Iedere week de nieuwe vakantietips uit Italie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Er is goed nieuws voor fietsers want er is weer een prachtig fietspad aangelegd. dit keer in het gebied boven Venetie in de regio Veneto.  Tevens is de lijst met de winnaars van de schoonste vakantiegebieden in Italie voor 2018 gepubliceerd met veel van onze favoriete vakantieplaatsen ook al zijn ze nog niet zo populair bij het grote publiek. Ontdek nu welke dit zijn... 

Behalve voetballen en de gebruikelijke juni bruiloften gebeurde er deze week niet veel noemenswaardig. Het was heet in Rome voor de tijd van het jaar, zodanig warm zelfs dat onze hond er door getroffen werd, althans  dat zei de dierenarts, hoewel het ook de ziekte leishmania kan zijn die wordt veroorzaakt door een klein vliegje. iets wat redelijk vaak voorkomt in landen rond de Middellandse zee.

Fietsen in de Tre Cime Dolomieten, een splinternieuw fietspad
“Een dertig kilometer lang fietspad door het paradijs”, schrijft Bell´Italia deze maand in haar bijlage over de Dolomieten. Het pad, dat trouwens ook geschikt is voor wandelaars, is aangelegd tussen Misurina aan het prachtige gelijknamige bergmeer en de plaats Auronzo. Half september vinden hier ook de wereldkampioenschappen marathon voor mountain bikes plaats, een evenement dat door de UCI wordt georganiseerd.
Waar vind je het?
In Marche bloeien de moerbeibomen weer
Veel verhalen vertelde ze me over het leven en de tradities van hier op de grens van de Marche en Abruzzo. La ‘signora Anna’ een dametje van bijna 100 jaar, waar ik vaak even langs fietst voor een bezoekje. Wat de meeste indruk maakte, was haar verhaal over de zijde industrie ‘l'industria bacologica’ zoals dat hier heet. Ze werkte er jaren in Ascoli Piceno, haar geboorte stad, bij een bedrijfje dat zijderupsen kweekte.
Italie gaat weer zijde produceren, lees meer
La Posta di Confine Appartementen bij Perugia
Umbrië blijft me verbazen. Ik wandel door de tuin van La Posta di Confine en geniet van het weidse uitzicht over rijen olijfbomen en oude eikenbossen. Wanneer Roberta naar buiten komt lopen met een dienblad vol huisgemaakte lekkernijen, nemen we plaats op het terras bij het zwembad. Vanaf hier heb je goed zicht op de eeuwenoude boerderij in al haar glorie. Prijs vanaf € 375.00 p.p. incl vlucht en huurauto
Waar boeken?
Fattoria Pagnana in Rignano sull Arno bij Florence - Dolcevia.com


'Hmmm. heerlijk!' zeg ik en neem nog een slok van mijn wijn. Dit is al het derde glas dat ik proef en ze zijn allemaal even lekker. 'Ja Eliza, dit is echte Toscaanse wijn die je proeft,' zegt de lieve eigenaresse enthousiast. De eigenaresse van Fattoria Pagnana organiseert vanavond een wijnproeverij. Samen met de andere gasten geniet ik van de mooie wijnen uit haar eigen wijngaard.

Prijs vanaf 185 per persoon per week met eigen vervoer

Meer weten?
De schoonste vakantiegebieden in Italië 2018
De vraag is altijd moeilijk om te beantwoorden. De lange kustlijn van 7.000 km van Italië biedt een grote verscheidenheid aan soorten strand, omringend landschap en buitengewoon diverse plaatsen, er zijn letterlijk honderden prachtige stranden misschien wel duizend.
Welke zijn de schoonste?
Tenuta Lupinari bij Arezzo - Dolcevia.com
Wanneer ik tussen de goudkleurige heuvels van Toscane opeens een torentje zie opdoemen, weet ik: daar moet ik zijn. Daar ligt Tenuta Lupinari, het landgoed van Moeder en dochter Pelegrino dat zij omtoverden tot een Toscaans paradijs voor reizigers. Bij aankomst word ik meteen hartelijk begroet door dochter Mariana. Het landgoed stamt uit de 16e eeuw en is al vele generaties in de familie. 

Prijs vanaf 517 p.p. inclusief vlucht en huurauto
Meer info?
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
Leuke reistips voor wie nog een vakantie moet kiezen
Deze reizen worden speciaal aanbevolen door de redactie van Dolcevia.com. Ze worden allemaal uitgevoerd door ANVR of SGR reisorganisaties. Dit aanbod kan ieder jaar veranderen. We maken ieder seizoen een nieuwe keuze uit de leukste vakantiemogelijkheden die door de reisorganisaties worden aangeboden. Je vindt deze reizen ook terug in de verschillende regionale reisgidsen of onder een andere bijpassende rubriek.
Zie al onze favoriete reizen
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser