Logo for Dolcevia.com
 

Ciao iedereen,

Zondagmiddag 5 september, ik ging nog even snel naar de supermarkt om de hoek om een kleinigheid te halen voor het avondeten. Het is rond 6 uur in de middag. Ik pak wat ik hebben moet en ga aansluiten in de rij bij de kassa. Wat ik dan zie is nieuw voor me. De rijen voor de kassa´s slingeren zich door alle gangen van de winkel, en gek genoeg, meest mannen duwen winkelwagens waar je echt geen tube tandpasta meer tussen kan wringen, zo vol. Voor de deur van mijn appartement had ik al een familie thuis zien komen, met 8 grote koffers en nog een aantal tassen, moeder met de kinderen vlug het huis in en vader kennelijk er op uitgestuurd om boodschappen te halen. In Rome is de vakantie voorbij en dat is meteen te merken, Zelfs het weer slaat om, regen en de temperatuur is zeker 5 tot 10 graden lager.

Op de redactie van Dolcevia hebben we het zo druk met de laatste hand te leggen aan ons kookboek ´De Tomatenmoorden´, dat we haast geen tijd meer hebben iets anders te doen. Veel recepten hebben nieuwe foto´s nodig dus staan we geregeld in de keuken om gerechten klaar te maken en te fotograferen. Een monnikenwerk mag ik wel zeggen.  

Er zijn in Italie veel bizarre musea, misschien heb je er wel een paar gezien deze zomer. Maar ook bizar mag wel deze verklaring voor de gemeente Milaan genoemd worden, waar de overledene gevraagd wordt naam en voornaam in te vullen en dat het formulier te ondertekenen, ja, de wonderen geschieden nog elke dag in dit land.

Het boekje ´Aperitivo Italiano´ kun je nog steeds GRATIS downloaden, een handleiding voor de perfecte Italiaanse Apero met cocktails én antipasti recepten. Maar ik vraag wel een paar minuten medewerking om aan lezersonderzoek mee te doen over 'Italiaans Eten', als je daar geen zin hebt mag je het ook kopen voor €1,49.   

Cin cin
Elisabeth


 

♦ ♦ Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel ♦ ♦

♦ ♦ Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen ♦ ♦

♦ ♦ Italia a tavola | Links voor Foodies ♦ ♦