Nieuwe reportages, ideetjes voor excursies vanuit je vakantiebestemming maar ook veel hot hoteltips en trendy restaurants in de Italiaanse steden.
Buongirono uit de Italiaanse Sahara!
Vandaag is de eerste dag dat het minder is dan 35° C en ik moet zeggen, het is voor even een héle grote opluchting. De vorige week kreeg bijna geheel italië te maken met hitte alarmfase rood. Vanwege de vochtigheid was het eigenlijk niet mogelijk om veel buiten te doen dus hebben we hard kunnen werken onder de airconditioning maar als deze nieuwsbrief af is ben ik even niet te bereiken..  >>>  Chiuso per ferie.

We hebben deze week wel weer iets nieuws voor onze lezers want we hebben de stedengidsen vernieuwd en een nieuwe navigatie op Dolcevia.com waardoor het hopelijk nog makkelijker wordt om te zoeken naar Italië inspiratie. Geen lange menu's meer maar het doel is om je binnen drie kliks op je bestemming te krijgen.  Ga naar de website.
Citytrip Reisgidsen ❤ Onze favoriete adresjes in Italië
Milaan, Rome en Florence zijn de Italiaanse stedenreisgidsen die deze week als eerste volledig zijn vernieuwd op Dolcevia.com met de onze favoriete bezienswaardigheden, restaurants en hotels. Volgende week worden ook de stedenreisgidsen over Venetië, Bologna en Turijn volledig nieuw.
Bar Luce in Milaan
Design Bar Luce in Milaan is een project van de Fondazione Prada. Wij vinden het meer dan een bezoek waard. De bar is direct toegankelijk vanaf de Via Orobia, het is nu al een hotspot. 

Rome Townhouse design hotel The Corner
Een van de meest interessante nieuwe hotels in Rome, Townhouse & Restaurant The Corner van Michelin ster chef Marco Martini.

Hotel Tip! Palazzo Margherita tussen Matera en Maratea
Basilicata toeristisch gezien nog goed als een vakantie bestemming rust en natuurzoekers Metaponto voor archeologen en Francis Ford Coppola hotel Palazzo Margherita.

Mijn onvergetelijke hotelverblijven in Italië
Over de afgelopen 10 jaar heb ik misschien wel in honderden Italiaanse hotels geslapen. Ongeacht de luxe, de ligging of de prijs heb ik aan een aantal hiervan bijzondere herinneringen die ik me wel voor eeuwig bij zullen blijven. Iedere keer als ik de naam hoor van zo'n hotel of ik zie er iets van voorbij komen op een of ander mediakanaal begin ik vanzelf even weg te dromen.
Onze favoriete tips voor de leukste vakantiedagen
Wijnproeven in de Chianti, een dagarrangement op een SPA & Thermen bestemming, balonvaren boven Umbrië. Deze en nog veel meer speciale activiteiten moet je nog ontdekken op de vernieuwde website met onze favoriete excursies.  
Vanaf de Versilia makkelijk te bereiken, de canyons van de Garfagnana
Op nog géén twee uur van de Versilia, Montefegatesi en Barga in de Toscaanse Garfagnana een minder bekende streek met prachtige dorpen.

Tip voor een excursie naar het eiland Giglio vanuit Zuid Toscane en de Maremma streek
Voor wie op vakantie is in Zuid Toscane is de Argentario of een tocht naar het eiland Giglio binnen handbereik. Lees meer over ons avontuur : Een tocht langs de vuurtorens van het Toscaanse eiland Giglio per scooter, voor de kust van de Maremma

Hoteltip! Lo Scoiattolo in het Monterosa berggebied
Hotel Lo Scoiattolo ligt op het intieme historische pleintje van Gressoney La Trinitè centraal in het Monterosa skigebied dat winter- en zomergasten verwelkomt in het spectaculaire berggebied. Het aardige plaatsje is geliefd bij wandelaars en hikers, terwijl skiers de uitdaging vinden die ze verwachten van een top skigebied. 

Onweerstaanbare smeltkaas streetfood uit Basilicata
Dit is zonder twijfel het lekkerste broodje kaas dat je ooit gegeten hebt en meer over de keuken van Basilicata. We laten je in dit artikel zien hoe je 'Caciocavallo Impiccata' thuis kunt maken met een tafelgrill als je een Caciocavallo of Provolone kaas kunt komen. (Dat zijn dus die lijken op een opgeblazen ballon).
Bekijk ook de video
Colognole Country Wine Estate in de Chianti
Hoteltip! Colognole Country Wine Estate in Rufino Chianti gebied ligt in de heuvels rond Florence op de grens van de Mugello

Ga nu naar Dolcevia.com of lees door..
Italië Reisaanbiedingen een reisvergelijkings website met Italië vakantieaanbiedingen, de site word aangeboden door het online reismagazine Dolcevia.com, de reizen door Nederlandse toeroperators.

De wintergidsen komen steevast in augustus uit en wij hebben de beste aanbiedingen voor Italië opgezocht en gepubliceerd. Het was deze maand al zo warm buiten,  we zijn dus op zoek gegaan naar heerlijk coole luxe palazzo hotels in Italië waar de airco goed werkt, slapen geen probleem is onder luxueus linnen lakens en het zwembad exact de juiste temperatuur heeft. 

Kies voor een paleishotel aan de Amalfi kust of een abdij dat tegenwoordig als resorthotel wordt gebruikt. Een landgoed in Marche of een ga de nog warme zonnestralen op het inmiddels verlaten Salento strand opzoeken.   

Bekijk alle reisaanbiedingen
Deze autorondreis brengt u van de heuvels van Veneto en het Gardameer naar de regio Friuli Venezia Giulia.

Een eigen sleeplift en oefenweide naast het hotel en ook nog een schitterend wellnesscentrum en miniclub voor de kinderen.  Ligging is aan de Zwitserse grens bij Cogolo en de Terme di Pejo.
In Jugendstil gebouwd aan de promenade gelegen het nieuwe Best Western Premier Collection Grand Hotel Royal in Viareggio is een van de mooiste viersterrenhotel aan de Versillia.

Vooral de stedenreizen zijn in het najaar altijd heel populair, kijk eens in Verona of Rome en Florence waar we een aantal schitterende accommodaties wisten te vinden, luxe hoeft niet altijd duur te zijn en via onze reisboeksite kan je zoeken op de laagste aanbieder en direct online boeken! 

Midden in de glooiende Italiaanse heuvels op de Romeinse route in de regio Emilia-Romagna ligt het luxe resort Palazzo Di Varignana. Het is de ideale plek

Langs het Canal Grande-la-carterestaurantwellnessfaciliteiten Het luxueuze hotel Bauer Palazzo (vijf sterren) is gevestigd in een historische palazzo.

In de 2000 jaar oude Arena van Verona vindt tussen 23 juni en 27 augustus 2017 het jaarlijkse operafestival plaats. 

Het is een komen en gaan van mensen: zakenlieden, toeristen, geliefden, families... Jaarlijks passeren meer dan 150 miljoen reizigers een van de grootste s

Boek
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser