Genieten in meervoud. Vakantie-inspiratie vind je op de nieuwe kaarten die we maakten, dichterbij kunnen we Italie niet bij je brengen (tenzij je er al bent).
Nu is de tijd om verkoeling te zoeken. Dus zoeken we een plekje aan het water, aan zee, een meer, een lekker zwembad of in de bergen. Maar wacht even, het maakt wel uit waar je naar toe gaat, in sommige delen van Italië heerst momenteel een watertekort. Geen autowassen en geen plastic zwembadjes in de tuin. De fonteintjes in Rome werken (nog), je kan daar in ieder geval gratis water tanken. 
Interactief
Interactieve kaart met alle verblijftips van Dolcevia : Alle accommodaties die wij aanbevelen en stukjes die we plaatsten over romantische hotelletjes of heerlijke resorts hebben we op een verblijfskaart van Italië gezet, zodat je meteen kunt zien waar je wilt gaan zoeken voor je vakantie.

Interactieve kaart van Italië met alle reisreportages  en evenementen: En toen dat een succes bleek dachten we, weet je wat, als we al onze reisreportages nu ook eens op een kaart zetten. Wel zo handig als je wilt weten waar die plek ligt. En om het nog mooier te maken kan je zelfs Streetview gebruiken om te zien hoe het er ter plekke uitziet.  
Spaghetti Cacio e Pepe
Het Romeinse pasta gerecht Cacio e Pepe wordt gemaakt met Pecorino kaas en peper. Dit is het authentieke recept voor de liefhebber.

Leer hoe je dit moet maken
Tips onderweg naar Italie, hoe navigeer ik gezond door het menu van een Autogrill
Katie Parla geeft tips voor eten langs de snelweg onderweg naar Italie. Hoe kies je een gezonde hap bij Autogrill wegrestaurant? Is caffe macchiato beter dan gewone espresso?

Lees hier meer
Locanda Belvedere Saludecio, uitzicht op zee
Locanda Belvedere Saludecio in de provincie Rimini in een prachtige streek aan zee met een slow food restaurant. Heel erg aanbevolen.

Ontdek dit nu
8 perfecte campings in Italië volgens de redactie van Dolcevia.com
8 van de mooiste campings in Italië vooral voor reizen met kinderen, in de bergen, het Gardameer, in de Chianti, aan zee en op Elba en Sardinie.

Ontdek ze nu
Gnocchi alla Romana
Donderdag is gnocchi dag in Italië. Zoals vis op vrijdag en zaterdag pens! Dit is het recept voor de Romeinse variatie gnocchi die helemaal afwijken van de gnocchi die jullie waarschijnlijk kennen.

Hoe maak ik dit ?
1001 Italië vakantie arrangementen aanbevolen door Dolcevia.com op deze nieuwe website
In mei lanceerde Dolcevia.com een nieuwe website met het gehele Italië reisaanbod van Nederlandse en Belgische reisorganisaties. De website is bedoeld om je een beter overzicht te geven van vakanties en hotels die je via touroperators en Italië specialisten kunt boeken en om de prijzen tussen de aanbieders te vergelijken. 

Ontdek dit nu
Surfen 'Positano Style'
Toen de Australische surfplankontwerper Jada McNeil contact opnam met de eigenaar van Emporio Sirenuse Carla Sersale in Positano om te vragen of ze haar Nusa Indah-surfplanken in haar Positano-boetiek zou kunnen verkopen was Carla's onmiddellijke reactie "Sorry, niemand surft aan de Amalfi Kust, de golven zijn gewoon niet groot genoeg !”. Toen ze zag hoe mooi ze waren veranderde ze snel van gedachten.

Ontdek de Positano Style
Bibi´s blog: Sukade uit de Riviera dei Cedri in Calabrië
De Riviera dei Cedri en de plaats Diamante in het N.P. Pollino in Calabrie is een prachtige kust waar de cedervrucht wordt geteeld.

Read More
Asinara, het ezelseiland in het noordwesten van Sardinië
Het ezelseiland Salinara in het n.w. van Sardinie, een natuurreservaat met albino ezeltjes.

Ontdek Sardinië
Maurizio de Siati - architectuur- en adviesbureau in de Abruzzen
Maurizio de Siati, Ned/It architectenbureau en vastgoedadviezen in Teramo voor de Abruzzen en Marche

Contacteer Olga & Maurizio de Siati
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe