April in Italië • Salone di Mobile • Vinitaly • Rome 22 C°
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Het is april: de maand van de grote beurzen zoals Vinitaly, CIBUS en het Salone di Mobile. Milaan maakt zich op voor een themaweek over Italiaanse design in het teken van innovatieve architectuur. Verder, uit eten in Puglia; 10 eenvoudige recepten met ricotta en foto's van drie niet te missen excursies in en rond Rome >>>
3 nieuwe design hotels in Milaan
De modehoofdstad van Italië overtreft zichzelf als het gaat om het ontwerpen van hotels. Er zijn onlangs een paar nieuwe hotels bijgekomen die écht toonaangevend zijn op het gebied van design en die de nieuwe jong-en-trendy golf moet aantrekken. Het zijn Fifty House, Hotel Viu en het Hotel Indigo in Milaan van de keten IHG.
LEES MEER
April - Milaan Salone di Mobile - Dolcevia.com
De grote meubelbeurs van Milaan, de Salone di Mobile, wordt gehouden van 17 - 22 april 

Dit is de grootste beurs ter wereld op het gebied van interieur, vaste onderdelen van de beurs zijn: Internationale meubelbeurs, de Eurocucina, Internationale badkamer beurs, Internationale meubel accessoire beurs en de bekende sateliet beurzen die jong talent laten zien..

ONTDEK DIT
Brisighella het mooiste middeleeuwse dorp tussen Florence een Ravenna - Dolcevia.com
Onderweg van Portico di Romagna, het Romagna deel van de regio, waar ik een aantal dagen de gast was van heerlijke Albergo Al Vecchio Convento met bijzonder goede keuken, naar de kustplaats Ravenna, besloten we een kleine omweg te maken langs Brisighella, een plaatsje waar ik al veel over gehoord had. 
LEES MEER
April - Bijzondere Italiaanse wijnen proeven in Amsterdam
Minitaly  nodigt je uit bij Terre Lente in Amsterdam. Op 15 april start in Verona de grote wijnbeurs Vinitaly.   Voor wie er niet naartoe gaat, kan op zaterdag 14 april in het klein een proeverij van diverse Italiaanse wijnen meemaken waarbij diverse importeurs hun Italiaanse wijnen laten proeven. 
INSCHRIJVEN
April - INHABITS - Milan Design City - Dolcevia.com
Milaan Design  Stad - De stad van de toekomst - 17 tot 22 april 
Een expositie geheel gewijd aan huizen van de toekomst, huizen als units, modules die licht en innovatief zijn en een volledig zelfstandige woning opleveren. Met focus op design en architectuur, alternatieve vormen voor woningen en stedelijke woningbouw. Een blik op de stad van de toekomst zoals we die zouden willen zien: licht, tijdelijk, flexibel en intelligent.

ONTDEK DIT
Eten in Puglia - Onze favoriete restaurants en trattoria - Dolcevia.com
Terwijl duizenden Nederlanders en Belgen dit jaar hun reis plannen naar Puglia gaan wij kijken waar je het beste van de lokale keuken kunt genieten en wat je gaat eten. Daarnaast heeft Puglia een enorme capaciteit aan wijngaarden, dus dat belooft veel aan de gastronoom.

LEES MEER
Ricottakaas van hartig tot zoet- 10 gemakkelijke recepten
De beste ricotta wordt gemaakt met schapen- of geitenmelk en dus niet van koemelk. Maar... de meeste ricotta die er wordt verkocht is echter gemaakt van koemelk.
Wist je dit? Het schuim van de wei van de ricotta heet in het Siciliaans 'zabbina' wat komt van het Arabische woord zarb. Men zegt dat hier ook de naam van het eiergerecht Zabaione (Zabaglione) van wordt afgeleid.
LEES MEER
April - VinItaly in Verona 2018
Tijd om de glazen te klinken voor een nieuwe editie van VinItaly in Verona. De grootste ontmoetingsplaats ter wereld voor wijnhandelaren en Italiaanse wijnproducenten.

ONTDEK DIT
De catacomben van Sint-Calixtus werden gegraven aan het einde van de 2e eeuw. Ze bevinden zich achter de Poort van San Sebastiano aan het begin van de Via Appia Antica. Het gebied is toegankelijk via de poorten op de Via Appia Antica en vanaf de Via Ardeatina. 
Op de fiets naar Ostia Antica? Het kan, met de metro. De Rome-Lido-metrotrein verbindt het centrum van Rome met Ostia  (de beruchte zomerbestemming van Romeinse burgers). 
Gelegen op een wat teruggetrokken en verscholen plek roept het klooster en kerkcomplex de sfeer op van een ander tijdperk. Het middeleeuwse klooster is een van de meest serene en meditatieve plekjes in heel Rome. 
Volgende week onder meer aandacht voor Ortigia en Syracuse, bijzondere hotels op Sicilie, appartementen te koop in de badplaats Giulianova, een hele aparte liefdes-likeur en nieuwe recepten.
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser