Iedere week nieuwe vakantietips uit Italie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Terwijl de vochtige hitte in Rome  aanhoudt ga je soms verlangend uitkijken naar de bergenm waar het koel en helder is. Hoewel het weer in het noorden van het land niet ideaal schijnt te zijn heb ik horen moppeeren.

In een artikel in de Nieuwe Revu, met de alleszeggende titel ´De toerist als vijand´, werd deze week de vloer aangeveegd met de reisagenten in Nederland. Nu moet je natuurlijk nooit alles aannemen wat geschreven staat, maar neem maar van mij aan dat hier de uitdrukking fake news op van toepassing is. Wil je het lezen, maar ik raad het niet aan, je kan het bij Blendle opvragen. Het is de 49 cent niet waard en als de reisagenten in het stuk echt zijn horen ze op staande voet ontslagen te worden.  
10 beste bestemmingen in de Italiaanse bergen
Het is niet gemakkelijk een keuze te maken tussen de bestemmingen de bergen in Italie. Er is zoveel om uit te kiezen. Want of je nu de Alpen neemt, de Dolomieten of de Apenijnen, er zijn legio leuke dorpen waar je gemakkelijk een zomerse wandelvakantie kan doorbrengen. Onze keuze is vooral uitgegaan van rust en authenticiteit. 
Ontdek ze alle 10
Piaggio museum bij Pisa over Vespa´s en Ape en nog meer
We zijn allemaal wel een beetje verliefd op de scooter. Of verliefd geweest op iemand met een scooter. Of op Audrey Hepburn. Geen enkel vervoermiddel zal het hart zo raken als de Vespa, die in al die leuke kleurtjes het wegdek sierden.
Gratis toegang, lees meer
Pisa en de scheve toren, een uitstapje voor dagjesmensen
Op doorreis naar het zuiden dit keer een dagje Pisa ingelast en dat was zeker de moeite waard. Hoewel we moeite hadden een hele dag vol te maken na het zien van het kerkencomplex en de nog steeds scheve toren. Een leuke winkelstraat, wat middeleeuwse steegjes, de Arno met statige paleizen en nog wat kleinere kerken en dan heb je het wel gehad.
Onze tips voor een gezellig dagje Pisa
Stressvrije hotels voor een nachtje bij de luchthaven van Pisa in Toscane - Dolcevia.com
De luchthaven van Pisa Galileo Galilei ligt bijna in de stad en als je niet al een keer bent geweest zal het ongetwijfeld nog wel eens gebeuren dat je daar aankomt of vertrekt als je Toscane bezoekt. Als je geen huurauto ophaalt zal je het treintje nemen naar de stad of direct doorrijden naar Florence (70 km) of Lucca (25 km).

Tips van de redactie
Il Palagetto bij Volterra, vliegreis met huurauto - Dolcevia.com
Een vriendin van me liet me laatst fotos zien van haar vakantie in Toscane. Als ervaren Itali-ganger was ik eerlijk gezegd niet direct onder de indruk. Tot ze me de fotos liet zien die ze maakte tijdens haar verblijf in Hotel Il Palagetto. Toen ik dat zag, wist ik het meteen: daar moest ik naartoe!

Prijs vanaf 495 p.p. incl. vlucht en huurauto

Lees verder
Fattoria Casabianca bij Siena - Dolcevia.com
Ik neem een slok en laat de wijn even in mijn mond rollen. Kersen, die proef ik heel duidelijk. 'En viooltjes?' vraagt de eigenaar. Ik ruik aan mijn glas. Ah, daar zijn ze. 'Lekker wijntje', knik ik. Zichtbaar trots zegt hij: 'Het is Chianti. Die verbouw ik zelf.'Een uur geleden liep ik over het uitgestrekte terrein van de agriturismo.

Prijs vanaf 230.00 per persoon incl. vlucht en huurauto 

Ontdek je plekje
Appartementen Il Gavillaccio in het Valdarno - Dolcevia.com
Wanneer ik tussen de wijngaarden rijd op weg naar mijn volgende bestemming, denk ik aan het bijzondere plekje waar ik deze keer mag verblijven. Il Gavillaccio is onderdeel van de middeleeuwse vestingwerken van het voormalige kasteel van Gaville. Het gebouw waarin Il Gavillaccio is gevestigd was een van de bijgebouwen. 

Prijs vanaf 510 p.p. inclusief vlucht en huurauto

Meer weten?
I Grandi di Toscana in het Val di Chiana - Dolcevia.com
I Grandi di Toscana was net een weekje open toen ik er was. Op het moment dat ik aan kwam rijden, stond Alessandra, de trotse en buitengewoon charmante eigenaresse, me al op te wachten. Ik had mijn huurautootje nog niet geparkeerd of Alessandra begon al enthousiast te vertellen over haar levenswerk. Hier stond een trotse vrouw. En dat mag ook wel! In twee jaar tijd veranderde ze de ruine van een oude boerderij in een waar paleis.

Vanaf 548.00 p.p incl. reis en huurauto.

Is dit nog vrij?
Onze mooiste aanraders : Zie de rubriek Hotels & Resorts
Binnen deze rubeiek vindt je wel honderd artikelen met name over de beste hotels in Milaan of Rome, Florence of op het platteland met de mooiste zwembaden of eigen privestrand of villa's aan de amalfi Kust of kloosters en abdijnen waar je in alle eenvoud kunt verblijven. 
Ontdek deze rubriek
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
De agenda van Italie
Wat is er toen in de maand juli? Lees het na in onze agenda!
Ga naar de agenda
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser