Genieten in meervoud. Vakantie-inspiratie, last-minute villa's in Italië, leer deze snelle Italiaanse visgerechten maken en een paar leuke evenementen voor alle zintuigen
Deze week een aantal leuke gastronomische evenementen in Italië die je gemakkelijk kunt combineren met je vakantie.
Zoek je nog een villa in Italië voor de schoolvakantie dan hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die we vonden tussen het aanbod van Italië Reisaanbiedingen website van Dolcevia.com (uiteraard zijn deze op dit moment nog beschikbaar).
Heb je nog geen vakantie geboekt dan wordt het nu wel tijd natuurlijk! Je kunt altijd terecht voor inspiratie op Dolcevia.com, kijk bijvoorbeeld  in de rubrieken Italië Reizen of de Evenementen Agenda.

Natuurlijk hebben we ook nog wat lekkere Mediterrane recepten opgenomen in deze nieuwsbrief met name authentieke Italiaanse gerechten met vis die je héél makkelijk op vakantie kunt maken of op de BBQ in je tuin of op je balkon kunt leggen. 
15 - 18 september 'Cheese 2017' van Slow Food in Bra, Piemonte
Het bergdorp Bra in de regio Piemonte is de thuisbasis van de Slow Food beweging. De kaasbeurs is een van de grootste evenementen die hier (twee-)jaarlijks plaatsvinden. Het is zeker een aanrader voor iedereen die in de kaassector werkt maar ook gewoon voor de liefhebber van een gezellige beurs op een mooie locatie.
Ontdek dit evenement
FRAGRANZE 15 | De parfum beurs in Florence
  • Een van onze favoriete beurzen in Italië. Deze 2-daagse parfum-(vak)beurs vindt ieder jaar plaats in september in het Stazione Leopolda in Florence in de serie van Pitti Immagine Mode & Lifestyle beurzen.  N.B. Ook open voor het publiek.
Ontdek dit evenement
Dolcevia vond de lekkerste olijfolie uit Ligurie bij Olio Novaro
Dat olijfolie net als wijn afkomstig uit een bepaalde streek heel veel van smaak en ook van kleur kan verschillen weten we misschien al wel. Een goede olijfolie zal in prijs niet veel verschillen of het nu uit het zuiden of uit het noorden van Italie komt. Maar qua smaak zijn ze vaak niet te vergelijken Ik ga eens kijken en proeven bij Olio Novaro die de zee weet in te kapselen in hun producten.
Lees meer
Il Pagliaio - Bio markt in Greve in Chianti
De biologische markt in Greve in Chianti is al jaren een begrip. Elke 4de zondag van de maand komen boeren en producenten uit de wijde omgeving naar deze grootse boerenmarkt waar ook handwerkslieden en oude ambachten aanwezig zijn.
Ontdek dit evenement
Zoek je nog een prachtige grote vakantievilla met zwembad bijvoorbeeld midden in de schoolvakantie? Voor twee weken tussen 1/8-15/8 vonden we nog deze pareltjes in Marche, Toscane en Umbrië. Zie in de rubriek Tijdelijke Aanbiedingen op Italië Reisaanbiedingen Website van Dolcevia.com
Villa
We zijn er indertijd zonder veel ophef rustig aan begonnen, maar inmiddels wordt de rubriek 'Huis Kopen in Italië' steeds meer bezocht en gelezen. Het laatste jaar kregen we al maar meer vragen om woningen en kleine hotels te promoten die op de koopmarkt komen.  Als gevolg daarvan hebben we een nieuwe rubriek aangemaakt voor enkel koophuizen en vastgoed objecten. Het is vanaf nu al mogelijk om een project of een huis te koop aan te bieden binnen de rubriek 'Vastgoed te koop in Italië'.  In de komende weken verwachten wij tientallen nieuwe koophuizen aan te kunnen bieden in heel Italie. 
Wil je een huis in Italie te koop aanbieden op Dolcevia? Klik hier (formulier in het Italiaans).
Huurkoop: De Italiaanse huizenmarkt zoekt alternatieve vorm van financiering
Leer meer over huurkoop in Italië
Woonhuis te koop in Adrara San Martino bij het Lago Iseo
Te koop aangeboden karakterestiek oud huis bij het meer van Iseo In het hart van de vallei van Bergamo, dichtbij het meer van Iseo. Recentelijk gedeeltelijk gerenoveerd. 
Vraagprijs: € 239,000
Meer info?
De charmante albergo diffuso met uitstekend restaurant Preit (1400 mt), Maira vallei, prov.Cuneo (50 km). Het maakt deel uit van de zuidelijke Cozie Alpen. Goedlopende herberg met restaurant en spa en 7 kamers, geliefd bij bergwandelaars en wintersporters, wegens ziekte eigenaar ter overname, koop. Vraagprijs in € 675.000
Fietsen in Rome voor beginners
Fietsen in Rome wordt steeds populairder, dat zal je misschien verrassen voor een stad die meerdere malen de dubieuze eer kreeg om te worden verkozen tot stad met het hoogste aantal verkeersongevallen in Europa. Hieronder vind je een aantal goede tips om op twee wielen van de schoonheid van de Eeuwige Stad te genieten en vrijwel zonder risico.
Lees meer
Gebakken sardientjes uit Salento
Je hebt hier de kleine verse baby sardientjes of ansjovisjes voor nodig, bianchetti heten ze in het Italiaans en ze zijn maar een 4-5 cm groot, zoals je die zo vaak ziet in de restaurantjes in het zuiden van Italië. Meestal worden ze gefrituurd maar in dit recept zijn ze in de oven gebakken.
Ga naar dit recept
Inktvis op de grill
Recept van Deborah Mele voor gegrilde octopus dat simpelweg alleen wat citroen, peterselie en knoflook nodig heeft om de smaak te accentueren.
Ga naar dit recept
Acciughe alla Vernazzana - Ansjovis uit Vernazza
Uit het beroemde plaatsje Vernazza in Cinque Terre komt ansjovis op hun manier. Van dit oorspronkelijke vissersplaatsje kan je niet anders dan een uitstekend visrecept verwachten natuurlijk.
Ga naar dit recept
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe