Mis onze tips niet. Lees meer over onze ervaringen in Palermo
De nieuwe citygids Palermo
Wij zijn naar Palermo geweest! En teruggekomen met een lading nieuwe tips voor deze bruisende stad. Smeltkroes van culturen is een makkelijke kreet voor iedere multiculturele samenleving, maar Palermo maakt dat helemaal waar. Al meer dan 2000 jaar. 
Laat je inspireren door ons bezoek aan Palermo
Link
De stad is sinds de laatste keer dat we er waren geweldig opgeknapt, de straten zijn superschoon (daar mag Rome wel een lesje van nemen), de winkels glimmend nieuw en op elke hoek opent een nieuw trendy cafe terwijl je er naar staat te kijken. De oude statige hotels, o.a. het beroemde Grand Hotel et des Palmes,  worden opgepoetst en menig nieuwe B en B in de binnenstad opent haar deuren. Een aanbeveling met stip van Dolcevia.com, reden waarom we al onze reportages in een nieuwe citygids Palermohebben geplaatst.
Dolcevia.com is nu over op SSL encryptie voor meer surf veiligheid
6 hoogtepunten in Palermo
Mijn lijstje van de 6 bezienswaardigheden in Palermo is zeker niet alles wat deze bruisende stad te bieden heeft maar het zijn de 6 punten die mij het meeste aanspraken tijdens een bezoek van 3 dagen. De volgorde is niet van belang, zie ze allemaal of een paar naarmate je tijd hebt. 
Ontdek onze 6 top bezienswaardigheden
Waarom je Monreale zou willen zien.
De eerste vraag is eigenlijk: hoe kom ik in Monreale vanuit Palermo en hoe kom ik weer terug? Waarom zou je deze toeristische plek bezoeken, is het de moeite waard en wanneer moet ik gaan? Op al deze vragen probeer ik een antwoord te geven. 
Ontdek dit nu!
Probeer eens dit streetfood recept uit Palermo
Makkelijk te maken en héél lekker, je maakt het met sardines en wat kruiden. Iedereen kan dit, het ziet ook nog erg leuk uit.
Recept Sardines Beccafico
Ontdek onze 6 favoriete hotels in Palermo voor ieder budget
6 verblijf tips in Palermo
De wonderbaarlijke kamer van Palermo
Het woord Palermo betekent 'deur naar overal´ en het is inderdaad een stad die een deur was voor veel bezoekers, gewenst of ongewenst van overal ter wereld. De naam omschrijft tegelijk bijna profetisch het belangrijkste kenmerk van de stad. Het is dan ook geen wonder dat Palermo een smeltkroes werd van mensen en culturen, een stad waar, na iedere stap een andere verrassing opduikt.
Ontdek dit nu!
Nieuw in Den Haag Restaurant Grantour in Italia
Met de opening van dit restaurant gaat de droom van Francesco Zani in vervulling. Francesco werd geboren in Bergamo, dicht bij Milaan en hij woont sinds de jaren ´90 in de Haagse regio. De eigenaren zijn zwager en zus van een van onze enthousiaste bloggers Bibi uit de Abruzzen. Het belooft veel inspiratie uit de keuken van Abruzzo. De website, ontwerp en uitvoering, komt uit de keuken van Dolcevia.com
Reserveer nu
Kip Rossini met truffels door chefkok Marcello Trentini
Als we dan toch truffels in huis halen dan willen we ook een goed en niet te moeilijk recept om succes te garanderen. Bovendien legt chef Marcello Trentini het nog eens haarfijn uit in de begeleidende video.
Iedereen kan dit maken, bekijk nu het recept!
Nieuw! Palazzo di Varignana Resort en Spa bij Bologna
Een blik op de fotos van Palazzo di Varignana zegt eigenlijk al alles. En hoewel we weten dat fotos bedriegelijk kunnen zijn, moeten we erkennen dat al is er maar een deel van waar, dan is het al spectaculair mooi. Ideaal wanneer je naar de opening van Eataly World zou willen gaan.
Ontdek dit hotel
De Italië Specialist brengt je de virtuele reisagent
We hebben even moeten werken aan onze nieuwe website Italië Reisaanbiedingen. De site wordt binnenkort omgedoopt tot de Italië Reis Specialist. Je vindt nu naast vele leuke Italië reisaanbiedingen van touroperators ook een gediplomeerd reisagente met jarenlange ervaring waarmee je een afspraak kunt boeken voor een reisconsult of gewoon directe vragen kunt stellen.   

Boek nu een reisconsult
Boek
Veel plezier met de nieuwe service van de redactie van Dolcevia.com.
Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome RM · Italy
Unsubscribe | View in browser