Let's get lost in 2018
Wordt ontdekkingsreiziger
2018 wordt voor ons het jaar met als buzzwoord "Let's get lost!". De trend is om iets nieuws te ontdekken en die daarvoor moeite wil doen. Moeite is hierbij het kernbegrip want wie de mooiste dingen wil ervaren zal hiervoor verder moeten reizen en misschien net die 50 km meer willen omrijden. Wie italie écht wil ontdekken reist volgend jaar naar plaatsen zoals Montefegatesi in Toscane, Matera in Basilicata, Ceglie in Puglia, kiest Palermo als stedentrip of Pantelleria als eiland. Wie als ontdekkingsreiziger door Italie reist is niet bang om de weg kwijt te raken, zo beleef je een héél ander Italie. Op Dolcevia.com ontdek je al deze bestemmingen, veel meer dan op andere reiswebsites die alleen het bekende repetoire aanbieden.   

Van de redactie van Dolcevia aan al onze vrienden in, buiten en van Italie, de allerbeste wensen voor 2018.      
Kaarten van Italie - Aanbevolen reis-, wandel en fietsroutes - Dolcevia.com
Een lijst met reisreportages in Italie die gratis landkaarten of stadwandelingen op een kaart bieden in bijvoorbeeld Toscane, Puglia of een stad als Rome.

Italiaanse macarons gevuld met mascarpone - Dolcevia.com
Type gerecht: Italiaans Nagerecht, Tussendoor 
 Totale bereidingstijd: + 3 uur/min 
 Meringue koekjes met cacao en sinaasappel creme en mascarpone Volgens mij kan iedereen dit recept maken, het is super makkelijk en heerlijk. Ik maak deze koekjes als smakelijke traktatie of als ik een origineel cadeautje moet meebrengen.
Tragikomedie onder de kerstboom in Rome en Napels - Dolcevia.com
In steden als Florence en Milaan is men trots op de mooie kerstbomen die meestal voor de Duomo worden neergezet, majestueus grote bomen die hiervoor speciaal uit de bossen van Trentino worden aangevoerd en versierd met ballen, strikken en lichtjes.
Casale dei Noccioli, prive zwembad en bij zee - Dolcevia.com
De boerderij-villa voor 8 personen is gelegen op de grens tussen de regio Marche en Abruzzo in het natuur Park Monti della Laga, op slechts 6 kilometer afstand van het burcht-stadje Civitella del Tronto een van de grootste door de Bourbon familie gebouwde burcht in Europa.
Verblijf kuuroord in Italië via de zorgverzekeraar?
De vulkanische uitbarstingen en aardverschuivingen in Italie zijn naast veroorzakers van veel ellende, aan de positieve kant ook de reden van de honderden warmwaterbronnen die Italie rijk is en die de mensheid al eeuwen genezing en verlichting bezorgen van reumatische en andere pijnen. Wil je weten welke zorgverzekeraars in Nederland een verblijf in Italie vergoeden lees dan hier verder.
Designer outlet The Mall opent in 2018 aan de Bloemenriviera
Je vindt tussen Rome en Florence een variatie aan designer outlets die samen onder de naam 'The Mall' bekend staan. Hier tref je ook de grootste Tod's fabriekswinkel. De prijzen liggen ongeveer 50% lager dan in de winkels.
15% korting voor Dolcevia lezers Rezia Wintersporthotel in Bormio
Vlak tegen de Zwitserse grens in Noord Italie ligt een prachtig berggebied, waarvan een groot deel in het nationaal park van Stelvio. Rezia Hotel in de welbekende wintersportplaats Bormio is ideaal voor zomer en winter vakanties in de bergen.  
Boek nu online en krijg 15% korting!
Waar overnachten na de Gotthardtunnel? - Dolcevia.com
De vraag wordt dagelijks gesteld: Waar overnachten we het beste als we de grens oversteken bij Italiaans-Zwitserse grens, meestal zal dat Como zijn op doorreis naar het zuiden of onderweg naar huis. Soms pakken mensen de afslag bij Mendrisio om via Varese te rijden en daarbij de drukke route op de A9 naar Milaan te mijden. Hoe dan ook, meestal zoeken vakantiegangers een hotelletje net over de Zwitserse grens nadat ze de beproeving van de Gotthard achter zich gelaten hebben. Voor elke route bieden we drie alternatieven waarvan we denken dat ze in de smaak vallen. 
Villa Le Maschere • Italië reisaanbiedingen
Vijf jaar heeft de restauratie van Villa Le Maschere geduurd. Gelegen in de Mugello in de regio Toscane. Vijf jaren hard werk, en daarom ziet de elegante, eeuwenoude villa er vandaag sierlijker uit dan ooit. 

Een mix van culturen op schitterend Sicilië • Italië reisaanbiedingen
Breng een bezoek aan het Italiaanse eiland Sicilie en ontdek dat de actieve Etna vulkaan slechts een van de vele indrukwekkende bezienswaardigheden is. Over de eeuwen heen hebben diverse volken zoals de Romeinen, Grieken en Arabieren hun sporen nagelaten.
Rome, pretparken en bezienswaardigheden voor kinderen - Dolcevia.com
Dit zijn volgens de redactie van Dolcevia.com de leukste attracties voor kinderen in en nabij Rome. Je kunt uren doorbrengen in het park van de Villa Borghese en vooral aan de Viale dei Bambini zonder je een moment te vervelen maar Rome biedt nog veel meer voor kinderen. 
Het Paradijs tussen Venetië en de Dolomieten
In december zal er weer een kapitale hoeveelheid prosecco worden gedronken, al dan niet in cocktails. Maar wil je weten waar het vandaan komt, lees dan dit stukje over het paradijs in de voetheuvels van de Dolomieten.
Ontdek waar de prosecco vandaan komt
Wild, woest en verduveld koud - Ontdek de Garfagnana
De Garfagnana is een wonderbaarlijk landschap ten noorden van Lucca en achter de vrolijke zonnige Versilia kust. Maar er is veel te ontdekken en van de route zal je geen spijt krijgen.
Pantelleria, het geheime eiland van Italië - Dolcevia.com
Pantelleria is een groot groen rotsblok dat uit zee oprijst, met maar een strand Specchio di Venere, genoemd naar een spiegel.

Bewondering voor Matera, stad van sassi in Basilicata - Dolcevia.com
De eerste keer dat je Matera ziet, de stad van de grotwoningen, de sassi, weet je niet wat je ziet, een Unesco werelderfgoed van unieke waarde

Venetie | Onze 6 beste tips die je niet mag missen
Venetie is een stad waar je dagen kunt ronddwalen en steeds iets anders zal ontdekken. Maar voor wie aan tijd gebonden is en naast de grote toeristen trekpleisters iets anders wil zien, hebben we deze bezienswaardigheden uitgekozen in het  kader van ´Ontdek eens iets anders in 2018´.
6 Tips voor Rome voor gevorderden
Dit zijn volgens de redactie van Dolcevia.com de 6 bezienswaardigheden die je niet mag missen in Rome. Als je het stadium van Rome voor beginners voorbij bent dan kijk je eens naar andere plekken om te ontdekken en die zijn er zoveel dat zelfs mensen die er wonen, zoals wij, telkens nieuwe dingen vinden waar je hart een slagje bij overslaat. 

We hebben even moeten werken aan onze nieuwe website Italië Reisaanbiedingen. De site wordt binnenkort omgedoopt tot de Italië Reis Specialist. Je vindt nu naast vele leuke Italië reisaanbiedingen van touroperators ook een gediplomeerd reisagente met jarenlange ervaring waarmee je een afspraak kunt boeken voor een reisconsult of gewoon directe vragen kunt stellen.   

Redactie Dolcevia.com · Via Augusto Franzoi 18 · 00147 Rome State/Province · Italy
Unsubscribe | View in browser