Heel veel reisinformatie voor Italie liefhebbers - Tips voor als je nog geen vakantie hebt geboekt.
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
We zijn goed op de hoogte met waar jullie naar zoeken. Want we hebben gemerkt dat velen nog geen vakantie hebben geboekt en momenteel dus het internet afstruinen om een vakantie te vinden die aan hun verwachtingen kan voldoen. Wat we vooral zien is een overweldigende belangstelling voor Puglia en Sardinië. Om jullie een handje te helpen deze week nog wat accommodaties en reizen die wij zelf erg leuk vinden.>>
Leuke reistips voor wie nog een vakantie moet kiezen
Deze reizen worden speciaal aanbevolen door de redactie van Dolcevia.com. Ze worden allemaal uitgevoerd door ANVR of SGR reisorganisaties. Dit aanbod kan ieder jaar veranderen. We maken ieder seizoen een nieuwe keuze uit de leukste vakantiemogelijkheden die door de reisorganisaties worden aangeboden. Je vindt deze reizen ook terug in de verschillende regionale reisgidsen of onder een andere bijpassende rubriek.
Zie al onze favoriete reizen
Casale le Crete in Acquapendente in Lazio - Dolcevia.com
Aangekomen op het terrein van Casale le Crete kan ik niet stoppen met rondjes draaien. Dat klinkt misschien maf, maar toch doe ik het. Want overal waar je om je heen kijkt is het prachtig. De heuvels lijken te schuilen onder een lappendeken van groentinten. Grote oude bomen sieren het landschap en heel af en toe zie je opeens een huisje. Het lijkt wel n grote ansichtkaart. Middenin die ansichtkaart vind je Casale Le Crete.

Hier begint zuid-Italie
Il Palmento in Locorotondo in Puglia - Dolcevia.com
Mijn goede vriend Mario gaf me zojuist een tip waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben. Hij kent een plek waar de tijd stil lijkt te staan en de wijn beter proeft dan waar ook. Ik kan natuurlijk niet anders dan meteen een kijkje nemen!Ik kijk mijn ogen uit als ik aankom bij Il Palmento. Overal zie ik kleine torentjes. Eigenaar Marcello vertelt me al snel dat die torentjes Trulli heten en ze typisch zijn voor de streek Puglia. Als ik vraag naar de wijn verschijnt er een grote lach op zijn gezicht en vertelt hij honderduit. Il Palmento dankt haar naam aan de eeuwenoude wijze van druiven persen. Deze wijntraditie zie je en proef je overal nog terug.Trots schenkt hij me een glas in. Salute! Dit is met recht het huis van de wijn.
Uit mijn collectie
15-daagse Fly-drive Sardinie in agriturismo
Deze prachtige rondreis laat u optimaal genieten van het Sardijnse landschap, cultuur en tradities. U begint en eindigt in het noorden en reist in twee weken het eiland rond. Omdat u op elke locatie drie of vier nachten verblijft, is er voldoende rust in het schema; zo heeft u de gelegenheid om naast het bezoeken van bezienswaardigheden te genieten van de natuur en uiteraard van de prachtige stranden die Sardinië rijk is! 
ONTDEK DIT
Locanda San Martino in Matera
Een van de aardigste hotelletjes in Matera, het is maar klein maar heeft in essentie dezelfde romantiek weten te scheppen als zijn grote broer van Sextantio (en voor 1/3 van de prijs). Als uitgangspunt voor een aantal verkenningstrips in en rond Matera zeker aan te raden.
Mijn favorieten
Van een bord pasta word ik gelukkig
En als je van al die vakantie suggesties wat verdrietig wordt omdat je nog geen vakantie hebt, dan is dit de oplossing. Van Spaghetti Bolognese, beter bekend bij Italianen als ´tagliatelle al ragù´, word ik gelukkiger, een bord pasta geeft mij een goed gevoel maar, helpt het inderdaad als anti-depressie middel? Diëtisten en psychologen in Italië geloven inderdaad dat pasta een échte soulfood is, voor de Italiaan staat deze comfort food op nummer 1.  
Anti depressie pasta?
Torre Dantona in Marina di Modica (Sicilie) - Dolcevia.com
Terwijl ik lekker in het zwembad lig te dobberen, nog nagenietend van mijn heerlijke ontbijtje, neem ik de omgeving eens goed in mij op. De reusachtige tuin, de ouderwetse architectuur. Traditioneel komt hier samen met het moderne leven. Het hotel is gelegen in een prachtig landhuis uit 1882, dat van binnen smaakvol en modern ingericht is.Wat zal ik de rest van de dag eens gaan doen? Genoeg opties, ik verveel me hier geen moment. Het strand is op 1,5 km lopen, maar ook bij Torre Dantona zelf is genoeg te doen. De massages, het solarium of gewoon even genieten van de zon en het lekkere eten. Laura, het nichtje van de eigenaar, zorgt ervoor dat ik me hier helemaal thuis voel. Een ding weet ik zeker: wanneer mijn vrienden vragen of ik nog een leuk plekje weet waar je helemaal tot rust kan komen, stuur ik ze naar Torre Dantona op Sicilië.
Schitterend strand
Li Calizzi in in Novoli bij Lecce, Puglia
Mijn verblijf bij Li Calizzi in Puglia lijkt wel een droom. Ik zit op het overdekte terras en kijk uit over de tuin. Mijn ogen dwalen over de met bloemen versierde poort, het rustig deinende water in het zwembad en de tuin vol met olijfbomen en wijnranken. De landelijke inrichting en de karakteristieke uitstraling van het landhuis geven alles om me heen een romantisch tintje.'Heb je lekker geslapen Eliza?' Terwijl ik opschrik uit mijn gedachten kijkt het vriendelijke gezicht van Oscar me aan. 'Wil je wat versgeperste jus d'orange?' Als ik enthousiast ja knik, loopt Oscar richting in de richting van de bomen en plukt er een paar sinaasappels van. Verser kan niet! Prijs vanaf € 571.00 p.p. incl vlucht en huurauto
Dit is pas genieten
Ontdek de romantiek van de Amalfikust
Als het aan mij zou liggen dan zou ik dit reisje in het najaar willen gaan maken, de grootste hitte voorbij en de mensenmassa´s geslonken tot acceptabele hoeveelheden. Bovendien staat de zon wat lager waardoor de kleuren van al die daken nog beter uitkomen en de nieuwe oogst citroenen op de markt ligt.
Ontdek deze rondreis
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser