Goed nieuws uit Italië..onze wekelijkse nieuwsbrief
Buonasera signore e signori,  Dit is onze 3de zomer uitgave van de Dolcevia Italië nieuwsbrief,

De Italiaanse meren hebben altijd een grote aantrekkingskracht gehad en dat merken we goed. Ook in de zomer zoeken de mensen verkoeling aan het water en in bergen. Wij zijn op zoek gegaan naar een aantal van de mooiste canyons in Noord Italië en dan kom je al gauw bij de Alpen en de meren terecht. Lees ons verslag van Piemonte tot Friuli en vergaap je aan de foto´s of beter nog, ga er zelf eens kijken.

We gingen op dolfijnen jacht op Sardinië, beklommen de Vesuvius in Campania voordat de berghellingen in vlam stonden en maakten heerlijke zomergerechten klaar van courgettes.

Tips voor het verkeer en de regels in Italië, het is niet zoveel anders dan bij ons, maar er zijn een aantal dingen waar je beter op kunt letten.
Zoek je nog een mooi hotel? Er zijn weer tal van tips voor leuke plekjes, het loont de moeite om te zien of er nog kamers beschikbaar zijn.

Op onze Facebook pagina hebben we een album met foto´s van het nog onbekende maar grandioze Pollino nationaal park in Basilicata, een bijdrage van een van onze lezers die er net op vakantie is geweest.
5 Overweldigende ravijnen in noord Italie voor een avontuurlijk dagje
5 van de mooiste ravijnen en natuurparken in Noord Italie voor mooie wandelingen nabij het Comomeer, in Friuli, in Piemonte en Trentino.

Tips in het verkeer in Italië
Tips voor het verkeer en verkeersregels in Italie, wat moet je weten over ZTL, snelheid, openbaar vervoer, trein.

Read More
Op zoek naar dolfijnen in Sardinië
Op zoek naar dolfijnen bij Alghero met biologen van het research centrum in Sassari

Tip! Hotel Sorapiss in de Dolomieten aan het meer van Misurina
Hotel Sorapiss aan het bergmeer van Misurina in de Dolomieten, een gemoedelijk comfortabel hotel voor wintersport en skieen nabij Cortina d´Ampezzo

Onze reisreportages in Lombardije
Een online reisgids over de regio Lombardije | Zoek hier naar reizen, het weer, regiokaart van de streek van het Gardameer, Lago Maggiore en Milaan met regionale evenementen, , design, winkels, bezienswaardigheden en toerisme. 

Ontdek Lombardije
Bibi´s Blog: Over bruidsuikers en industrieel erfgoed in Giulianova
Het industriele erfgoed wordt bewaard in de oude likeurfabriek van Orsini in Giulianova bij Teramo in de Abruzzen 

Italië Evenementen | Agenda tips voor je vakantie
Agenda en beschrijving van evenementen in Italië, Italiaanse feesten, en italiaanse folklore. 

Alle evenementen
Video: Een tocht naar de Vesuvius
Video van de tocht naar de Vesuvius voor de bosbrand bij Napels.

Ontdek de Veneto en het Gardameer met Dolcevia.com
Onze reisreportages over de regio Veneto | Actuele informatie over reisbestemmingen o.m. Venetie, Treviso, wintersport in de Dolomieten, Gardameer, Verona met actueel weerbericht, regiokaart en regionale evenementen. 

Reisgids van de regio Veneto
Tip! Hotel Rezia in Bormio, Stelvia N.P., kleinood in zomer en winter
Hotel Rezia in Bormio in het N.P. Stelvia, een gemoedelijk 4sterren hotel in een gebied voor winter en zomervakantie

Italiaans Culinair en Gastronomisch nieuws
Italië heeft culinaire tradities en gastronomische specialiteiten als geen ander land ter wereld. De mediterrane keuken is een ontdekking waard. In deze rubriek vind je diverse tips en interessante zaken over de Italiaanse keuken naast recepten. 

Drie keer Carpaccio: Klassiek, vegetarisch & vis
Carpaccio van courgette
Ideaal voor warme zomeravond, fris en licht maar vol smaak met verse ingrediënten. Een heerlijk vegetarische carpaccio die je makkelijk binnen 20 minuten op tafel hebt staan.Eenmaal bereid moet je het even afdekken met een stuk plastic folie en niet meer dan 10 minuten in de koelkast laten marineren en alvorens het te serveren bestrooi je het met een laag verse grof geraspte parmezaanse kaas (of zoals je op de foto kan zien heb ik voor de verandering geschaafde pecorino gebruikt).
Carpaccio van tonijn met acacia honing
Durf ik hier op een website over Italië een in Frankrijk gegeten gerecht te plaatsen? Ik denk het wel. Dit recept van een kleine bistro in Parijs smelt in de mond, het is zonder twijfel een van de beste visgerechten ter wereld. Deze carpaccio van verse tonijn is zo lekker door het gebruik van Acacia honing uit de Provence. Het is een écht mediterraan recept en wordt ook veel geserveerd in Sicilië, vooral langs de kust in verschillende vormen maar meestal met Aceto Balsamico in plaats van honing.

Carpaccio Cipriani in salsa tonnata
Het gerecht Carpaccio werd geboren in 1961 in Harry's Bar in Venetië, op het menu heet het de 'Carpaccio Cipriani'. De beau monde, die in die tijd van Harry's Bar hun favoriete verzamelplaats hadden gemaakt, noemde het gerecht naar de Renaissance schilder Vittorio Carpaccio, vanwege het typische rood dat in al zijn schilderijen terug te vinden is. Er zijn uiteraard variaties op het thema Carpaccio. 
Boek
Ontdek deze nieuwe website
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser