand opmerkte, elk nadeel heb z´n voordeel, meer voor ons dus. Goed nieuws voor pasta liefhebbers, het maakt niet dik hebben Italiaanse wetenschappers ontdekt. (Het is de saus die dik maakt, maar dat zeggen ze niet hardop). 
Chin chin!

Elisabeth  
Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel

Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen

Italia a tavola | Links voor Foodies

Appuntamenti | Agenda