Iedere week de nieuwe vakantietips uit Italie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Juli, de vakantiemaanden zijn begonnen en toeristen uit alle delen van de wereld arriveren in Italie voor een laten we maar aannemen welverdiende vakantie. 

En met ingang van vandaag is ook de nieuwe Europese wetgeving van kracht gegaan voor de bescherming van de consument met betrekking tot pakketreizen. Hoe dit in de praktijk gaat werken is voorlopig nog niet te overzien. Wie interesse heeft in het onderwerp kan het nalezen in Emerce: https://www.emerce.nl/achtergrond/nieuwe-richtlijn-pakketreizen-nederlandse-wetgeving-omgezet.
Laat je eerste en laatste nacht op vakantie meetellen
Maak ook het verblijf van je eerste of laatste nacht in Italië iets bijzonders. Dit zijn onze tips om je vakantie in Italië te goed beginnen of met een hoogtepunt te beëindigen. Na mijn tips voor een verblijf na de Gotthard tunnel gaat dit artikel geheel over hotels en restaurants voor de eerste of de laatste dag van je vakantie.
LEES MEER
Stressvrije hotels voor een nachtje bij de luchthaven van Bari
De reis van Bari naar of van de Salento duurt tenminste anderhalf uur en neem het maar aan van iemand die het al dikwijls heeft gedaan: er is geen moer aan, de weg gaat via het binnenland door een dor en droog gebied. De reis is mooier langs de kust maar die zal je niet rijden tenzij je naar de Gargano kust gaat of rondom Alberobello, Fasano of Polignano al Mare moet zijn.
Uit onze collectie
Vernieuwd Pinacoteca di Brera in Milaan een uitbarsting van kleur en emotie
Toen James Bradburne in 2016 werd aangesteld als directeur van Pinacoteca di Brera in Milaan wisten de mannen en vrouwen op het Ministerie van Cultuur goed wie ze binnenhaalden. Als museumdirecteur had hij hier en daar in de wereld al een aantal mensen geërgerd, als laatste waren dat de bureaucraten in Florence van het Palazzo Strozzi.
ONTDEK DIT
Michetti, veelzijdig schilder van het leven in Abruzzo - Dolcevia.com


Bibi bezocht na een dagje aan het strand van Francavilla al Mare het Museum van Michetti, ooit een klooster maar vooral ontmoetingsplaats voor illustere exponenten van de Abruzzese cultuur van de late negentiende eeuw. De kunstenaar Francesco Paolo Michetti transformeerde het klooster waar hij woonde en werkte in een cultureel centrum, een plek waar schrijvers, kunstenaars en intellectuelen ervaringen over leven en denken met elkaar deelden.

LEES MEER
S.U.P.E.R entreebewijs - 7 Unique Places to Experience in Rome - Dolcevia.com


Het Parco Archeologico del Colosseo promoot een nieuwe route die ondermeer het Colosseum, het Forum, de Palatijnse heuvel, de Nero Cryptoporticus en het Palatijn Museum omvat, bezoekers kunnen zich geheel onderdompelen in de Romeinse wereld dankzij nieuwe technologien en een virtuele rondleiding. Dit nieuwe combinatietoegangsbewijs zal zeker heel populair worden. Reseveer het dus vooraf.

ONTDEK DIT
1e editie van TIMELINE San Marino Story - Dolcevia.com


Begindatum evenement :26-07-2018
Tot : 28-07-2018
Duur evenement : 3 dagen
Verwachte beginuur : 17.00 (Dagelijks tot 24.00)
Dit is een jaarlijks evenement

Waar vind je het?
Muziek in het Toscaanse landschap Chigiana Zomer Festival van Siena - Dolcevia.com


Muziek in het Toscaanse landschap Chigiana International Zomer Festival van Siena
    
Duur evenement:60 dagen 
Verwacht beginuur:10.00
Jaarlijks Evenement
Muziek in het Toscaanse landschap Chigiana International Zomer Festival van Siena Via di Citt 89, Siena, 53100, SI, Toscana, Itali
ONTDEK DIT
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser