Mei in Italië • De Bloemenriviera in woord en beeld • Bijzondere hotels in Piemonte • Recepten uit Ligurie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Vorige week lanceerden we de reisgids voor Genua na een uitgebreid en uiterst leerzaam bezoek aan die stad. Maar ook de rest van Ligurië is fascinerend. Als 16-jarige daar voor het eerst op vakantie geweest en ondanks pijn aan mijn voeten vanwege de kiezelstranden (dat was ik anders gewend in Scheveningen), een vakantie gehad die ik me altijd zal herinneren. Hoop dat jullie meegaan op mijn tocht langs deze kust. >>
Cinque Terre, je moet het gezien hebben!
Cinque Terre in de regio Liguria werd al in 1997 als werelderfgoed aangeduid door de Unesco en bescherming van dit unieke stukje kust kwam eigenlijk geen moment te vroeg, gezien de natuurschade die het de afgelopen jaren onderging door hevige stormen en overstromingen. ´De Vijf Landjes´ bestaan uit een keten van eeuwenoude vissersdorpjes langs de wilde Italiaanse kust van Liguria ten noorden van La Spezia. Elk van de vijf dorpen, Corniglia, Manarola, Monterosso al Mare, Riomaggiore en Vernazza bestaat uit een cluster van kleurrijke huisjes die aan de rotsen lijken te kleven afgewisseld met wijngaarden aangelegd op steile terrassen.
Ga vroeg en ontloop de massa (of laat)...
Citybreak Genua, geniet van deze boeiende stad!
Een mooie overzichtelijke reisgids voor een bezoek aan deze boeiende stad die ons onder andere Columbus opleverde, de mooiste bezienswaardigheden op een rij en met een enorm aantal foto´s die we daar kortgeleden maakten.
Ga mee naar Genua!
Rosanna Piturru, leven tussen Den Haag en Genua. - Dolcevia.com


Bibi interviewt Rosanna Piturru, Italiaanse TV persoonlijkheid en nieuwslezeres van TGcom24, als correspondent verbonden aan haar geboortestad Genua waarover ze enthousiast kan vertellen.

Rosanna, zo´n naam zingt
De Bloemenrivièra, magisch land aan zee
De Italiaanse Bloemenrivièra, oftewel de Ligurische Rivièra is de smalle kuststrook die tussen de Ligurische Zee en de Franse bergketen Alpes-Maritimes en de Italiaanse Apennijnen. In de lengterichting strekt het zich uit vanaf de grens met Frankrijk vlakbij de Franse Rivièra (of Côte d'Azur) in de buurt van Ventimiglia (een voormalige douanepost) tot Capo Corvo (ook bekend als Punta Bianca) op het oostelijke puntje van de Golf van La Spezia en dicht bij de grens met Toscane. De Italiaanse Rivièra omvat dus bijna de gehele kustlijn van Ligurië. (Historisch gezien breidde de "Rivièra" zich verder uit naar het westen, door wat nu het Franse grondgebied is tot aan Marseille.
Er valt zoveel te zien
In een hangmat genieten van het zeezicht
Eigen toegang tot het rotsstrand?
Het is maar een van de accommodaties aan de Bloemenriviera.  Wil je ook zo'n vakantie boeken kijk dan bij de Nederlandse touroperators en wat ze aanbieden in Ligurië.  
ONTDEK DIT
Castello Sannazzaro logeren in een privé kasteel in Piemonte - Dolcevia.com
Het Castello Sannazzaro, al 1000 jaar van dezelfde familie heeft B & B in Giarole, prov. Alessandria in Piemonte, een prachtig landgoed dat zich uitstekend leent voor een bezoek aan deze gastronomische streek of verblijf een paar dagen als stopover naar andere delen van Italie. 

Reserveren?
Spinerola Hotel in Cascina, droomhotel in Monferrato - Dolcevia.com


Gastronomen vinden de weg naar Asti gemakkelijk. Cascina Spinerola ligt in dit gebied van beroemde wijnen en goede restaurants, van truffels en de festivals die daar bij horen en van de rust van de schilderachtige heuvels volgeplant met rijen wijnstokken die per jaargetijde van kleur wisselen.

Een aanrader volgens hen die er geweest zijn
Pesto uit Genua - Saus van basilicum
De saus waar Genua beroemd om is. Zo eenvoudig, maar in al haar eenvoud perfect van smaak. 
Hoe maak je dat?
Farinata, streetfood uit Genua, echt lekker!
Dit is hoe je de Ligurische Farinata van kikkererwtenmeel maakt, in het Italiaans heet het Farinata di Ceci. Streetfood uit Genua.
Hoe doe je dat?
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser