Heb je de nieuwsbrief gisteren gemist? Hier is nog even een herhaling.
B U O N A S E R A - B U O N P A S Q U A
Het is weer veel te lang geleden dat we iets van ons hebben laten horen. Hopelijk neem je ons dat niet kwalijk want zoals je misschien weet werken we maar met een klein team aan dit project. Maar je bent ons natuurlijk wél via Google Nieuws of Facebook en Twitter tegengekomen. In ieder geval bedankt voor het volgen. >>>
Legendarische hotels in Cinque Terre: Grand hotel Portovenere - Dolcevia.com
In onze serie legendarische hotels in Itali gaan we dit maal naar Cinque Terre waar in het dorpje Portovenere een hotel staat dat mooier is in werkelijkheid dan fotos het kunnen uitbeelden. Je hoeft ons woord er niet voor te nemen, want iedereen die er ooit geweest is zal het zelfde zeggen. Of zoals iemand het verwoordde: Je checkt wel uit, maar helemaal verlaten doe je het nooit.

ONTDEK DIT
Aperitivo in Venetie is 'Ombra e Cicchieti' - Dolcevia.com
Terwijl het carnaval in Venetie de winterslaap verdrijft en de toeristen zich vergapen aan extravagant uitgedoste feestgangers in het ene na het andere straatfeest, zal het meest populaire Italiaanse tijdverdrijf nooit worden vergeten: eten en drinken, of zoals de Venetiaan het zegt, ombra e cicchetti.

ONTDEK DIT
Pasen in Italië staat bol van tradities en realistische gebruiken - Dolcevia.com
( Let op, er komen wat realistische fotos voorbij.)
De week voor Pasen staat in Italie bol van de, vooral religieuze, tradities die diep geworteld zijn in de Middeleeuwen, vooral in de kleine steden en dorpen van het zuiden. Processies maken een groot deel uit van deze tradities en er is geen dorp zo klein of de congregatie gaat wel de straten door. Er zijn ook een aantal die wat extra aandacht verdienen, soms omdat ze een pittoresk beeld leveren, soms omdat ze de gruwelen van de bijgelovige middeleeuwen terug brengen zoals zelfkastijding en flagellanten.
ONTDEK DIT
Een fontein van tranen in Chieti in Abruzzo op Goede Vrijdag - Dolcevia.com
Una fontana di lacrime, een fontein van tranen, zo definieerde Gabriele d'Annunzio de Miserere op Goede Vrijdag het werk van kunstenaar Francesco Paolo Michetti (1851) die net als d´Annunzio in de Abruzzo geboren was. Hij schilderde op bijna transparante wijze in lichte kleuren deze indrukwekkende traditie van Chieti.

ONTDEK DIT
Venetiaanse tricolore koekjes, onmisbaar bij een Italiaans feestje - Dolcevia.com
Deze koekjes zien er werkelijk geweldig uit en je denkt meteen aan een Italiaans themafeest waar ze niet mogen ontbreken. Helaas neemt het zeker meer dan een halve dag om ze te maken en voor de gemiddelde amateurkok vraagt het om wat extra handigheid, vooral bij het op elkaar leggen van de dunne plakken cake.

ONTDEK DIT
Onze 10 favoriete Italiaanse producten uit de supermarkt - Dolcevia.com
De redactieleden kiezen 10 favoriete producten uit de schappen van de supermarkt waaronder Kimbo koffie, Truffelchips en dropijs van Pepino. Gelukkig zijn de meeste producten ook al verkrijgbaar in de Benelux. Ontdek wat onze favoriete producten zijn. 
ONTDEK DIT
Spaghetti met zeeduivel - Dolcevia.com
Type gerecht: Italiaans Hoofdgerecht 
Totale bereidingstijd: 20 tot 40 minuten uur/min 
Na wat experimenteren heb ik nu de perfecte combinatie gevonden voor spaghetti met zeeduivelstaart. Zeeduivel is een vis die ook in Nederland en Belgie goed te krijgen is. 
ONTDEK DIT
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome State/Province · Italy
Unsubscribe | View in browser