Slow Toerisme in Italie - Wij doen mee
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Er wordt achter de schermen weer hard gewerkt aan het verbeteren van de navigatie op Dolcevia. Reden waarom we deze week geen nieuwe content hebben kunnen plaatsen. Daarom maken we van de gelegenheid gebruik om een aantal van onze eigen favoriete adresjes met jullie te delen.  >>
Door ons te steunen kunnen we meer doen om slow toerisme te promoten
Vind jij slow toerisme belangrijk? Wij wel en daarom werken we aan Dolcevia.com. Jij kunt ons werk steunen door onze artikels te lezen en adresjes die je bij ons vindt te boeken via de links op de website. Op deze bescheiden manier help je écht al veel mee.   
B & B Il Boom in Trastevere (Rome centrum)
Angelo verzamelde iconen uit de jaren 50, 60 en 70 en de inrichting van zijn B & B in Trastevere zal velen meerdere malen een ´oh ja´ uitroep ontlokken. Mooie authentieke stukken, foto´s en posters, de echte kleuren. Je zit ook in een handomdraai midden in het centrum en toch tegelijk in een rustig stukje langs het park. Een mooi terras onder de citroenbomen en uitzicht over de eeuwige stad maakt een verblijf meer dan waard. Een uniek stukje Rome en een geweldige gastheer. 

Vanaf €100 per kamer voor 2 personen inclusief ontbijt.

Aanbevolen door onze redactie
Slow op reis in Sardinie
Wie naar Sardinië gaat moet eens kijken in onze rubriek over de regio want je leert hier veel méér dan op veel blogs en reissites die je allemaal vertellen naar welke populaire stranden je moet gaan. Uiteraard heeft Sardinië mooie stranden maar ga ook eens kijken in het binnenland. 
Ontdek de rijke folkore van Sardinie
In een hangmat genieten van het zeezicht
Eigen toegang tot het rotsstrand?
Het is maar een van de accommodaties aan de Bloemenriviera.  Wil je ook zo'n vakantie boeken kijk dan bij de Nederlandse touroperators en wat ze aanbieden in Ligurië.  
Een aantal handgekozen vakanties in Ligurie
Spinerola Hotel in Cascina, droomhotel in Monferrato - Dolcevia.com
Gastronomen vinden de weg naar Asti gemakkelijk. Cascina Spinerola ligt in dit gebied van beroemde wijnen en goede restaurants, van truffels en de festivals die daar bij horen en van de rust van de schilderachtige heuvels volgeplant met rijen wijnstokken die per jaargetijde van kleur wisselen.

Aanbevolen door onze lezers
Villa Lina, Venetië
Venetië zie je het best in de avond of in de vroege ochtend als het nog niet te druk is. Dat is heel goed mogelijk als je bijvoorbeeld in Venetië zelf of vlakbij een hotelletje kan vinden. Op het eilandje Murano, bekend van de artistieke glasblazerijen, ligt een schattige B & B, Villa LIna, direct aan het water, een oase in roze tussen de heerlijk geurende oleanders en citroenen in de tuin. Dit is de creatie van Evi, de vrouw van de glas ontwerper Carlo Nason. Haal je hart op aan al het Merano glaswerk dat aanwezig is in deze B & B en geniet van het uitzicht over de lagune met daarachter Venetië op een korte vaporetto vaart afstand.

€150 per kamer voor 2 personen inclusief ontbijt.

Aanbevolen door de redactie
Casa Fabbrini Campo Marzio Rome
Denk je eens in, een eigen appartement op twee stappen van Spaanse Trappen, ingericht alsof het moet dienen als set voor een fotoshoot van een duur merk, maar dan zo dat je je er volkomen in thuis voelt, comfortabel in de superzachte kussens wegzakt en gedraag je gerust als een diva, het personeel heeft er geen enkel probleem mee. De luxe van een woonkamer waar alles ter beschikking staat van de gasten, van Ipads tot een drankje uit de bar, cakes of koekjes. Probleem van Casa Fabbrini is dat je er niet meer weg wilt, aan de andere kant heb je dan nog niet eens hun agriturismo in de Val d´Orcia geprobeerd. Waarover hier onder meer. Behalve Campo Marzio zijn er nog twee adressen in Rome die even exceptioneel zijn.

Vanaf €194 per kamer voor 2 personen inclusief ontbijt en nog veel meer!

Aanbevolen door Elisabeth
De Puglia hype, het begon hier in 2015
Dolcevia.com was de eerste reiswebsite die aan het prille begin van de Puglia hype stond. We wilden de Nederlandse en Belgische toerist overhalen om Puglia te ontdekken als vakantiebestemming en wellicht dit jaar niet weer naar het Gardameer te gaan, of de Toscaanse Kust. Velen hebben de goede raad opgevolgd, want Puglia werd in korte tijd razend populair. Ik wil toeristen graag een goede raad meegeven. Puglia heeft nog niet erg veel ervaring als internationale topbestemming dus heb een beetje geduld. 
Wat hebben we geschreven over Puglia? Ontdek het hier.
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser