Hot list hotels 2018, gratis stadswandeling Lecce, favoriete Alpenhotels, wandelen in Ligurie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Nog geen twee dagen nadat we zijn aangekomen in Genua (verhuisd van Rome naar Genua) en de Morandibrug valt in elkaar tijdens noodweer en blikseminslag op korte afstand van ons huis. Wat een week vol vreugde en nieuwe ontmoetingen moest worden veranderde in een week van verslagenheid en vragen. We werden al gauw gebeld door de Nederlands media die onze ervaringen wilden horen maar eerlijk had ik het liever gehad over hoe prachtig en welkom de regio Ligurië en de stad Genua is voor toeristen.
Genova
Twee dagen voor de ramp stond ik hoog boven Genua met een spectaculair uizicht over Ligurië (zie fotos hierboven), de volgende dag moest ik mijn huurwagen terugbrengen via de Morandibrug, het werd ook gelijk de laatste keer dat ik over die brug reed. De Autostrade hebben een gloednieuwe brug beloofd binnen 8 maanden, tot die tijd gaan we in ieder geval meer naar het zuiden (Portofino, Santa Magherita, Sestri Levante en het achterland).        
Het groene Ligurische achterland binnen 10 minuten met de funicolare
Afhankelijk waar je vandaan komt bereik je ongeveer 50 km voor de Ligurische kust het Ligurische hoogland en valt aan beide kanten van de weg je blik op de hoge intens groene beboste heuvels van deze regio met hier en daar een glimp van de Middellandse zee en de stad Genua. Aan de grens met Toscane maakt het deel uit van de Lunigiana. Wie nieuwsgierig is maakt een stop in de stad Genua en een excursie naar het hoogland, op louter 10 minuten van het centrum sta je te midden van al dit groen.
Lees nu meer
De nieuwste top hotels in Italie in 2018
Een gloednieuw skihotel aan de voet van de Mont Blanc, een palazetto in Florence tot een kasteel aan de Salento met een 18e-eeuwse tuin, dit zijn de mooiste nieuwe hotels in Italie van 2018. 
Ontdek ze hier
Locanda Il Fornello, kleinood in de heuvels bij Montecarlo - Dolcevia.com
Erica en Luca beheren deze schitterende gerestaureerde Toscaanse boerenwoning aan de voet van de Montecarlo heuvels in de provincie Lucca, met mooi ruim zwembad, een gezellige gastvrije en vooral comfortabele B en B met de naam Locanda Il Fornello, maar met een taveerne waar je heerlijk kan eten ernaast. Een perfecte locatie in het groen tussen de wijngaarden van unieke dorp Montecarlo.

Meer info?
6 bijzondere hotels in de Italiaanse Alpen - Dolcevia.com
Wie van de winter de sneeuw eens van een unieke kant wil bekijken zal snel moeten boeken voor een van deze uitzonderlijke hotels.
Aan de voet van de Dolomieten in Alto Adige, bij de Monte Rosa in Piemonte of in het Valle d'Aosta. Wil je ergens bijzonders logeren? Dit zijn dit de hotels die we je voorstellen. 
Ontdek ze hier
Manna, remedie tegen de zondagse lunch op Sicilie
De zondagse lunch, Pranzo Domenicale, in Italië is vaak een ‘gebed zonder einde’, van de eerste tot de laatste hap kan het soms wel tot 6 uur in de avond duren. Bibi weet uit ervaring hoe onze Hollandse magen daar niet tegen bestand zijn.
Lees meer
De leukste Italiaanse dorpsfeesten en evenementen van de nazomer - Dolcevia.com
Wil je eens niet naar de drukke stranden of het verkeer van de kunststeden trotseren? Ga dan eens naar een van de volgende Italiaanse dorpjes, de zogenaamde Borghi Arancione (Oranje Dorpen). Deze dorpjes liggen merendeels in het bergachtige achterland en kenmerken zich vooral door leuke maar nog onbekende bezienswaardigheden en een goed milieu. In augustus en september is er genoeg te zien en te doen.
Ontdek ze hier
Het Ravello Festival met uitzicht over de Amalfitaanse kust
Een concertzaal onder de sterren, een diepblauwe zee en de rotsen van Amalfi bezaaid met een kaleidoscoop aan kleurrijke huizen als achtergrond, licht bedwelmende geuren van mediterrane kruiden en bloemen, dit alles leidt naar een atmosfeer van hemelse verhevenheid die je zelden meer zult bereiken.
Ga naar de agenda
Wat te doen in Puglia?
Wie deze vakantie de trek naar het zuidelijkse puntje van Italie heeft gemaakt staat veel te verwachten. hier zijn een aantal tips van onze redactie. Volgens ons de leukste excursies tips van Get Your Guide in Puglia. 
Samen met je gids bereik je de monumentale deuren en de indrukwekkende paleizen en binnenplaatsen die de geschiedenis van de duizendjarige geschiedenis van de stad vertellen. 

Fiets over het prachtige Apulische platteland, proef heerlijke wijn en gerechten geproduceerd door lokale boeren en ontdek oude tradities die Puglia zo charmant maken.

Doe mee aan een rondleiding van 2 uur door Cisternino, een van de mooiste dorpen in Italië.

Vanaf Lecce reist u aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning. Deze tour geeft je de mogelijkheid om de Valle d'Itria te ontdekken.

Ga mee op een geweldige 2 uur durende fietstocht in Bari samen met een deskundige gids: kies een van de vele themaroutes, verken de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en trakteer jezelf op proeverij van lokale producten!

Trakteer uzelf op een spannende en geweldige tour van Bari door Vespa: ontdek de schoonheid van de Apulische hoofdstad aan boord van een iconische Vespa en reis door de stad met een deskundige gids, met verschillende haltes langs de weg!

Ontdek de oude stad Altamura met een exclusief bezoek aan het wijnmuseum en de wijnmakerij, compleet met een wijnproeverij, foccacia en typische lokale producten.

het programma opgezet door een aantal van de meest gepassioneerde koks Puglia, levert een van dichtbij en persoonlijke ervaring met het creëren en het eten van lekker eten met lokale en bijzondere ingrediënten.

Neem een ​​volledige dag tour van Puglia en Basilicata naar de regio's eten, wijn en landschap te ervaren. Je zult een wijnmakerij te bezoeken en genieten van een aantal van de beste wijnen die in het gebied. Je hebt ook de kans om de oude stad van…

Geniet van een chauffeur tour van wijn, eten, en het spectaculaire landschap van Puglia. Geniet van een aantal van de beste wijnen en een glimp van enkele architecturale pareltjes van de regio. Je reist in alle comfort en stijl op deze wijngaard tour en…

Een rondleiding bestaande uit een kookles met de beroemde lokale chef-kok Peppe Zullo, compleet met een lunch bestaande uit de gerechten die tijdens de les werden bereid.

Verken de mooiste locaties van Lecce tijdens deze gratis wandeltocht onder leiding van een best beoordeelde lokale gids. Je ziet de hoogtepunten van de stad, waaronder de Duomo, Santa Croce en de Romeinse theaters. U bepaalt de prijs van de rondleiding…

Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser