Probeer het nu! Zoek naar je favoriete reisbestemming en bekijk het verrassend resultaat.
Italië ontdekken begint hier
Met de nieuwe zoekmachine op Dolcevia.com maken we het mogelijk om met louter één klik direct alle reisreportages en reisaanbiedingen te bekijken en te vergelijken. Dit kan alléén op Dolcevia.com omdat we de grootse ANVR reisorganisaties maar ook Secret Espcapes en zelf Lidl Reizen allemaal via dezelfde zoekopdracht aan onze lezers kunnen bieden.

Op deze manier mis je nooit meer een goede reistip.
Probeer nu je persoonlijke zoekopdracht
TV serie ´De naam van de roos´ opnamen in Abruzzo
Er staat een rots in Roccascalegna, een miniscuul plaatsje in de Abruzzen, een rots die vanaf volgend jaar door iedereen zal worden herkend. Op die markante rots staat een kasteel dat een rol gaat spelen in de nieuwe TV-serie De Naam van de Roos naar de bestseller van Umberto Eco
Ga naar het artikel
Nieuwe aanbieder van activiteiten in Italië
We hebben een nieuwe aanbieder ontdekt van excursies en activiteiten in Italië GETYOURGUIDE met véél nieuws en écht leuke tips in Italie. We willen dit graag met jullie delen. De link naar activiteiten in Italië staat nu op iedere bestemmingspagina binnen de regiorubriek maar je kunt ook direct naar de website surfen.  Klik hier om de leukste excursies te boeken.

Auguri! eCards van Dolcevia.com
Heb je iets te vieren?  Gefeliciteerd! 9 Italiaanse thema wenskaarten om te downloaden en te verzenden. Download ze allemaal en verzend aardige Italiaanse groeten aan je vrienden en familie. (Of ga er een keertje langs... is waarschijnlijk nog leuker).  
Download nu
Mei in Rome: Masters Workshop: Design in Rome met Louise Fili & Lita Talarico
De design workshop wordt jaarlijks georganiseerd door de School of Visual Arts in New York en het staat op het verlanglijstje van veel grafische  vormgevers. In de leer met de meesters van design, typografie en archeologie in Rome, waar kan het beter.
De jaarlijkse workshop vindt plaats in Rome en aan de basis ervan ligt de Romeinse letter en de Westerse-typografie. 
Meer weten?
Sant´ Antonio, dierendag met een verrassende afloop
De Marche en de Abruzzo zijn plattelands regio's en in goede boerentraditie waren zijn dieren, net als het land zelf, het kostbaarste bezit van een landbouwer, niet alleen voor hulp bij het werk op het land maar daarnaast als voedingsbron. Daarom is Sant' Antonio Abate (beschermer van de dieren) een van de meest gerespecteerde heiligen voor de landelijke bevolking. De viering van zijn naamdag is diep geworteld en wijdverspreid, vooral in landbouwgebieden en in de boerendorpen. Dit is in midden en zuid Italie de dag dat de dieren worden gezegend, maar heeft helaas voor sommige dieren een minder fortuinlijke afloop.
Lees meer
Gevulde Vogeltjes - Dolcevia.com
Type gerecht: Italiaans Nagerecht
 Totale bereidingstijd: + 3 uur/min
 Op 17 januari is het feest van Sant Antonio Abato, beschermheilige van dieren waaronder deze kleine vogeltjes (vogels heten in het italiaans ook wel celli), de koekjes zijn traditioneel in de Marche en Abruzzen.
Hoe maak ik dit?
12 geheimen uit de reisindustrie, of waarom je alleen maar van zaterdag tot zaterdag kan boeken
12 zaken die jij als reisconsument zeker zou moeten weten anno 2018. Vooral als je een vakantie gaat boeken in Italië. Wil je door het bomen het bos nog kunnen zien dan heb je licht nodig. Ik maak hier hopelijk een einde aan wat mythes die blijkbaar nog bestaan.
Ontdek het nu
We hebben even moeten werken aan onze nieuwe website Italië Reisaanbiedingen. De site wordt binnenkort omgedoopt tot de Italië Reis Specialist. Je vindt nu naast vele leuke Italië reisaanbiedingen van touroperators ook een gediplomeerd reisagente met jarenlange ervaring waarmee je een afspraak kunt boeken voor een reisconsult of gewoon directe vragen kunt stellen.   

Het Gardameer spreekt al eeuwen tot de verbeelding. Met zijn diepblauwe water en zijn prachtige bergachtige omgeving, getooid met citroenbomen en cipressen

De betoverend mooie Alpen wijken uiteen voor het prachtige dorpje Aosta, aan de voet van de Mont Blanc in Italië. Het mooie hotel is vrijwel volledig met hout bekleed en ademt een daardoor een klassieke sfeer, die past bij de Alpine-omgeving zonder op luxe in te moeten leveren. De kamers zijn ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Daarnaast kun je gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten, met onder andere zwembaden, sauna en een stoombad.

Borgo San Faustino bevindt zich op een landgoed van historische boerderijen uit de 19e eeuw, in de omgeving van Orvieto in de regio Umbrië (het ‘groene hart van Italië’). Tijdens de renovatie van de panden is de oude stijl behouden gebleven, maar aangevuld met moderne luxe. Zo zijn er twee buitenzwembaden en een wellnessruimte met sauna, Turks bad en meer. Het interieur van het hotel is sfeervol, elegant en rustiek; vanuit het landgoed heb je een prachtig uitzicht over de groene vallei.
Nu Turijn bezoeken
Turijn is een van onze favoriete steden in Italië, je kunt er makkelijk een prachtige stedentrip van maken van zo'n dag of 3 en langer als je een bezoek gaat brengen aan de Veneria Royale (het paleis van de Savoie familie). Deze week is ons favoriete hotel in Turijn in de uitverkoop bij Secret Escapes met bijna 50% korting. Bekijk het hotel aanbod hier. 
Onze tips in Turijn
La Fiermontina, slapen met een mooie bokser in Lecce - Dolcevia.com
Hotel Resort La Fiermontina in Lecce, prive museum en ode aan de legendarische broer (minnaar van lady Astor) en zuster Enzo en Antonia Fiermonte uit Puglia

Lees meer over dit unieke hotel
Casale Mignola, smaakvolle vakantie villa in Marche - Dolcevia.com
Casale Mignola is een vakantiewoning met zwembad in Marche, niet ver van de Adriatische zee en Ancona. Een verbouwde boerderij met gloednieuw interieur en geschikt voor 10 personen. De villa wordt direct door de eigenaar verhuurd. 

Boeking en informatie informatie
Redactie Dolcevia.com · Via Augusto Franzoi 18 · 00147 Rome State/Province · Italy
Unsubscribe | View in browser