Over Italiaanse reis bloggers, sneeuwvakanties en wat doe je met een Florentijnse biefstuk
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
In augustus, zo herinner ik me uit mijn touroperator tijd, publiceer je de nieuwe wintersport catalogus. Zelf ben ik geen fervente wintersporter en dus was die plotselinge overgang van zomer naar winter te abrupt. Deze zomer had ik er geen moeite mee en zag ik verlangend uit naar al die heerlijk koele plaatjes van sneeuw en ijs. De eerste sneeuw is nota bene al gevallen in Cortina d´Ampezzo. 
De redactie heeft zich ook bezig gehouden met het lezen en bekijken van Italiaanse travel bloggers en waar die over schrijven. Natuurlijk zijn de blogs in het Italiaans maar met de Google vertaal app kan je het gemakkelijk lezen.
De leukste Italiaanse travel bloggers voor de liefhebber - Dolcevia.com
Na zoveel jaren zijn er heel wat Italianen die beweren dat ik Italië beter ken dan de meeste Italianen, dat is misschien zo op het gebied van geografie, hotels en toeristische kennis maar ik moet bekennen dat ik Italië natuurlijk vooral bekijk uit oogpunt van een vreemdeling. Dit maal heb ik een gekeken naar wat Italiaanse bloggers over hun eigen land weten te vertellen. 

LEES MEER
Dolomieten - Sella Ronda - Alta Badia en Seiseralm - Dolcevia.com
Een panorama kan niet veel dramatischer worden dan dat van het Dolomiti Superski gebied in Zuid Tirol. Afdalen over eindeloze pistes, moeiteloos langs met sneeuw bestuifde bossen en de pink gekleurde granieten toppen van de Dolomieten. Onderbreek het ritme van je zigzag zigzag skirun om aan de piste te genieten van een Michelin sterren maaltijd waar San Cassiano beroemd om is.
ONTDEK DIT
Bistecca alla Fiorentina - de beroemde Florentijnse biefstuk
Menigeen zal zich de schok herinneren waarmee men de eerste keer met een Florentijnse biefstuk werd geconfronteerd. Men verwacht geen vleesbrokken van dit formaat in de doorgaans wat vlees betreft. Een beetje geschiedenis en een aantal tips hoe je zo´n brol vlees het beste kan klaarmaken.
Lees onze tips
Een nieuwe Facebook pagina voor wintervakanties in Italie
Om de liefhebbers van wintersport of sneeuwvakanties in Italie tegemoet te komen hebben we een nieuwe Facebook groep opgericht. Niet alleen kunnen we daar alle nieuwtjes en persberichten die we ontvangen over de Dolomieten en de Italiaanse alpen in kwijt, het is ook voor iedereen een gelegenheid om ervaringen te delen en goeie tips uit te wisselen.  
Meld je aan
Wie dit najaar een stedenreisje naar Rome wil maken kan voordeel doen uit een aantal tips van onze redactie. Volgens ons de leukste excursies van Get Your Guide in Rome. 
Proef het eten en de wijnen van Rome tijdens een wandeling van 4 uur van Campo de' Fiori naar de Trastevere. Geniet van de hoogtepunten van de Italiaanse keuken bij unieke lokale eettentjes en winkels die uitsluitend waren van de hoogste kwaliteit bieden.

Geniet van wereldberoemde Fettuccine Alfredo in het restaurant van de sterren midden in de oude stad van Rome. Kies uit een lunch, een compleet diner, of een kookcursus voordat je Alfredo alla Scrofa's beroemde gastenboek tekent.

Volg een rondleiding door de zomerresidentie van de paus in Castel Gandolfo nadat deze voor het publiek is gesloten. Dit omvat een rondleiding door het Apostolische paleis, Private Papal Apartments en Barberini Gardens.

Al vele jaren is de Castelli Romani-regio in het zuidoosten van Rome een toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de Eeuwige Stad. Deze tour zal een perfecte mix zijn van prachtige landschappen en oude cultuur, bekroond met…

Op dit pittoreske wijnproeverij tour u zal worden genomen van de Eeuwige stad om een ​​rustige heuvel villa, omringd door wijngaarden en olijfbomen op het platteland van Frascati.

Geniet van de smaken van Rome tijdens een culinaire tour van 3 uur en fiets door de oude straten van de Eeuwige Stad om een paar van de belangrijkste monumenten en verborgen bakkerijen te bekijken. Proef echte Italiaanse pizza's, zelfgemaakt ijs en meer.

Ontdek het Park der Monsters in de stad Bomarzo, van mythologische figuren tot een dodentempel. Bezoek de oude stad van Viterbo en geniet van een traditionele Italiaanse lunch.

Geniet van een romantisch diner in een oase van rust in de buurt van Rome op een 4 uur durende tocht naar Mazzano Romano. Ontsnap aan de drukte van de 'Eeuwige Stad' en kijken naar een kookdemonstratie ver van de drukte. Sip Italiaanse wijnen met…

Neem een ​​pauze van de drukte in Rome en hoofd naar Tivoli op deze dagexcursie. Bezoek de ruïnes van Hadrian's Villa met haar tempels, theaters, en standbeelden. Bewonder de romantische Villa d'Este en watervallen van zijn tuin, zwembaden en fonteinen.

Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser