April in Italië • Como • Trieste • Digitale detox in Umbria • Fritto Misto
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Het wordt tijd dat we Trieste gaan ontdekken, we waren er al eens om Illy te bezoeken maar nu hebben we er wat meer tijd voor genomen. En als we onze FB volgers moeten geloven zijn er nog veel meer plekjes aan het Comomeer om te ontdekken. De Italianen hebben vakantie genomen, wat met de vrije dagen 21 april (Natale di Roma), 24 april (Bevrijdingsdag) en 1 mei krijg ik de indruk dat alles stil ligt in de tussentijd. En ja dan hadden wij nog het Koningsdag feest in de tuin van Ambassadeur Joep Wijnands die me vertelde dat hij heel blij was met de opkomst en iedereen genoot van sateh en pindasaus op z´n Italiaans >>
Koningsdag in de tuin van ambassadeur Joep Wijnands in Rome
De petten waren goed vertegenwoordigd op Koningsdag in de tuin van de Nederlandse ambassadeur in Rome, Joep Wijnands. 
5 plaatsen aan het Comomeer die je moet zien
Het meer van Como, gelegen aan de voet van de schilderachtige Zwitserse Alpen. De 5 beste plaatsen volledig beschreven met toeristische tips en restaurants.

Ken je deze plaatsen al?
48 uur in Trieste, wat moet je zeker doen!
Toen we laatst schreven dat Trieste in een onderzoek over de beste plaatsen om te wonen in Italië in de top 10 werd genoemd, hoorde dat eigenlijk geen verbazing te wekken. De oude havenstad die door de eeuwen heen als een jojo van eigenaar wisselde en met elke Bora wind van orkaankracht werd meegeblazen in alle politieke windrichtingen heeft het potentieel om een uiterst interessante stad te zijn.
Ontdek iets nieuws
Neckerman geeft tot 40% korting op diverse bestemmingen in Italie.
Je vindt de banner met kortingen van Neckerman op een aantal pagina´s terug (zoals onderaan in dit artikel b.v.), MAAR niet als je Adblocker aan hebt staan, dus wil je de aanbiedingen zien moet je dat even uitzetten.
Bekijk de aanbiedingen
Eremito hotel in Umbria, luxueus detoxen van de digitale wereld
Digitaal detoxen, complete rust en geen enkele communicatie met de buitenwereld in luxe hotel Eremito in Terni in Umbria. Ben je doorgedraaid van alle boodschappen die je per minuut moet beantwoorden, het nieuws, de telefoontjes, dan is dit je oplossing. Er zijn mensen die dit voor 14 dagen boeken, dat is pas moed!

Maak de beslissing
Il Natale di Roma 2018 at Circo Massimo
Vorig weekend was het de verjaardag van de stad Rome. Dolcevia was daarbij en heeft een hele reeks mooie fotos gemaakt. De stoet in Romeinse klederdracht begint op de Fora Imperiali bij het standbeeld van de keizer Augustus en eindigt op het veld van Circo Massimo. 
Bekijk alle foto's
Supermarkt wijn: 6 handige punten waar je op moet letten - Dolcevia.com
6 punten waar je op moet letten als je Italiaanse wijn koopt, of het nu Chianti of Barolo betreft. Tips voor goedkope wijn uit Sicilie, Puglia en Abruzzo

Advies voor twijfelaars
Een authentieke Italiaanse Fritto Misto di Mare - Dolcevia.com
Fritto Misto vinden we hartstikke lekker, maar dan moet visjes en schaaldieren wel knapperig zijn. Op slappe, weke of bleke calamari zitten we niet te wachten

Hoe doe je dat?
Volgende week gaan we de streek rond Viterbo bezoeken en als het even wil en het weer meewerkt badderen in de Bagno di San Filippo.
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser