Een nieuwe opzet van onze nieuwsbrief met meer over Italie uit andere bronnen. Maar ook met Onno Kleyn truffels zoeken in Marche en meer over de witte keuken van Liguria
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Deze week stelt Dolcevia.com je een geheel vernieuwde nieuwsbrief over Italie voor waarin je niet alleen onze eigen artikels zult terugvinden (we weten dat jullie dat niet willen missen), maar we zoeken het hele internet af om te zien welke verhalen over Italie het nieuws halen of wat wij vinden dat je echt niet mag missen als Italie liefhebber. Dat kan een bijdrage zijn van een niche blogger of een artikel uit de New York Times Travel Section. En ja, we gaan ook buitenlandse artikels linken, dus hou je google vertaler maar bij de hand.  
Truffels in de Marche, het seizoen gaat van start - Dolcevia.com
De tijd van het 'Witte Goud' staat weer voor de deur. Dus stellen we je voor om samen met Onno Kleyn (columnist gastronoom van De Volkskrant) naar Marche te gaan. Traditioneel mag vanaf de laatste zondag van september weer gezocht worden op de Tartufo Bianco Pregiato in Le Marche. Het gebied rond Acqualagna en Pergola is een van de truffelschuren van Italie.

Lees er meer over
De 'witte' keuken van Liguria
De vakantie voorbij, in september en daarna, als we van binnen door de beslagen ramen naar de herfstregen buiten kijken, zomerse herinneringen vervagen en de volgende vakantie is nog zo ver weg. Ik doe niet anders dan wat velen doen, ik grijp naar het kookboek van mijn laatste vakantie en droom over die heerlijke plaatjes van streekgerechten. Ik neem altijd een kookboek mee uit de streek waar ik geweest ben. Alles over de Cucina Bianca van Ligurie.
Welke kookboeken nam ik mee uit Ligurië?
Steun
L E E S / O O K
Overige interessante berichten die we voor je vonden over Italie.
Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan en het 's avonds steeds vroeger donker wordt, tippen we de belangrijkste films.

Lees ook over het filmfestival in Teramo.

De provincie Treviso, niet ver van Venetië, staat bekend om haar prachtige landschappen, geschiedenis, artistiek en cultureel erfgoed.

Lees ook meer over de regio Veneto op Dolcevia.com 
Waar een klein stadje beroemd om is: tortelli di zucca, mostarda, risotto alla pilota, torta sbrisolona en meer specialiteiten van Mantova.

Lees hier meer over deze regio en alle vakantie mogelijkheden in Lombardije op Dolcevia.com
Korte tijd terug werd de Pomo d’Oro uitgereikt. De prijs voor het beste Nederlandse kookboek voor de Italiaanse keuken van de afgelopen 10 jaar. Vele boeken die op de site zijn besproken deden mee.

Download nu eBooks met onze Italiaanse recepten uit onze rubriek Italie Culinair. 
B E R I C H T E N O V E R / I T A L I E
De keuze uit het Italie nieuws dat deze week verschenen is in de buitenlandse pers. Nu wekelijks samengesteld door onze redactieleden. 
De bouw van wegen en gebouwen loopt ver achter, Matera heeft het moeilijk om alles klaar te hebben voordat het in 2019 Cultuurhoofdstad zal worden.

Lees meer over Matera.

De blogger van Petit Passport schrijft een boeiend verslag over een uitermate rustgevend verblijf in het yoga en andere therapieën gespecialiseerde  hotel in Piemonte.
Je zou bijna zeggen het werd tijd ook! Eindelijk komt een fraudeur voor het verspreiden van fake news achter de tralies.
Ik heb met veel plezier naar deze animatie gekeken en moet zeggen nog iets geleerd ook! Jammer van de wat luide Amerikaanse presentator. 
Recepten, verhalen en achtergronden van Ostuni´s beroemde cafe.
T I P/  Kookles van een enthousiaste lokale chef-kok die in een prachtig palazzo in Lecce de fijne kneepjes van de keuken van Puglia laat zien. Diner en een mooie selectie aan wijnen inclusief. Een authentieke ervaring in Puglia, ook leuk om met vrienden te doen.

Rome in de winter, of in de maand december, wat is er te doen. Als je Rome eens van een andere kant wil bekijken lees dan de ervaringen van een winter in de Eeuwige Stad.
T I P/  Proef het eten en de wijnen van Rome tijdens een wandeling van 4 uur van Campo de' Fiori naar de Trastevere. Geniet van de hoogtepunten van de Italiaanse keuken bij unieke lokale eettentjes en winkels die uitsluitend waren van de hoogste kwaliteit bieden.

Mercato Trionfale is Rome's grootste markt met meer dan 200 kramen die Italiaanse producten verkopen, vlakbij het Vaticaan.
Lees meer tips voor je verblijf in Rome zoals leuke plekjes, restaurants en cultuur op Dolcevia.com. 
Als je denkt dat Italie vooral een verzameling is van Romeinse oudheden, een rotsige kustlijn en renaissance gebouwen, kan je je wel eens vergissen. Het land strekt van de alpen tot diep in de Middellandse zee en eeuwen geschiedenis. Deze foto´s geven een beeld van Italie dat je misschien niet verwacht.

Aan het eind van de maand augustus hadden we nog een paar dagen om ergens heen te gaan en om de hitte van de stad Florence te vermijden, de mensenmassa´s en de dagelijkse beslommeringen besloten we een paar dagen naar Pardini’s Hermitage te gaan, een afgelegen plekje op een eilandje dat zelf al een parel is - Giglio, een  heel bijzondere plaats.

Lees ook meer over het eiland Giglio in het Nederlands op Dolcevia.com in onze rubriek over Toscane
I T A L I A A N S E / G A S T R O N O M I E
Zalm met zongedroogde tomaten en gember uit Tropea
Type gerecht: Hoofdgerecht Bereidingstijd: 5 tot 20 minuten Zalm hoort zeker een maal per week in een gezond dieet. Vandaar dat ik een aantal recepten met zalm heb toegevoegd. Inspiratie die ik opgedaan heb tijdens mijn verblijf in Alaska, waar de beste...
Read More
Napels staat bekend om de Pizza, maar de stad heeft zoveel meer te bieden voor een reizende foodie. In deze gids wijzen we naar de lekkerste streetfood plaatsen van de stad.
T I P/    Vind je dit leuk? Leer hoe je een echte Italiaanse pizza kunt maken in een beroemde pizzeria in Napels. Krijg tips over het maken van het deeg en bereid een perfecte topping voor een pizza gebakken in een authentieke houten oven.
Liever thuis bakken? Kijk dan hier voor onze recepten. 

Vergeet Toscane maar even. In Umbria vind je alles wat je begeert. Wijn, truffels en een groots landschap onder de zon van Umbri

T I P/   Deelnemen aan een truffel jacht in Umbrie begeleid door lokale experts en hun truffel honden?  Geniet van een typisch Umbrische lunch in een boerderij! Klik hier voor deze tip.

De zonovergoten hellingen van ´de voorraadkast van Rome´ zijn een fantastische bestemming voor een food-lover, en voor hen die meer van Italie willen zien. We hebben 4 routes gemaakt voor de gastronoom.
Een bezoek aan Emilia Romagna om te zien hoe tortellini wordt gemaakt. We zien Marisa in haar keuken dit piepkleine, met vlees gevulde knoedels maken.
T I P/ Ontdek de meest heerlijke producten van Emilia Romagna zoals Parmezaanse kaas, balsamico-azijn, prosciutto, en wijnen. Op dit voedsel en wijn tour in Bologna en Modena je zult ook genieten van een heerlijke traditionele 4-gangen Italiaanse maaltijd met…

De tarieven voor 2019 zijn gepubliceerd in in onze nieuwe media gids. Je kunt de presentatie hier downloaden. Ook in het Italiaans.
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · Via A. Franzoi 18 · 00147 Rome (RM) · Italy
Unsubscribe | View in browser