Een paar dingen die je deze week niet mag missen
Onze nieuwsbrief is een beetje veranderd van format, ik hoop dat het beter leest. Wil je direkt naar Dolcevia.com voor reis of kook inspiratie, kijk dan hier. 
Deze week hebben we veel nieuws en dat komt omdat we de vorige week hebben overgeslagen, onze excuses hiervoor. Ik hoop dat de volgende artikelen het een klein beetje goed maken.  :-) 
Spello en de gigantische schildpad van Umbrië - Italië met Dolcevia.com
Het was een zonnige dag in januari dat ik besloot, voor het eerst in mijn leven, om me aan te sluiten bij een demonstratie in Rome. En het was daar op het plein voor het Pantheon dat ik in gesprek raakte met een mede demonstrant die voor de gelegenheid helemaal uit de regio Umbrië was afgereisd. Uit Spello om precies te zijn. Het begin van een vriendschap.
Ontdek dit
Zoek je een kamer in Rome? Misschien is dit een leuke tip! – Italië reisaanbiedingen
Voor wie graag in een rustige omgeving wilt verblijven in Rome voor een kleine prijs, te midden van de nationale parken zoals de Appia Antica beiden we nu een uniek adresje exclusief voor onze lezers. Op 10 minuten van het centrum en toch omgeven door natuur en historische trekpleisters zoals de kerk van Quo Vadis.
Info & Reserveringen
La Montina Franciacorta op Vinitaly 2017 - Italië met Dolcevia.com
Vinitaly staat weer voor de deur. Dit jaar, 2017, is de belangrijkste wijnbeurs voor Italiaanse wijnen ter wereld tegelijk een reden voor La Montina om te vieren dat dit wijnhuis precies 30 jaar lang Franciacorta produceert.
Maak een afspraak
Reisinspiratie : Eolische & Liparische eilanden – Italië reisaanbiedingen
Een prachtige collectie foto's van de fotograaf Roberto Viel uit Itali van de Liparische en Eolische eilanden. Wil je meer informatie over deze streek? Link naar Dolcevia.com Wil jij naar de Eolische eilanden? Kijk dan naar deze reisaanbiedingen.
Ontdek dit
Bibi´s blog: Delicato Delicato, de knielende os van Loreto Aprutino. - Italië met Dolcevia.com
Tijdens een etentje bij mijn schoonzusje zit ik naast Virgilio, een kennis die veearts is. Onder het eten vertelt de 'veterinario', dat hij komend weekend in het dorp Loreto Aprutino moet zijn, om daar de os te controleren die voor het heiligenbeeld van San Zopito zal gaan knielen. Wat leuk, zeg ik, kan ik met je mee daar naartoe?
Lees meer
Solemare, vakantiehuizen aan de Adriatische kust in Abruzzo - Italië met Dolcevia.com
De Adriatische kust is gezegend met lange stukken prachtig zandstrand en een langzame afloop de zee in, wat het ideaal maakt voor vakanties met kinderen. Wat niet iedereen weet is dat er nog massa's mooie en veilige stranden liggen ten zuiden van de ons bekende badplaatsen. Neem bijvoorbeeld de stranden in Marche en iets verder naar het zuiden in Abruzzo die veel minder bezocht worden maar zeker de moeite van de extra kilometers waard. In Villa Rosa zijn talloze comfortabele appartementen te huur in de zomermaanden die op loopafstand van het strand liggen, en een stuk minder duur dan in de meer bekende badplaatsen (behalve in augustus als de Italianen zelf met vakantie gaan).
Meer informatie
Over een paar dagen is het weer tijd om de glazen te klinken voor een nieuwe editie van VinItaly in Verona. De grootste ontmoetingsplaats ter wereld voor wijnhandelaren en Italiaanse wijnproducenten.
Memorabilia uit de roemrijke tijd van de Italiaanse film bepalen het karakter van dit schitterend gelegen appartment met B & B kamers in Trastevere, de 'place to be' in Rome. En waar kan je midden in de stad zo heerlijk buiten ontbijten op een groot bloemrijk terras.
Altijd al eens in een echte trullo willen slapen, Trulli Terra Magica in Putignano maakt dat mogelijk. Een prachtige cluster van deze typische puntdakhuisjes uit de 18de eeuw werd zorgvuldig gerestaureerd en smaakvol ingericht zodat de gasten van onze eeuw er een ideale vakantieplek zullen vinden. De ronde structuur en de dikke muren maken dat de temperatuur zelfs in de zomer heerlijk comfortabel blijft.
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome · Italy
Unsubscribe from newsletter