Een paar dingen die je deze week niet mag missen
Een prettige Pasen aan iedereen uit de historische hoofdstad Rome.

Vanmiddag stuur ik jullie de meest recente toevoegingen aan Dolcevia.com plus een aantal leuke vakantieideeën geselecteerd uit onze nieuwe website Italië-Reisaanbiedingen. Zoek je advies of inspiratie voor een vakantie in Italië  ga dan snel naar de website Dolcevia.     
De mooiste infinity pools in Italië
 De dramatiek van een filmset, het silhouet van een vrouw die zich over het water beweegt tegen de achtergrond van een kaleidoscopische zonsondergang. Het was vooral de video van een zwembad waar je boven een stad lijkt te lopen die mij tot dit artikel inspireerde.
Duik er in!
Castello Sannazzaro, logeren in een privé kasteel
Denk je eens in. In het jaar 1163 op 4 december, gaf Frederik I, bijgenaamd Barbarossa ("Roodbaard") (Waiblingen, 1122 – Anatolië, 10 juni 1190), telg van het huis Hohenstaufenen die regeerde van 1155 tot aan zijn dood in 1190 als keizer van het Heilige Roomse Rijk, niet de eerste de beste dus, aan 4 ridders Guido, Burgundio, Assalito en Rainiri van Santo Nazario (later verbasterd tot Sannazzaro) het recht om kastelen te bouwen waar  ze maar wilden. Het kasteel waar je voorstaat in Giarole in Piemonte is sinds die tijd, dus bijna 1000 jaar in bezit geweest van dezelfde familie Sannazzaro.
Meer info?
Tenuta di Pieve a Celle, waar charme en gastvrijheid samenkomen
Als je via de meanderende weg, typisch Toscaans aan beide zijden omzoomd met cypressen bij de villa uit de laat 19de eeuw bent aangekomen, is het gevoel dat je een idyllisch verblijf gaat beleven al vastgesteld. Het grote park met de eeuwenoude bomen en prachtige bloemenstruiken geven je het idee dat je in een eerder tijdperk bent aangeland.
Ontdek Pistoia
Appartementen Agriturismo Le Palaie in de heuvels bij Pisa
Een gevoel van vrijheid, rust en stilte overvalt je telkens je dit statige 18de eeuwse landgoed Agriturismo LE PALAIE binnenrijdt. Grote open ruimtes, een zwembad waar je verkoeling vindt tijdens de warme zomermaanden en comfortabele appartementen waar je je al snel thuis voelt. Een schitterende omgeving waar veel valt te ondekken.
Meer in
Doe mee met onze Made in Toscane Wedstrijd - Italië met Dolcevia.com
 Made in Toscane wedstrijd Doe mee met de Made in Toscane wedstrijd van Dolcevia.com en win prachtige Toscaanse prijzen zoals een verblijf in een van de meest prestigieuze kasteelhotels bij San Gimignano, een vakantiepakket van Aqua di Bolgheri of een sortering van het exclusieve pastamerk Fabbri uit de Chianti.
Doe nu mee!
Van een bord pasta word ik gelukkig
Wat kan je doen tegen depressie? Word ik van een bord spaghetti Bolognese gelukkiger? Een bord pasta geeft mij een goed gevoel maar helpt het inderdaad als anti-depressie middel? Diëtisten en psychologen in Italie geloven inderdaad dat pasta een echt soulfood is en voor de doorsnee Italiaan staat dit soort comfort food op nummer 1.
Lees meer
Bibi´s blog | Pasen, "ik ben er klaar mee"
Vanmorgen kom ik op de boerenmarkt van Teramo een vriendin tegen. Na haar een Prettige Pasen te hebben gewenst vertelt zij mij dat ze helemaal klaar was met La Pasqua. Dagen heeft zij in de keuken gestaan, zoals bijna alle huisvrouwen hier, ja wat wil je ik woon nu eenmaal in Teramo, een stad van lekkerbekken.
Lees meer
Boek
Ontdek deze nieuwe website
In de voet van Italië ligt het paradijs, maar dan in de moderne en luxe variant. Infinity Resort Tropea is sprookjesachtig mooi. Het witte, serene complex met ronde vormen nestelt zich op een heuveltop in een landtong. Vanuit daar heb je een betoverend uitzicht over het azuurblauwe water van de Tyrreense zee.
Niet ver van de meren en toch ook vlak bij de weelderige winkelboulevards van Milaan: C-Hotel& Spa ligt perfect tussen de bekende trekpleisters van Noord-Italië. In twintig minuutjes sta je in het prachtig gelegen dorp Lecco, dat ingeklemd ligt tussen de Alpen, een steile heuvel en het beroemde Comomeer. Diverse aanbieders. 
We hebben in Italië 26 mogelijkheden gevonden. Goede aanbiedingen onze lezers die graag zo veel mogelijk faciliteiten en maaltijden zoeken inclusief in een prijs per persoon. 
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome · Italy
Unsubscribe from newsletter