We hebben weer goed nieuws uit Italië..
Deze week is er weer veel nieuws van Dolcevia.com. Ik wil graag iedereen bedanken die ons blijft lezen en de website bezoeken voor inspiratie en nieuws over Italië. We proberen altijd het niveau hoog houden met onze berichtgeving want we weten dat onze lezers dat apprecieren.
 
N.B. Als je ooit een vakantietip nodig hebt die je niet direct op de website kunt vinden dan kan je altijd contact op nemen met onze redactie. Er is altijd wel iemand die op de vraag kan inspelen uit eigen ervaring of je in de juiste richting kan sturen voor een antwoord.  
Gratis vuurtoren met uitzicht op zee in Italie?
Bijdrage door Elisabeth Jane Bertrand
Het is weer zover. Een persbericht over leegstaande paleizen die gratis te bekomen zijn haalt altijd wel een headline. Italië is aan het uitverkopen lijkt het wel. Je krijgt geld toe als je naar een bergdorp in Ligurië verhuist en de Italiaanse overheid strooit met cadeautjes in de vorm van historische villa's, vuurtorens, een oude gevangenis en hele kastelen. Als je maar wil komen! (Je moet echter wel een koffer met geld in de achterbak hebben liggen.)
Lees meer
Na 90 jaar is de Mille Miglia nog springlevend
Berichtgeving uit Brescia door Peggy Heylen
Voor liefhebbers van antieke wagens is de Mille Miglia een hoogtepunt in het jaar. De tocht die altijd in Brescia (Lombardije) begint, naar Rome rijdt en weer eindigt in Brescia altijd in het voorjaar gereden. De route is zo samengesteld dat de auto´s op diverse plaatsen goed te bezichtigen zijn voor het publiek.
Lees meer
Procida voor de kust van Napels

Bijdrage door Elisabeth Jane Bertrand
Procida Het kleinste eiland in de Golf van Napels, Procida wordt a.s. vrijdag besproken in het tv programma van Ilja Gort. Volgens ons is dit het meest authentieke voor de kust van Napels. Het kleurrijke eiland heeft een even zo kleurrijke geschiedenis vooral vanwege de aanslagen van piraten, waarvan de meest legendarische die van Barbarossa in 1544 was. Procida wordt trouwens net zoals Capri uitgesproken met de klemtoon op de tweede lettergreep.
Lees meer
Napels | Het vrolijke Santa Chiara klooster
Bijdrage door Nelleke Pruijs
De kloostertuin van Santa Chiara in Napels werd een van mijn toevallige ontdekkingen. Oververzadigd door het aantal kerststallen wat ik inmiddels had gezien tussen Via dei Tribunali en het museum van Certosa di San Martino liep ik naar de binnenplaats van het voormalige nonnenklooster.
Ontdek meer in Napels
Luxe merken Made in Italy strijden tegen namaak en kritische millennial
Bijdrage door Elisabeth Jane Bertrand
Luxe merken Made in Italy strijden tegen namaak en kritische millennial Hoewel de markt voor luxe Made-in-Italy producten in 2016 een kleine daling liet zien, in het bijzonder op het gebied van modeartikelen zoals kleding, horloges, juwelen, parfums en tassen, putten de Italiaanse luxe merken zoals Fendi, Armani, Bulgari en Ferrari steeds meer hoop op kopers uit China en de V.S. waarbij de Chinese markt zelfs een kleine groei mocht optekenen.
Lees meer
Wonen in de Abruzzen volgens schrijver Raoul de Jong
Beroep | schrijver | Verblijft in Capistrano | Abbruzo 
"Wanneer ik Castello Piccolomini binnenloop zie ik direct de opvallende verschijning van het twee meter hoge beeld compleet met enorme hoed en brede schouders staan. Het beeld werd ooit door een boer in deze omgeving gevonden. Net als ik mij afvraag waarom er een oranje zonnebril de neus van de Guerriero siert, springt er plots een jongen met grote felle blauwe ogen vanachter het beeld te voorschijn."
Lees meer
De MUNER zoekt talenten in Bologna
Bijdrage door Nelleke Pruijs
Studenten die gek zijn van Maserati, Ferrari en Ducati, om er maar een paar te noemen, kunnen van af dit jaar een Masters-opleiding doen aan de Automobiel Universiteit van Emilia Romagna, MUNER genaamd.
Meer informatie?
Vakantiewoning Casale del Podestà (11-13 p)
Aangeboden door particulier!
Het dorpje Fratta Rosa zal misschien geen herkenningswaarde hebben voor de doorsnee vakantieganger, maar het is zeker geen onbekende plaats in Marche. Hier komen de originele terracotta tegels vandaan, dus groot kans dat je ooit weleens iets uit Fratta Rosa onder je voeten hebt gehad. De streek produceert trouwens ook een goede wijn. In de afgelopen 15 eeuwen heeft het wel degelijk een rol van betekenis gespeeld en de nabijheid van Urbino, hertogdom en universiteitsstad heeft hier veel aan bijgedragen. Het is, om in termen van toerisme te spreken, een van de mooiste en oudste stukjes landschap van de provincie.
Meer informatie?
De Italië agenda van Dolcevia.com kan je altijd raadplegen voor evenementen aanbevolen door de redactie. Ga nu naar deze link voor meer evenementen.  
Vindt plaats : 18-21 mei 2017
Voor liefhebbers van antieke wagens is de Mille Miglia een hoogtepunt in het jaar. De tocht die altijd in Brescia (Lombardije) begint en eindigt in Rome wordt altijd in het voorjaar gereden. De route is zo samengesteld dat de auto´s op diverse plaatsen goed te bezichtigen zijn voor het publiek.

Vindt plaats : Vanaf 2/7 tot 16/8 op verschillende dagen.
In Siena vindt begin juli en daarna in de herhaling rond 15 augustus de Palio plaats. Het evenement duurt in totaal 4 dagen. De eigenlijke race 1 dag.
N.B. Inclusief een bijzondere videoinleiding van het Google Cultural Institute. 
Vindt plaats vanaf 15/7 tot 16/7
Het Feest van de Verlosser is een van de meest belangrijke volksfeesten voor de Venetianen. Het begint met een spectaculair vuurwerk en lichtspel in de nacht van zaterdag op zondag, het feest trekt jaarlijks duizenden bezoekers.
N.B. Inclusief een bijzondere videoinleiding van het Google Cultural Institute. 
Ilja Gort in Italië iedere vrijdagavond op NPO – Italië reisaanbiedingen
NPO AVRO/TROS : Ilja Gort verlaat zijn geliefde Frankrijk voor Italië.
Ilja Gort: “Ik wil er achter komen waarom de Italianen zoveel talent hebben om te genieten. Van lekker eten, van prachtige wijnen en van schoonheid. Wat zegt al dat heerlijks over de Italiaanse ziel - en over het land? Wat is het geheim van La Dolce Vita?” 
Wie deze serie op de NPO volgt weet dat hij ook op bezoek is geweest in een van mijn favoriete streken: Campania.
Lees verder mèt reisaanbiedingen
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome · Italy
Unsubscribe