Mis onze tips niet. Nu reisinspiratie voor de herfst, evenementen en reisaanbiedingen in Italië
Altijd de leukste tips uit Italië
Oktober is een mooie maand in Italië, je moet je haasten om alle festa´s die met de oogst te maken hebben te kunnen bijwonen. Van kastanjes, naar druiven, wijn, wild zwijn, olijven, noem maar op. Als er een oogst is, is er een feest om het te vieren. Van Aosta tot Sicilië en van Calabria tot Friuli. Er is weer veel te doen over het Mediterrane dieet, lees er meer over in ons artikel over de arme keuken. Wil je de Kerst of Oud en Nieuw in Italië doorbrengen, Venetië met Kerst is superromantisch, of lekker wintersporten in de Dolomieten, dan moet je nu toch wel snel gaan boeken. 

La Cucina Povera of het Mediterrane dieet
Als we vandaag een bord eten uit de cucina povera van vroeger voorgezet kregen dan zouden we het waarschijnlijk snel doorschuiven. Want wat we tegenwoordig met de naam bedoelen heeft weinig te maken met de oorsprong. Onze grootmoeders zouden trouwens raar opkijken als we hun dieet met de cucina povera van nu zouden vergelijken. Zij wisten niet anders.
Read More
Slapen in een vuurtoren, de Capel Rosso op het eiland Giglio.
De Zeven Juweeltjes: zo worden de eilanden van de archipel van Toscane ook wel genoemd en terecht want de eilanden Elba, Giglio, Capraia, Montecristo, Gorgona, Pianosa en Giannutri zijn een voor een pareltjes in de Tyrreense Zee. Op het eiland Giglio wordt een oude vuurtoren herschapen in een luxe B & B. Hier is het verhaal.
Read More
Canazei - Parkhotel Il Caminetto
Parkhotel Il Caminetto leuk, traditioneel driesterrenhotel, rustig en zonnig gelegen in het hart van het Fassadal tussen Canazei en Campitello met aansluiting op de Sella Ronda.
Read More
De bergen van Trentino zijn dichterbij dan je denkt
Hoewel de dorpen Folgaria, Lavarone en Lusérn niet zo bekend zijn als andere wintersportplaatsen in de Dolomieten kan ik ze zeker aanraden als buitengewoon interessant alternatief. Een gebied wat vooral voor familie vakanties ideaal is en betaalbaar blijft.
Read More
Gevulde courgette bloemen au gratin
Vandaag stond ik de markt op de hoek van onze straat en kocht een bos courgette bloemen, de handelaar wilde er kennelijk van af en drukte mij gratis nog een tweede bos in handen. OK, dacht ik, dat is goed maar wat ga ik er mee doen. Daar had ik snel antwoord op. De 90-jarige moeder van de tabbachaio stond me in de deuropening al op te wachten, een positie die ze trouwens altijd inneemt. "Zo Elisabeth, wat ga je daarmee doen?" vroeg ze en zonder antwoord af te wachten ratelde ze verder dat de enige manier om courgette bloemen te eten was om ze te vullen met mozzarella (de echte bufala, geen magere!!) en dan  in de frituur. Of ze ook een minder vette variant van dit recept kende was mijn vraag, maar dat was niet aan haar besteed. "Je eet het toch niet iedere dag", werd ik in de hoek gezet met een veelzeggend schouderophalen.


Read More
Stedenreizen & Citytrips in Italië • Aanbevolen door de Italië reisspecialist
Nu is het tijd een citytrip naar een van de prachtige Italiaanse steden te boeken. Wat is er romantischer dan Venetie met een laagje sneeuw, de kerstversieringen in Florence of Milaan en Oud en Nieuw in Rome moet je een keer meegemaakt hebben.

Read More
Kerst- en nieuwjaarsreis Toscane & Bloemenriviera • Italië reisaanbiedingen
Tijdens deze bijzonder Kerst- en nieuwjaarsreis ´worden twee schitterende Italiaanse regios gecombineerd. De kerstdagen in Toscane. en daarna de Bloemenriviera. 

Read More
Truffels in het schap van de supermarkt
Het truffel seizoen is weer aangebroken. Op Dolcevia.com besteden we hier elk jaar aandacht aan in onze rubriek over de Italiaanse truffel. Voor wie gerechten wilt maken met truffel hebben we diverse nieuwe recepten, maar dit keer willen we je ook kennis laten maken met een aantal bedrijven die truffel producten maken. De laatste jaren zijn er twee bedrijven die het grotere publiek met innovatieve truffel producten willen laten kennismaken. Wij bezochten daarvoor Tartuflangue uit de regio Piemonte en Urbani Truffles uit Umbria.
Read More
Een bezoek aan Atri in de Abruzzen • Vakantietips & Reisreportages
Mij was geadviseerd om een mooie dag uit te zoeken voor een bezoek aan Atri, een plaats niet ver van de Adriatische kust in de Abruzzen, en voornamelijk bekend om de vele musea en kerken met prachtige frescos, niet iets waar je normaal gesproken helder weer voor nodig hebt.

Tip: In Atri maar ook in  andere plaatsen in Abruzzo indrukwekkende festas en sagras met fakkels in december. 
Read More
Hotel Paradiso • Italië reisaanbiedingen
Geliefd hotel direct naast de skiliften, wellness afdeling met overdekt zwembad Het driesterrenhotel Paradiso ligt direct naast de skiliften in het skigebied van Seiseralm. Als je nooit eerder in Italie op wintersport bent geweest is dit een goede tip.

Read More
Pasta met saus van druiven en saucijsjes
De Nederlandse vertaling van de naam van dit gerecht klinkt natuurlijk helemaal nergens naar, maar Tonnarelli con Uva e Salsiccia, klinkt al een stuk beter.

Het is herfst in Italië en dat kan je goed merken op de markten en in de winkels. (Behalve de Halloween pakken en plastic pompoenen) het puilt letterlijk uit met druiven in alle soorten, maten en kleuren.
Dus gaan we de druiven ook maar in gerechten verwerken, als snack worden ze de hele dag door al door alle leden van de familie gegeten. 
De combinatie van de zoete druiven met de pittige verse worst is heel lekker vooral met een beetje zoute Pecorino Romano er overheen.
Read More
Ben van der Velden eet in Ristorante Gran Tour in Italia in Den Haag
Ik ben uitgenodigd om kennis te maken met het kortgeleden geopende Ristorante Gran Tour in Italia, een restaurantje in een karakteristiek pand van een mooie wijk op de grens van Den Haag en Scheveningen. Een prettige lichte ruimte waar zwart/wit fotos uit de jaren twintig en dertig de wanden versieren. De landkaarten uit een Italiaanse schoolatlas van eind zeventiende eeuw zijn een eye catcher. Flessen wijn staan op zwart gemarmerde schappen, mooi gefilterd licht schijnt door de glas in lood raampjes naar binnen..
Read More
Een kindvriendelijke vakantie is een cruise vakantie
Hoor je je vrienden al meewarig commentaar geven en een beetje lacherig naar je leeftijd vragen? Dan ben je waarschijnlijk de eerste in je omgeving die de voordelen van een cruise serieus heeft bekeken. En daar zal je geen spijt van hebben, want cruises zijn tegenwoordig uiterst kindvriendelijk en geven ook de ouders een heerlijk relaxte vakantie. 
Read More
De Italië Specialist • Italië reisaanbiedingen

Welkom op Italië Reisaanbiedingen een reisvergelijkings website met Italië vakantieaanbiedingen, aangeboden door het online reismagazine Dolcevia.com.

Read More
Boek
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser