April in Italië • Vinitaly • Ortigia • Rome 21 C°
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
In Rome is de rust na het drukke paasweekend enigszins teruggekeerd. Het was alsof heel Nederland naar de eeuwige stad was afgereisd. Niet alleen kon je over de hoofden lopen, het waren grotendeels Nederlands sprekende hoofden. Deze week zoals beloofd iets over het zuiden van Sicilie, huur een scooter in de grote steden en Vinitaly in Verona zal voor alle wijndrinkers van belang zijn. >>>
De beste Sicilië vakantie tips. Ortigia en Siracusa - Dolcevia.com
Ortigia of Ortygia is een eilandje voor de kust, deel uitmakend van Syracuse op Sicilie, verbonden met twee bruggen. Het historisch centrum is tegenwoordig een shopping paradijs voor hen die leuke souvenirs willen kopen. Veel kunstenaars hebben ateliers in Ortigia, dat vooral bekend staat om prachtig aardewerk, heerlijke en inmiddels beroemde parfums, designers boetiekjes en natuurlijk de markt die je niet mag missen.

ONTDEK DIT NU
De meest schitterende hotel zwembaden in Italië
Van infinity tot oneindig, dit zijn volgens de redactie van Dolcevia.com 8 sublieme zwembaden in Italië met inspirationele uitzichten.
ONTDEK ZE ALLEMAAL
Scooter sharen is de nieuwe city-trip trend - Dolcevia.com
Milaan of Rome, dit zijn de eerste twee steden in Italie die eCooltra als bestemming heeft gekozen, een scooter sharing programma.
MEER WETEN?
April - VinItaly in Verona 2018
Tijd om de glazen te klinken voor een nieuwe editie van VinItaly in Verona. De grootste ontmoetingsplaats ter wereld voor wijnhandelaren en Italiaanse wijnproducenten.

DE DETAILS
Save the Date! Terra Madre Salone del Gusto 2018
Duur evenement:5 dagen 
Verwachte beginuur:08.30
2jaarlijk Evenement
September - Terra Madre Salone del Gusto 2018  , Turijn, TO, Piemonte, Italië
DE DETAILS
Te koop Palazzo Ciafardoni met appartementen en handelsruimte
 Palazzo Ciafardoni De stad Giulianova in de provincie Teramo is slechts twee uur rijden van de luchthaven van Rome en 30 minuten van de luchthaven van Pescara. Oppervlakte: 2000 m² Vraagprijs:  op aanvraag
Interesse? Hier zijn de details
´Smoorverliefd´, een wijn die ik vond in het bergdorpje Montorio al Vomano in de Abruzzen
Ik ben beland in de voetheuvels van het nationaal park del Gran Sasso, zon half uur van de Adriatische kust en een uurtje van Pescara. (Sponsor bericht) 
LEES MEER
Spaghetti Cacio e Pepe
Eigenlijk bestel ik dit nooit als ik uit ga eten, zeer ten onrechte want het is een van de lekkerste primo´s in Rome. Misschien ben ik wel zo blase dat ik denk dat ik zelf de lekkerste Cacio e Pepe maak. Dit oeroude Romeinse recept lijkt heel eenvoudig vanwege de weinige ingrediënten. Toch kan het wel eens goed misgaan. De Romeinen gebruiken een type spaghetti die ze hier tonnarelli noemen, ook wel spaghetti alla chitarra genoemd.
Hoe maak ik dit?
Pasta I Perugini van Valentina
En variatie van Valentina van Casale I Perugini op Pasta alla Norcina, een gerecht uit de streek van Perugia in Umbrië. Als de echte Umbriaanse worst niet voorradig is bij je slager vraag dan om varkensgehakt en voeg daar zelf een teentje gehakte knoflook aan toe en zout en peper naar smaak.
Hoe maak ik dit?
Volgende week meer aandacht voor het zuiden van Sicilie, een reportage over Bagnoregio. En natuurlijk een nieuw recept.
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser