Vakantie-inspiratie op het schiereiland van Gargano, is Uber al in Italie, hoe verplaats je je met car2go, tips voor de digi-afkick vakantie.
De vakantie komt op gang en de eerste hordes families met ingeplugde kinderen in het kielzog zijn gearriveerd. Volkomen op het kleine scherm geobsedeerde toeristen bevolken de Italiaanse bezienswaardigheden. Onze digi-verslaafde redacteur heeft 7 manieren gevonden om digitaal af te kicken. 

Mooie stranden op het Gargano-schiereiland waar je misschien deze reis niet meer aan toekomt maar op je bucketlist kan zetten voor een volgende keer, bekijk het, al was het maar vanwege de mooie plaatjes die je in verleiding kunnen brengen. 

Lokaal vervoer: taxi of auto-delen voor toeristen, een vergelijking van de diensten en een mooi aanbod van Dolcevia voor 30 gratis car2go rij-minuten.

Ik had beloofd je op de hoogte te houden van de fonteintjes met gratis water in Rome. Ondanks het feit dat de gemeente beloofde de kraan te sluiten functioneren de fonteintjes nog gewoon. Wie dacht dat dat klusjes toch met een handomdraai gebeurd zou zijn, heeft het goed mis. Alle fonteintjes, meer dan 3000 moeten per stuk worden dichtgedraaid, daar zijn wel wat manuren voor nodig, dus voorlopig loopt de kraan nog gewoon.


De mooiste stranden van het schiereiland Gargano
Een overzicht van de mooiste stranden op het Gargano schiereiland in Puglia, het beroemde strand bij Vieste, Peschichi en Zagare en strandjes waar je alleen per boot  kunt komen.

Ontdek meer in Puglia
De grote digitale afkick zomer komt eraan en Italië is het perfecte land hiervoor
Wie heeft momenteel eigenlijk geen last, direct of indirect van het fenomeen digi-obesitas? Wie kiest voor een vakantie in Italië merkt al gauw dat 'dolce far niente', de 'aperitivo' of gewoon het andere levensritme van de Italiaan je kan wijzen hoe digitalisering voor even uit je leven te verbannen. 

Lees meer
2017
Autodelen met car2go op vakantie in Italië
Car2go maakt carsharing eenvoudig vooral op een citytrip naar Rome, Florence, Turijn of Milaan, je betaalt een prijs per minuut voor een Smart voor 2 of voor 4 personen, ook al zijn deze laatste moeilijker te vinden. Met een app voor zowel Android, OS of Microsoft is een Smartcar altijd makkelijk te vinden via het radarsysteem. Reserveren en boeken is net zo eenvoudig. 

Ontdek dit nu
Bibi´s Blog: Over bruidsuikers en industrieel erfgoed in Giulianova
Het industriele erfgoed wordt bewaard in de oude likeurfabriek van Orsini in Giulianova bij Teramo in de Abruzzen 

Lees meer
Is MyTaxi vergelijkbaar met Über in Italië?
Het korte antwoord is nee. myTaxi werkt namelijk uitsluitend met taxichauffeurs met een gewone taxi vergunning en Über maakt gebruik van personen die je een lift aanbieden in hun wagen. De innovatieve apps lijken wel een beetje op die van Über.

Lees meer
Stedenreizen in Italië naar Milaan, Rome, Florence, Venetië en Turijn, stadswandelingen, shopping, tips voor fabriekswinkels, outlets en markten, restaurants en bezienswaardigheden in alle Italiaanse steden. 

Italie is verdeeld in 20 regio's, die in een totaal van 109 provincies worden onderverdeeld. Op de volgende kaart kun je surfen naar reisinformatie en toeristische informatie over deze regio's. Je vindt hier dus alle objectieve reisverhalen en recensies over Italiaanse bestemmingen en links die je helpen je vakantie naar Italie te plannen.

Interactive kaart van Italië met honderden overnachtingtips en aanbevolen hotels en verblijven op Dolcevia.com

Kaart
Agenda en beschrijving van evenementen in Italië, Italiaanse feesten, en italiaanse folklore. 

Autoroutes in Italië, de Chianti streek, route door Sicilië, toeristische rondreis met de Vespa, wijnreizen en autoreizen van Rome naar Puglia. 

Een reeks artikelen over alles wat met Italië te maken heeft, over vastgoed, huizen kopen, Italiaanse mode, design, lifestyle, Italiaanse auto- en motormerken, over Made in Italy en Italiaanse kunst.

Italië heeft culinaire tradities en gastronomische specialiteiten als geen ander land ter wereld. De mediterrane keuken is een ontdekking waard. In deze rubriek vind je diverse tips en interessante zaken over de Italiaanse keuken en talloze recepten uit de authentieke Italiaanse keuken. 

Wij houden van spavakanties en spahotels en hebben er heel wat bezocht in Italie. Deze rubriek toont  je het beste van het beste op dit gebied. 
Actief in Italië, fietstochten, golfen, wandelen, over zeilen, snorkelen, surfen aan de Middellandse zee. 

Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met deze nieuw service van onze redactie.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser