Een paar dingen die je deze week niet mag missen
We blijven nieuwe plekjes ontdekken en soms kijken we naar een bekende plaats met nieuwe ogen. Italie blijft verrassen. We vonden wilde stranden waar geen mens komt in Marche. En ons droomhuis op Pantelleria. Maar als je in Rome bent deze zomer dan moet je echt het spektakelstuk over Nero gaan zien. Kaarten zijn al voor 50% verkocht. Dus haast je. Ga je ieder jaar terug naar dezelfde plek dan hoop ik dat we je kunnen inspireren om ook eens een nieuwe vakantiebestemming te ontdekken. Doe eens iets geks! 
Dammusi droomhuizen in Italië - Italië met Dolcevia.com
Dammuso Droomhuis Met al de gekkigheid in de wereld, Noord-Korea, Trump, opkomst van extreem rechts, populisme, Isis, noem maar op, wordt het idee van een vakantiewoning op een eiland ver van de kust van Europa best aantrekkelijk. Ik heb vandaag voor de grap eens gekeken naar de mogelijkheden voor het kopen van een 'dammuso' op Pantelleria. Het eiland biedt een goede wijnbouw (de passito wordt als heel goed ervaren), en de mogelijkheden voor een B&B voor weliswaar wat exclusief toerisme ligger er, maar het belangrijkste punt voor mij is eigenlijk dat ik helemaal verliefd ben op de Arabische architectuur van het eiland.
Ontdek dit
Dolcevia.com staat deze maand in het magazine Feeling
Link naar het artikel op Facebook
De wilde natuur van Monte San Bartolo in Le Marche - Italië met Dolcevia.com
Tussen de kilometers en kilometers bonte streepjesparasollen die de stranden in het noorden van de Adriatische kust als rijtjeshuizen bevolken en waar iedere Italiaanse familie met haar kroost een plek huurt voor de zomer, bevinden zich een aantal stukjes kust die daar niet aan meedoen. Als je genoeg hebt van de doorzonkamers op het strand waar alleen de kleur van de badhanddoek verschilt, ga dan eens kijken in het kustpark van Monte San Bartolo.
Ontdek dit
Maserati of Ducati studeren? De MUNER zoekt talenten in Bologna - Italië met Dolcevia.com
Nieuwe opleiding in Bologna aan de automobiel universiteit met deelname van Maserati, Ducati, Ferrari 

Interesse?
Agenda| Nacht van Rome: Stad van 7 zonden
De Nacht van Rome vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 in De Balie in Amsterdam. Een interactieve avond over de Eeuwige Stad met debat, speeches en een cultureel programma voor een breed publiek.
Koop kaarten
Agenda | Zomer openlucht rockopera over keizer Nero in Rome op de Palantijnse heuvel
De Rockopera 'Divo Nerone' over keizer Nero met een decor ontworpen door 4-malig Oscar winnaar Franco Migliacci. De voorstellingen vinden plaats in de openlucht op de Palatijnse heuvel in Rome. De opbouw van het decor voor deze rockopera is maar liefst 14 meter hoog. De opbrengst is bestemd voor de restauratie van monumenten in de stad Rome.
Meer informatie?
Agriturismo Il Poggiolo in Umbrië - Italië met Dolcevia.com
Parrano ´s claim-to-fame is ongetwijfeld de Tane del Diavolo en de Bagni di Diavolo, een onderaardse bron van warm (28 graden) water die een natuurlijk zwembad tussen de rotsen creeert waar je heerlijk kunt baden. Het is een leuke ervaring om dit fenomeen een keer van dichtbij mee te maken door  in het warme water te zwemmen. Het middeleeuwse dorpje Parrano is een van die heerlijke bergtopplaatsjes die je alleen in dit gebied vindt. De beroemde plaatsen Orvieto, Perugia en het meer van Trasimeno liggen op een uurtje afstand. Ontdek dit alles als je in een van de mooie vakantiehuisjes van Il Poggiolo je vakantie hebt geboekt.
Ga naar de beschrijving
Nieuwe aanbiedingen van Secret Escapes in Italië – Italië reisaanbiedingen
Matera, het Lago Maggiore, Milaan en Turijn zijn enkele van de wekelijkse aanbiedingen van Secret Escapes. Dit zijn allemaal prachtige luxe hotels met goede kortingen voor bepaalde data. Als je het in kan passen in je vakantie kan zo'n hotelaanbieding van pas komen. In de rubriek Speciale Aanbiedingen zetten we trouwens iedere week nieuwe mogelijkheden.
Bekijk de aanbiedingen
Bibi´s blog | Een Haagse kok in l' Aquila - Italië met Dolcevia.com
Vanavond zijn we door Marcia, een vriendin van M. uitgenodigd om bij haar te komen eten, want er komt een Nederlandse kok, Eugenio Boer, in haar restaurant koken. Marcia’s pizzas staan in de Abruzzen en verre verten, zoals ze hier zeggen, bekend. Haar pizza´s worden als “opera d’arte”, kunstwerken, geprezen.
Lees meer
Casale del Podesta - Italië met Dolcevia.com
Het dorpje Fratta Rosa zal misschien geen herkenningswaarde hebben voor de doorsnee vakantieganger, maar het is zeker geen onbekende plaats in Marche. Hier komen de originele terracotta tegels vandaan, dus groot kans dat je ooit weleens iets uit Fratta Rosa onder je voeten hebt gehad. De streek produceert trouwens ook een goede wijn. In de afgelopen 15 eeuwen heeft het wel degelijk een rol van betekenis gespeeld en de nabijheid van Urbino, hertogdom en universiteitsstad heeft hier veel aan bijgedragen. Het is, om in termen van toerisme te spreken, een van de mooiste en oudste stukjes landschap van de provincie.
Ga naar de beschrijving
Vakantiehuis Casa Vacanze Paradiso
Kies je voor een plek vanwaar je de essentie van heel Italie onder handbereik hebt, dan kan je eigenlijk geen betere streek bedenken dan de oevers van het meer van Bolsena. Rome is een dik uurtje, de regio Toscane, Umbrie en Lazio komen min of meer bij elkaar in deze omgeving. Heb je genoeg van de grote toeristische trekpleisters als Siena en Perugia dan trek je het land in via de kleine provinciale wegen waar je om de paar kilometer een schilderachtig oud dorpje ontdekt of een archeologische opgraving van duizenden jaren terug tegenkomt.
Ontdek dit
Gebak met aardbeien en ricotta
Als het aardbeien seizoen is aangebroken slaan de Italiaanse winkels op hol lijkt het. Er liggen zoveel soorten, van klein tot groot, voorzichtig naast elkaar gelegd als ware het  bonbons, of in bakje die zo van het veld lijken te komen. En alsof het niet op lijkt te kunnen brengt iedere huisgenoot ook een pondje mee naar huis, met het gevolg dat ontbijt, lunch en avondmaaltijd een onderdeel aardbeien heeft. Dus moeten er drastische maatregelen komen om deze overvloed weg te werken. De aardbeientaart met ricotta is een extra lekkere oplossing die niet zoveel suiker nodig heeft en al helemaal geen slagroom, want van aardbeien kan je behoorlijk aankomen als je het niet in de gaten houdt. Deze versie gebruikt ook geen boter.
Lees de instructies
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome · Italy
Unsubscribe