Mei in Italië • Bloesem in het Pantheon • Molise • Santa Severa
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
De kuststreek ten noorden van Rome is misschien nog wel onbekender bij ons dan de streek ten zuiden waar we vorig jaar op onderzoek gingen. Helaas zat het weer niet mee en dat zie je aan onze fotoreportages van Santa Marinella, Ladispoli en Fregene. Bij het kasteel van Santa Severa, waar zojuist de mooiste jeugdherberg van Italie werd geopend, weerhield dat de surfers niet die met tientallen de golven afwachten op hun plank.
Molise, een regio waarvan zelfs de Italianen het bestaan niet kennen, heeft er een Albergo Diffuso bij, wij gingen een kijkje nemen. Terug in Rome aten we typisch romeins op de Via Appia Antica. >>
De eerste keer naar Toscane – 5 plaatsen die je gezien moet hebben - Dolcevia.com
Er is altijd een eerste keer voor alles, dus ook een vakantie in Italie. De meesten kiezen in dat geval voor Toscane dus hebben we een lijstje gemaakt. De 5 belangrijkste plaatsen die je gezien moet hebben behalve Florence, Pisa, Siena, San Gimignano, Chianti en Volterra

Toscane ontdekken
Kasteel van Santa Severa
Een nieuwe jeugdherberg in het kasteel van Santa Severa, met uitzicht op de zee op ongeveer 60 km ten noorden van Rome. In totaal zijn er 14 kamers.

Interesse? Hier zijn de details
Borgo Tufi, ontdek ons geheim in Molise, een uniek resort
Het is een populaire grap in Italië om te zeggen dat Molise niet bestaat. Er is zelfs een Facebook groep die ´Molisn´t´ heet (Molise is er niet), de meeste Italianen kennen de jongste en op een na kleinste regio niet eens. Anderen zullen de advocaat van de duivel spelen door te beweren dat het maar zo moet blijven. Fijnproevers doen daarentegen een aantal ontdekkingen in het zich snel ontwikkelende Molise die ze in verbazing doen terugkeren, keer na keer.
Ontdek deze fantastische Albergo Diffuso
Mei - Regen van rozenblaadjes in het Pantheon in Rome
Het regent blaadjes van rode rozen in het Pantheon op zondag 15 mei na de Pinkstermis om 10.30.  Begindatum evenement : 15-05-2018 Tot : 15-05-2018 Duur evenement : 1 dag (paar uur) Verwachte beginuur : 09.30 Dit is een jaarlijks evenement
Wat je moet weten
Trattoria Priscilla, typisch romeins eten in een eeuwenoude herberg
De titel roept misschien allerlei romantische verwachtingen op, maar Robert Schmits, voormalig recensent van restaurants in Italie en tegenwoordig zeer betrokken bij de Romeinse geschiedenis en archeologie, liep de eerste keer snel door om een wat gezelliger eetlokaal te vinden. Inmiddels is hij van gedachte verandert.
Waar vind je het?
Neckerman geeft tot 40% korting op diverse bestemmingen in Italie.
Je vindt de banner met kortingen van Neckerman op een aantal pagina´s terug (zoals onderaan in dit artikel b.v.), MAAR niet als je Adblocker aan hebt staan, dus wil je de aanbiedingen zien moet je dat even uitzetten.
Bekijk de aanbiedingen
La Posta Vecchia Hotel (LHW), Ladispoli - Google Photos
Hotel La Posta Vecchia kom je niet zomaar binnen, maar het lukte mij om foto´s te mogen maaken en het bijzondere particuliere museum van het hotel te bezichtigen. De villa van het hotel werd gebouwd op de ruines van een Romeinse villa. In de kelder mooie mozaikvloeren en talloze kannen en kruiken die werden opgegraven. Album by Dolcevia Redactie

Bekijk de foto´s.
Santa Marinella, Lazio - Google Photos
De kust ten noordeen van Rome, goed er trein te bereiken. 17 new photos · Album by Dolcevia Redactie

Bekijk de foto´s
Outro. Add any closing remarks for your subscribers
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser