Mis onze tips niet. Nu reisinspiratie voor de herfst, evenementen en reisaanbiedingen in Italië
150 wintersport aanbiedingen in Italië
De keuken van Trentino en Zuid Tirol is voor mij eigenlijk al genoeg reden om een verblijf in de Dolomieten te organiseren. De reisorganisaties hebben dit jaar een uitstekend aanbod in de beste skigebieden zoals Selva, Corvara, Cortina of Madonna di Campiglio, en ook de kleinere resorts zijn hotels en chalets goed gekozen op prijs/kwaliteit. Wil je meer weten kijk dan deze 150 reisarrangementen die wij uitkozen uit de winterprogramma´s van 2017/18.
Bekijk alle wintersportaanbiedingen
Deze ravioli zijn heel gemakkelijk te maken. Het recept komt van oorsprong waarschijnlijk uit Oostenrijk maar het is een bekend streekgerecht uit de Dolomieten. De pasta wordt versgemaakt en gesneden in halve maan vorm waarna het word gevuld met een mengsel van rodebiet en kalkoen.

Sneeuwzekere pistes onder de Italiaanse zon. Italie bezit alle troeven voor een geslaagde wintersportvakantie: moderne wintersportfaciliteiten in combinatie met goed onderhouden pistes van verschillende moeilijkheidsgraden, de lekkere Italiaanse keuken, adembenemende panorama's.


Herfst Agendapunten in Italië
De wijnoogst staat op de top van onze agendapunten voor de komende maand. In Toscane viert men dit jaar het 25 jarig bestaan van de 'Cantine Aperte' met maar liefst 80 verschillende wijnhuizen die hun deuren openstellen voor proeverijen. Nu is zeker ook het moment om je reis te plannen voor een van de vele beurzen in 2018, denk aan Vinitaly, Slow Food en CIBUS
Ga nu naar onze Italië Agenda
Dit mooie plaatje is van de Thermen van Saturnia in Toscane, achter de Maremma kust gelegen op zo'n 40 km van Grosetto.  Op een van onze Social Media kanalen vroeg iemand zich af of dit écht was. Natuurlijk is het écht. Klik op de foto en bekijk de adembenemende video.
Ontdek meer thermen en natuurbaden in Italië op Dolcevia
Regenwater doet er decennia over om druppel na druppel de kalksteen te vormen in dit soort baden. In het geval van Saturnia druppelt het regenwater langzaam langs de wanden van de Monte Amiata. De route die het water neemt is goed beschermd door een dikke rotslaag soms tot wel 100 meter in diepte. Wanneer het water uiteindelijk de oppervlakte bereikt is het zuiver bronwater met hoge concentraties gassen en mineralen waarna soms, zoals hier,  grote thermische baden onstaan die je hier ziet op de foto en de  prachtige video van Saturnia. Deze baden hebben een vrijwel constante temperatuur van 37° C. De natuurlijke stroom bronwater bereikt een capaciteit tot 500 liter per seconde en maakt het mogelijk dat iedere 4 uur het bad wordt gezuiverd, dit gebeurt dus 6 keer per dag.
Op Italië Reisaanbiedingen hebben we meer dan 50 SPA hotel arrangementen gevonden in Italië van reisorganisaties de wij de moeite waard vonden.
Citytrip idee? Ga nu naar Matera
Matera is adembenemend mooi met haar Sassi en grotwoningen, het is een UNESCO werelderfgoed voor een goede reden. Je kunt er rustig 4 dagen doorbrengen. Het weer in het najaar is aangenaam met temperaturen boven de 25 graden. Dat gezegd, kan het ook goed afkoelen tegen november en in de winter kan er zelfs sneeuw vallen. Lees hier meer over de regio en de stad Matera in Basilicata.

Dolcevia heeft een B&B tip voor je in Matera of kijk naar deze speciale aanbieding aan zee, op korte afstand van de stad. Je kunt uiteraard ook altijd een hotel of Bed & Breakfast zoeken op Booking.com, kijk vooral naar La Grotta di Civilità

Bekijk deze prachtige video van Matera
Plan een citytrip, bekijk nu onze NIEUWE reisgidsen
Dolcevia.com is méér dan een blog. Met meer dan 200 reispartners en 50 culinaire rubrieken vind je hier bijna alles over Italië. Zoek je inspiratie dan is Dolcevia je eerste stop, bezoek nu één van 120 rubrieken!

Op de nieuwe website Italië Reisaanbiedingen vind je meer dan 1000 reisaanbiedingen naar Italië van Nederlandse reisorganisaties die wij wekelijks uitkiezen. Ontdek nu ook deze website.
Ga naar onze special over de Italiaanse Truffel.  We nemen je mee naar de leukste bestemmingen voor de liefhebber in ondermeer Piemonte, Marche en Toscane.  Ontdek ook de héérlijkste gerechten met truffels.  Bezoek nu deze rubriek.
Boek
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser