Nieuwe reportages, ideetjes voor excursies vanuit je vakantiebestemming maar ook veel hoteltips en trendy restaurants in de Italiaanse steden.
Buongiorno! Het is vandaag 2 september en het heeft eindelijk goed geregend in Rome, écht pijpestelen helaas maar voor een paar uur. Dit was voor ons de eerste regen in 3 maanden. Hopelijk heeft de wijnoogst het gehaald, dat zullen we zien binnen een week of drie. Alsof de duvel ermee speelt brak er ook nog een rel (discussie) uit in de pers over Prosecco, men legt in Nederland verband tussen een plofkip en Prosecco. Onze redactie legt de waarheid uit in dit speciaal bericht van Nelleke Pruijs.
Eataly opent een foodie themapark in Bologna en noem het svp geen pasta of pizzapark, want het is een serieus evenement waar alle aspecten van de Italiaanse voedselproductie en keuken aan bod komen. 
'Eataly World', het grootse slowfood themapark ter wereld opent 15 november in Bologna
Op 15 nov 2017 opent in Bologna 'Eataly World', een gratis Italiaans food themapark met dagelijkse food workshops. 

Plan jouw reis naar Bologna!
Dit nieuwe hotel wordt door de redactie van Dolcevia.com aanbevolen als verblijf tijdens een bezoek aan FICO Eataly World bij Bologna. Het is pas sinds vorig jaar open en biedt prachtige faciliteiten o.m. een wellness center en golfbaan. 

Najaar in Puglia, mooier is er niet. Pak de korting voor september mee.
Tenuta Barco di Emera, een wijngoed in de Salento. De warme najaarszon, rustige stranden, veel te zien en lekker eten. Puglia op z´n best. Nu tijdens de maand september met korting.
Booking Experience nu ook beschikbaar in Florence, Milaan en Venetië
Tips voor activiteiten en excursies. Na Rome nu ook Florence, Milaan en Venetië, de 'Booking Experience' te boeken bij je citytrip.

Italianen nemen hun wijnproductie serieus, dus ook Prosecco DOC
Is prosecco slecht voor je tanden, is overproductie schadelijk voor het milieu in Veneto? Wij mengen ons in de discussie.

De retroreiziger versus de supertoerist
Alles wordt al geregeld in het leven en als er al verrassingen zijn dan zijn het meestal minder prettige. Laat de vakantie een uitzondering zijn en wordt retroreiziger, het kan nog, maar wie weet hoe lang.
I Calanchi resort in Marche, een parel bij het strand
I Calanchi is een van die leuke hotelletjes  waar je soms onverwacht tegenaan loopt. Met een heerlijk restaurant waar de specialiteiten van de streek op tafel komen. Nu met korting, wees er snel bij.
Tip! Agriturismo Terre di Solina met vegetarisch restaurant
Biologische agriturismo met vegetarisch restaurant in het natuurpark Gran Sasso in de Apennijnen bij l´Aquila in Abruzzo.

Boek
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser