April in Italië • Recepten van de paus • Val d´Orcia • Wonen • Rome 23 C°
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Deze week bekijken we waar je het beste kunt gaan wonen, mocht je het in overweging hebben om naar Italië te verkassen. We willen weten welke plaats het meest leefbaar is en waar je het beste kan investeren. We hebben ook een van de favoriete gerechten van de Paus bemachtigt: Tortello di Sfoglia. Elisabeth vecht weer tegen de gaten in het wegdek en ontdekt het mooiste stukje van Trastevere met de fiets terwijl we het Toscaanse Val d'Orcia helemaal overnieuw doen.  >>>
Verhuizen? Waar is het het beste wonen in Italië - Dolcevia.com
Toen ik een aantal jaren geleden het besluit nam om het druilige weer achter me te laten en het zonnige zuiden op te zoeken had ik net als iedereen vooral visoenen van lieflijke dorpjes als Pienza, eindeloze zandstranden als de Salento, zonnige terrasjes in Florence of Rome en heerlijke wandelingen in de indrukwekkende Apennijnen. 
Had ik dit maar eerder gelezen
Betoverend schouwspel in Val D'Orcia in Toscane - Dolcevia.com
Decor voor de wijngaarden van Brunello di Montalcino en van vele internationale films. De Val d'Orcia is een prachtige bestemming en een van de meest bezochte en bezienswaardige streken in Toscane naast Florence en de toren van Pisa. De graanvelden van de Val d'Orcia staan zelfs op de lijst van het UNESCO Werelderfgoed. 
Zie onze schitterende nieuwe foto reportage
Piazza dei Mercanti & Santa Cecilia in Trastevere - Dolcevia.com
Ontdek met ons de leukste adresjes in Trastevere. We speuren rond in een verrassend stukje van de wijk Trastevere vlakbij bij de Piazza dei Mercanti en de kerk Santa Cecilia in Trastevere.

Lees dit leuke artikel
TIP! B & B Blu Infinito in Camina, aan de Ionische Kust van Calabria
De B&B Blu Infinito aan de Ionische kust van Calabri past heel goed bij onze aanraders voor liefhebbers van bijzondere zwembaden. De villa is genspireerd door de legende van Ulysses en wie goed luistert kan de zang van zeemeerminnen misschien herkennen. De B&B heeft een werkelijk schitterend (infinity) zwembad en ligt in Villa San Giovanni bij Camina en Riace in Calabria. En als je een deja vu moment hebt als je fotos ziet, dan komt dat waarschijnlijk omdat de villa een hoofdrol speelt in de bekende Italiaanse film van Antonio Albanese "Qualunquemente".
Ontdek deze B & B
Bladerdeeg pasteitjes met ricotta en Asagio kaas van Paus Franciscus
Type gerecht:  Italiaans  Voorgerecht, Ontbijt Totale bereidingstijd:  20 tot 40 minuten uur/min Paus Franciscus houdt van een hartig ontbijt en eet het liefst een bladerdeeg pasteitje gevuld met ricotta en Asiago kaas, de naam in het Italiaans is Tortello di Sfoglia. 
Gemakkelijk te maken
Gevulde groentepakketjes met lamvlees, streekrecept uit Teramo - Dolcevia.com
Type gerecht: Italiaans Voorgerecht, Bijgerecht 
 Totale bereidingstijd: + 3 uur/min 
Groentepakketjes met lamsvlees - Mazzarelle TeramaneGroentepakketjes met lamsvlees - Mazzarelle Teramane Een vriendin, chef-kok Annarita di Domenico, begint een bekendheid te worden.
Klik voor het recept
De beste Sicilië vakantie tips. Ortigia en Siracusa - Dolcevia.com
Ortigia of Ortygia is een eilandje voor de kust, deel uitmakend van Syracuse op Sicilie, verbonden met twee bruggen. Het historisch centrum is tegenwoordig een shopping paradijs voor hen die leuke souvenirs willen kopen. Veel kunstenaars hebben ateliers in Ortigia, dat vooral bekend staat om prachtig aardewerk, heerlijke en inmiddels beroemde parfums, designers boetiekjes en natuurlijk de markt die je niet mag missen.

ONTDEK DIT NU
Volgende week meer aandacht voor Rome. De stad viert haar 2771ste verjaardag met optochten en oude Romeinse spelen zodat we net als toen naar gladiators in de arena kunnen kijken.
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser