Heel veel reistips voor Italie liefhebbers - Slow Toerisme in Italie - Wij doen mee
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Heel wat werk werd verricht door onze onvermoeibare technische staf onder leiding van Elisabeth. Misschien niet altijd aan de buitenkant zichtbaar maar het heeft zeker effect op de snelheid van de pagina´s. Maar we hebben meer gedaan dan alleen aan de techniek zitten prutsen. Ik bezocht het nieuw geopende museum van Palazzo Barberini bijvoorbeeld. Nelleke ging kijken in de Tuin van Ninfa en ´ons´ Bibi ging fietsen in Marche en vond er een huisje van geluk. En mocht u nog geen vakantie geboekt hebben, kijk dan eens bij de diverse autorondreizen die we hebben opgenomen. >>
Door ons te steunen kunnen we meer doen om slow toerisme te promoten
Vind jij slow toerisme belangrijk? Wij wel en daarom werken we aan Dolcevia.com. Jij kunt ons werk steunen door onze artikels te lezen en adresjes die je bij ons vindt te boeken via de links op de website. Op deze bescheiden manier help je écht al veel mee.   
Giardino di Ninfa - de meest romantische tuin van Italie
De Giardino di Ninfa is uniek in Italië en zeker een bezoek waard. De tuin heeft een bijzonder microklimaat waardoor diverse uitheemse bomen en planten hier boven verwachting goed acclimatiseren. Een tuin die ontworpen werd rond de ruïnes van de eens zo welvarende stad Ninfa.
Hoe, wat, waar?
Leuke reistips voor wie nog een vakantie moet kiezen
Deze reizen worden speciaal aanbevolen door de redactie van Dolcevia.com. Ze worden allemaal uitgevoerd door ANVR of SGR reisorganisaties. Dit aanbod kan ieder jaar veranderen. We maken ieder seizoen een nieuwe keuze uit de leukste vakantiemogelijkheden die door de reisorganisaties worden aangeboden. Je vindt deze reizen ook terug in de verschillende regionale reisgidsen of onder een andere bijpassende rubriek.
Zie al onze favoriete reizen
Zomerarrangement Verona Opera
In de 2000 jaar oude Arena van Verona vindt tussen 22 juni en 31 augustus 2018 het jaarlijkse operafestival plaats. Wij bieden u een 3-daagse arrangement aan inclusief een Opera naar keuze en twee overnachtingen in Verona. 
Onze selectie
Rome - Palazzo Barberini - Expositie Eco e Narciso
De Galleria Nazionale d'Arte Antica in Rome opende op 18 mei 11 nieuwe kamers voor het publiek met een expositie i.s.m. het MAXXI museum in Rome. Het betreft hier een langlopend en typisch Romeinse kroniek over een eventuele samenwerking wat nu terug dateert tot ergens in de 50er jaren. Gelukkig is het ei eindelijk gelegd en de expositie Eco and Narciso mag tevens ook groot succes heten.
Hoe krijg je korting?
Bibi´s blog | La Casa della Felicità (huisje van geluk )
Als het even kan spring ik op mijn racefiets en rij over rustige wegen door de natuur, genietend van het landschap dat telkens veranderd. Voor het gemak noem ik het hier ‘Marcuzzo’, de grens van de regio Marche en Abruzzo. Mijn favoriete ritje is vanaf Teramo langs het burchtstadje Civitella del Tronto, richting Ascoli Piceno.
Lees hoe het verder afliep
Goedkoop naar Italië doe je zo - Dolcevia.com
Benvenuto. Je hoeft ons niet uit te leggen waarom je interesse hebt in een vakantie naar Italië. De schilderachtige landschappen, de historische schatten en de heerlijke keuken hebben de harten van vele vakantiegangers veroverd. Italië is niet voor niks een van de meest populaire bestemmingen van reisorganisatie TUI. Samen met hen geven wij je tips voor een goedkope vakantie Italie. Want goedkoop op vakantie willen we allemaal.
Hoe doe je dat?
Masseria Quadrelli in de Salento - Dolcevia.com
De oude structuur van een masseria is bewaard gebleven bij Quadrelli hoewel de oorspronkelijke bewoners die in de eeuwenoude olijvenboomgaard werkten nooit kunnen dromen van het prachtige zwembad dat waarschijnlijk een van de meest in het oog lopende faciliteiten is voor gasten.
Tip voor Puglia liefhebbers
Bibi fietst langs Kastelen en Kunst van Arcevia. - Dolcevia.com
De regio Marche is rijk aan middeleeuwse dorpen die goed verscholen liggen in de natuur tussen de Apennijnen en de Adriatische zee. De gemeente Arcevia was ooit een bolwerk van de Pauselijke Staten. De negen borgos (gehuchten met een kasteel of burcht als middelpunt) zijn stuk voor stuk uniek en een bezoekje waard. Avacelli, Castiglioni, Caudino, Loretello, Montale, Nidastore, Palazzo, Piticchio en San Pietro bezocht ik in een fietstocht.
Fietstocht in Marche
7-daags arrangement Romantiek van de Amalfikust - Dolcevia.com
Wilt u genieten van dit prachtige stukje Italie en van het rijden in een originele Fiat 500? Boek dan dit exclusieve arrangement! U reist eerst naar Sorrento, waar u logeert in een uitstekend hotel in het centrum, daarna volgen een paar heerlijke dagen aan de Amalfikust, waarbij u de beschikking krijgt over een vintage Fiat 500 (of desgewenst een Alfa Romeo Spider!).
Uit onze collectie
7-daagse reis Sicilië rond Noto - Dolcevia.com
Dit arrangement biedt u een reis door het meest authentieke en cultuurrijke deel van het eiland. Na Syracuse brengt u een bezoek aan de beroemde barokstad Noto en de omringende plaatsjes in de vallei van Noto o.a. Scicli en Ragusa.  
Uit onze collectie
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
10 x onze mooiste fotos in en rondom Rome
11 new photos · Album by Dolcevia Redactie

28 new photos · Album by Dolcevia Redactie

6 new photos added to shared album

26 new photos · Album by Dolcevia Redactie

24 new photos · Album by Dolcevia Redactie

6 new photos · Album by Dolcevia Redactie

36 new photos · Album by Dolcevia Redactie

12 new photos · Album by Dolcevia Redactie

24 new photos · Album by Dolcevia Redactie

Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser