Hot list hotels 2018, gratis stadswandeling Lecce, favoriete Alpenhotels, wandelen in Ligurie
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
De afgelopen week hebben we peentjes gezweet om het maar eens populair te zeggen. De vochtigheidsgraad maakte dat de temperatuur aanvoelde alsof je 24/7 in een stoombad zat, tot uiteindelijk de natuur uitbarstte in een enorme huilbui, gepaard met donder en bliksem. Moet nog wat wennen aan de nieuwe klimaatomstandigheden hier aan de kust.  (Foto (onder)  Bagni Santa chiara - Ligiuria)
Eindelijk
We hebben deze week een lijst gemaakt van onze favoriete hotels in Rome, gezien iedereen alweer plannen aan het maken is voor een stedenreisje naar de eeuwige stad, mis het niet! Nieuwe subsidie regeling in de maak om inwoners te trekken naar uitstervende dorpen. En vind je het ook zo irritant dat je niet met je rolstoel aan zee kan vertoeven? Dit en nog veel meer in onze zondagse berichten uit Italie.   
Overnachten in Rome, verborgen schatten in de beste wijken - Dolcevia.com
Voor wie een overnachting in Rome zoekt in een leuke wijk maar toch ook in het centrum zodat je te voet bezienswaardigheden als het Piazza di Spagna, Fori Imperiali of het Vaticaan kunt bezoeken, zou deze juweeltjes moeten ontdekken. Dit zijn mijn favoriete hoteladresjes in pittoreske straatjes of pleintjes van Rome, rustig gelegen maar toch centraal en geraffineerd. Dit is volgens onze redactie de perfecte hotellijst voor een toeristisch bezoek aan Rome. 
Ontdek ze allemaal
Toegankelijk strand voor iedereen in Italie - Dolcevia.com
Sinds ik, nu een jaar geleden, mijn been en enkel in drie plaatsen brak op de meest stupide manier die je je voor kan stellen, zijn opstaan, lopen en vooral trappen lopen geen zaken om zonder na te denken te ondernemen. Misschien komt het ooit nog wel goed, maar te weten dat je met spijkers en schroeven in elkaar wordt gehouden boezemt weinig vertrouwen.
Meer tips over toegankelijke stranden
Terug uit Italie wil je zelf ook eens proberen om een perfecte risotto te maken? Hier is hoe!
Bij risotto zijn tijd en aandacht de belangrijkste ingrediënten. Je moet er zin in hebben om risotto te maken, anders begin je er liever niet aan. Je moet minimaal 20 minuten uittrekken voor het proces van roeren en vocht toevoegen op precies het juiste moment. Ook de keuze van rijstsoort is belangrijk, kies de juiste rijst voor het juiste recept. In ons receptenboek vind je meer dan 15 variaties.
Uit ons receptenboek
Leonardo Leo, een barokke voorvader uit Puglia
Op 23 augustus vond voor de 21ste maal het Barok festival ‘Leonardo Leo’ in Puglia plaats. Leonardo Leo ( 1694) was een bekende barok componist uit San Vito dei Normanni de verre familie blijkt te zijn. Ik kom hem tegen als ik op zoek ben naar het huis van tante Iole. “Kijk hier is het huis onze oudtante”, zegt Danilo, een neef van M. als we door een beetje verwilderde tuin langs oude pijnbomen lopen en voor de witte woning uit de jaren ´60 stilstaan.
Bibi´s blog over Puglia
10 jaar geen belasting betalen op Sicilië, Sardinië en in Calabria - Dolcevia.com
Droomde je tijdens je vakantie dat je best in een van die idyllische dorpjes in de Mezzogiorno wat langer zou willen wonen, dan komen de plannen van de nieuwe Italiaanse regering je misschien wel goed van pas. De belofte is dat 10 jaar geen belasting hoeft te worden betaald over je inkomen als je er tenminste 6 maanden per jaar gaat wonen.
Blijf op de hoogte
Airbnb villa´s, vakantiewoningen en zelfs jachten, een nieuw programma
Zelfs
Airbnb heeft een nieuw villa programma en Elisabeth van Dolcevia.com heeft op het platform een droomlijst gemaakt met villa’s, huizen, appartementen en zelfs jachten en boomhutten die je in Italië kunt boeken.
Wie graag deze persoonlijke lijst wil bekijken stuur ons even een mailtje op redactie@dolcevia.com en dan sturen we je direct een persoonlijke uitnodiging toe om de lijst te delen.
Pesto uit Genua - Saus van basilicum - Dolcevia.com
Basilicum wordt nu overal in grote hoeveelheden geoogst en dus is het tijd om je eigen pesto te maken. Wist je trouwens dat de drie bovenste blaadjes van de basilicum giftig zijn en als je er meerdere van eet kan je flink ziek worden. Bij het plukken dus altijd de top er uit halen! 
Dit recept voor pesto kan heel goed worden bewaard in de diepvries en blijft zeker twee maanden goed. We hebben het recept van een kokkin uit Genua, authentieker kan het bijna niet.

Uit het Dolcevia receptenboek
De leukste Italiaanse dorpsfeesten en evenementen van de nazomer - Dolcevia.com
Wil je eens niet naar de drukke stranden of het verkeer van de kunststeden trotseren? Ga dan eens naar een van de volgende Italiaanse dorpjes, de zogenaamde Borghi Arancione (Oranje Dorpen). Deze dorpjes liggen merendeels in het bergachtige achterland en kenmerken zich vooral door leuke maar nog onbekende bezienswaardigheden en een goed milieu. In augustus en september is er genoeg te zien en te doen.
Ontdek ze hier
Wat te doen in Rome?
Wie dit najaar een stedenreisje naar Rome wil maken kan voordeel doen uit een aantal tips van onze redactie. Volgens ons de leukste excursies van Get Your Guide in Rome. 
Proef het eten en de wijnen van Rome tijdens een wandeling van 4 uur van Campo de' Fiori naar de Trastevere. Geniet van de hoogtepunten van de Italiaanse keuken bij unieke lokale eettentjes en winkels die uitsluitend waren van de hoogste kwaliteit bieden.

Geniet van wereldberoemde Fettuccine Alfredo in het restaurant van de sterren midden in de oude stad van Rome. Kies uit een lunch, een compleet diner, of een kookcursus voordat je Alfredo alla Scrofa's beroemde gastenboek tekent.

Volg een rondleiding door de zomerresidentie van de paus in Castel Gandolfo nadat deze voor het publiek is gesloten. Dit omvat een rondleiding door het Apostolische paleis, Private Papal Apartments en Barberini Gardens.

Al vele jaren is de Castelli Romani-regio in het zuidoosten van Rome een toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de Eeuwige Stad. Deze tour zal een perfecte mix zijn van prachtige landschappen en oude cultuur, bekroond met…

Op dit pittoreske wijnproeverij tour u zal worden genomen van de Eeuwige stad om een ​​rustige heuvel villa, omringd door wijngaarden en olijfbomen op het platteland van Frascati.

Geniet van de smaken van Rome tijdens een culinaire tour van 3 uur en fiets door de oude straten van de Eeuwige Stad om een paar van de belangrijkste monumenten en verborgen bakkerijen te bekijken. Proef echte Italiaanse pizza's, zelfgemaakt ijs en meer.

Ontdek het Park der Monsters in de stad Bomarzo, van mythologische figuren tot een dodentempel. Bezoek de oude stad van Viterbo en geniet van een traditionele Italiaanse lunch.

Geniet van een romantisch diner in een oase van rust in de buurt van Rome op een 4 uur durende tocht naar Mazzano Romano. Ontsnap aan de drukte van de 'Eeuwige Stad' en kijken naar een kookdemonstratie ver van de drukte. Sip Italiaanse wijnen met…

Neem een ​​pauze van de drukte in Rome en hoofd naar Tivoli op deze dagexcursie. Bezoek de ruïnes van Hadrian's Villa met haar tempels, theaters, en standbeelden. Bewonder de romantische Villa d'Este en watervallen van zijn tuin, zwembaden en fonteinen.

Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser