Vakantie betekent ook lekker eten, dus deze week aandacht op het beste van de Italiaanse keuken
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Op vakantie eten we iedere dag buitenshuis, iets wat we thuis veel minder doen. Daarom is het belangrijk dat we weten waar je lekker kan eten en waarom!  We spreken met de souschef van het beste restaurant ter wereld en horen over zijn obsessie met de tomaat. Ooit Bergamo voorbijgereden? Dat doe je nooit meer nadat je over ons bezoek aan die stad hebt gelezen. Wil je weten waar je moet gaan eten, zoek je een goed restaurant download dan de apps die we voor je hebben geselecteerd. Verder nog over natuurvriendelijk en duurzaam bouwen en waar logeren als je een wijnliefhebber bent. Veel plezier deze week!  
´Ons´ Davide: sous-chef van Massimo Bottura, Davide di Fabio, - Dolcevia.com
Enthousiast loopt Davide di Fabio op me af als ik met hem heb afgesproken voor een aperitivo in Civitella del Tronto, het burchtdorp op de grens van de Marche en Abruzzo. Hij kent de plek goed omdat hij hier afgelopen zomer een benefiet diner verzorgde samen met de staf van ristorante Zunica, een begrip in de regio. De rechterhand van werelds meest beroemde kok, Massimo Bottura, gaat naast me zitten.
Engelse versie klik hier. 
Lees het interview
Bergamo, een Italiaans meesterwerk - Dolcevia.com
Een van mijn vrienden komt uit Bergamo, en het was dus duidelijk dat ik hem om raad vroeg voorafgaand aan mijn bezoek aan de stad. Hij was meteen enthousiast en beloofde me virtueel op sleeptouw te nemen om niks te missen vooral van het oude deel op de heuvel, Bergamo Alto. 
Mee de hoogte in?
De beste Italie apps in 2018 voor restaurants en wijn - Dolcevia.com
Ik ben op z'n Hollands zuinig met het betalen voor smartphone apps, en heb er dus maar een paar gedownload die geld kosten en sommige waren vrij duur. Er zijn simpelweg maar weinig apps die voor mij genoeg toegevoegde waarde bieden. Als eigenaar van Dolcevia.com moet ik apps hebben die mij betrouwbare en actuele informatie geven, want waar ben ik anders mee bezig? Stel ik schrijf een artikel over Bolgheri in Toscane, dan ga ik maar in n restaurant of bistro cht eten, de rest van de aanraders wordt bijgevoegd via een van mijn apps of recensies van andere betrouwbare gastronomen. In ieder geval krijg je altijd gegarandeerd uitstekend advies.
Tips en meer
Mijn ei: boomhutten in het Valbruna
'Pigna' (Pijnboom) werd oorspronkelijk ontworpen voor een architectuurwedstrijd in 2014, maar werd pas onlangs (in 2017) gerealiseerd in het gehucht Malborghetto Valbruna in de regio Friuli-Venezia Giulia. Het project van 70 vierkante meter bestaat uit twee boomhutten, in de vorm van een ei, die allebei ongeveer tien meter boven de grond staan en drie verdiepingen tellen.
ONTDEK DIT
Nieuw design hotel voor wandelaars in Bolzano, Zuid Tirol
Wanderhotel Bühelwirt***, St. Jakob, Ahrntal, Bozen in Zuid Tirol is een schitterend nieuw driesterren hotel dat deze zomer voor het eerst gasten ontvangt (2018). De donkerhouten façade van het Hotel Bühelwirt spiegelt zich met de donkergroene kleur van het omringende bos. Prijzen vanaf € 69,- per nacht
Uit onze collectie
Wijntoerisme in Italie
Meer dan 6 miljoen 'enonauten' bezoeken jaarlijks de Italiaanse wijngebieden. Het gastronomisch toerisme naar Italië neemt een grote vlucht en dit is pas het begin, zegt men.
LEES MEER
Het najaar is de beste tijd om een korte vakantie door te brengen op een wijn landgoed. Er zijn diverse kleine hotels die verbonden zijn aan een wijngaard en vandaar uit kan je prachtige tochten maken in de omgeving om diverse wijnproeverijen te doen in de regio.
Enkele voorbeelden
Sardinie
Wine resort Leda d´Ittiri, een wijngaard in de omgeving van Alghero die vooral de
Margallo' (IGT Isola dei Nuraghi Rosso) produceert. Zeker een van de mooiste wijnen van Sardinie. Het kleine bijhorende hotel heeft een zwembad en ligt vlak bij zee. 
Puglia
Vinilia Wine  Resort
, als je al eens in Puglia op vakantie bent geweest zal je zeker meer willen weten over die wijn die daar vandaan komt. Een antiek kasteel op de rand van de Salento waar de bekende Primitivo wordt gemaakt. 
Toscane
Buonamico Wine Resort, een pas geopend hotel (maart 2018) in het mooie dorpje Montecarlo.  Een schitterend mooie plek met een eigen enoteca en wijnproeverijen van het grote en gerenommeerde Buonamico wijnlandgoed.
Even je aandacht voor het volgende
Dolcevia.com promoot slow toerisme naar Italië en denkt momenteel mee met de regio Ligurië mee om de toeristische druk op Cinque Terre en andere populaire delen van de Bloemenriviera te beperken door meer aandacht te geven aan plaatsen die nog niet overbezocht worden om hiermee aan een betere bezoekersspreiding mee te werken.  Het is voor deze reden dat we de reisgids over Genua hebben gelanceerd. Bezoek deze als je dat nog niet hebt gedaan.

Vooral Cinque Terre, een belangrijke bestemming in Ligurië, lijdt de laatste jaren aan overtoerisme maar dit is zeker niet de enige vakantiebestemming in Italie die daaronder te lijden heeft, "Door ons steentje bij te dragen, ook al levert het voor ons in directe zin niets op, helpen we mee aan een beter leefmilieu en aan duurzaamheid voor zo'n prachtige bestemming, dat vinden wij belangrijk." 

Bezoekers uit Nederland en België zijn behoorlijk vertegenwoordigd bij de miljoenen bezoekers die kwetsbare streken bezoeken. Door Dolcevia.com te lezen en via onze site aanbevolen adresjes en excursies te boeken help je ons doel te steunen, Wij willen onze trouwe lezers bedanken voor hun bijdrage. Blijf Italië mee ontdekken!

Bezoek ons
De agenda van Italie
Wat is er toen in de maand augustus? Lees het na in onze agenda!
Ga naar de agenda
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser