Logo for Dolcevia.com

Ciao iedereen,
De Bellavita beurs in de RAI van Amsterdam toont al het goede wat Italie te bieden heeft. Nu is je kans om kwaliteitsproducten die normaal niet in Nederland of België te krijgen zijn, te kunnen proeven.
Het programma van de beursdagen:

Zondag 20 november, publieksdag
11.00 – 11.45
Giovanni Caminita
Chef, TV Personality & restaurateur. Presenteert de Italiaanse keuken op 24Kitchen TV, komt uit Sicilië en noemt zijn grootmoeder als inspiratie die hem de liefde voor  koken bijbracht. Hij presenteert: Siciliaanse tradities - eten en drinken uit de regio.
12.15 – 13.00
Tom Hunt
Eco-Chef & restaurateur, winnaar van de Best Ethical Restaurant en Most Sustainable Restaurant prijzen in 2016. Activist tegen voedselverkwisting, voor het gebruik van 0 km producten, seizoensgroenten en koken met goedkopere stukken vlees. Hij begon de actie ´Het vergeten feest´. 
16.00 – 16.45
Masterclass van zuid-Italiaanse tradities uit Calabria.
 
Maandag 21 november 2016, vakdag
12.15 – 13.00
Thomas Bühner
Chef & restaurateur, eigenaar en chef kok van La Vie (3 Michelin sterren) in Osnabrück, een van de 100 beste restaurants ter wereld. Hij denkt vooral in termen als natuurlijke smaken van pure producten. Op de Expo 2015 liet hij zijn liefde voor Made-in-Italy producten kennen.
14.30 – 15.15
Buyers talk, paneldiscussie o.l.v. Jacqueline Snoeker (Eigenaar van Vinergy en voorheen directeur afdeling Dranken bij Albert Heijn).
Panelleden zijn o.a. Joep Speet (Pallas Wines Buyer Manager, Delta Wines Group), Tineke Jansen (wijninkoper E-Luscious), Roderick Ross (PR & Marketing Manager Wijnimport J.Bart) en Frank Donker (Wine Buying Manager LFE Group).
Het panel zal praten over de wijntrends in Nederland, de positie van Italiaanse wijn in de markt, hoe wijnen uit diverse Italiaanse regio het doen in het bijzonder de wijnen uit zuid-Italie en de manier waarop de Nederlandse consument Italiaanse wijn beoordeelt. Het panel zal ook vragen uit het publiek beantwoorden.
15.30 – 16.00
Bellavita Prijsuitreiking voor de beste producten


Denk aan de gratis kaarten voor de Bellavita beurs in de RAI op 20 en 21 november, je kan ze hier bestellen.

OKTOBER AANBIEDING BELLAVITA! : EXCLUSIEF VOOR ONZE LEZERS
Ter gelegenheid van de opening van de online Bellavita Shop voor Nederland en België speciaal voor onze lezers de exclusieve DOLCEVIA HAMPER VOOR MAAR € 61,82* ipv €97: Een absolute vriendenprijs met ongeveer 30% korting voor 15 topproducten uit Italië. En als het je eerste aankoop is krijg je bovendien nog eens een extra 10% korting.
Om deze hamper te bestellen gebruik je de kortingscode 'dolcevia10' die je ook bij aankoop van andere producten uit de winkel van Bellavita.co.uk kan gebruiken.


Elisabeth Bertrand
Dolcevia.com

*De prijs kan enigszins wijzigen daar deze onderhevig is aan de waarde van het Britse pond en btw.

Ieri e oggi in Italia | Wat ons gisteren en vandaag opviel

Una bella dormita | Mooie plekjes om te slapen

Italia a tavola | Links voor Foodies