Tips voor een vakantie tussen de wijngaarden van Cinque Terre, Bibi is bij een mooi feest in Puglia en beauty producten uit Italie die je nu moet bestellen voor de kerst.
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A

De week in Italie kenmerkte zich vooral over geharrewar over Italie's economie, maar het prachtige najaarsweer in Italie maakte veel goed. We gingen op onderzoek in Puglia naar een zwevende monnik en naar Cinque Terre om te ontdekken waar veel te weinig mensen het over hebben en zagen de mooiste zonsondergang. Ben je in midden Italie volgende week en hou je van chocola dan moet je naar Perugia.
Veel lees plezier,
Elisabeth Jane Bertrand
Op reis langs de wijngaarden van Cinque Terre
Het Nationaal Park Cinque Terre is uiteraard een mediterraan juweeltje en wie er nog niet is geweest is vast van plan om de beroemde dorpjes ooit te bezoeken, maar voor wie het gebied en het nationaal park op een heel andere manier wil leren kennen moet even opletten. Wij reden vanaf de afrit Deiva Marina naar Manarola op zoek naar interessante tips voor de gastronoom en wijnliefhebber. Uiteraard blijven de vijf vissersdorpjes: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare belangrijk maar het is voor de Vendemmia (wijnoogst) dat wij het uitverkoren moment uitkozen om juist het achterland in te trekken.
Zie onze fotoreportage van Cinque Terre op Dolcevia
De
6 Italiaanse beauty producten die ik niet meer kan missen
Ik ben vroeg met tips voor de feestdagen en dat heeft een goede reden, want iets met de post laten bezorgen is in Italië vaak een zaak van geduld. Gelukkig verzenden de online winkels nu met DHL of TNT dus als het even meezit heb je deze fantastische 100% Italiaanse lichaamsverzorging producten zo in huis en heb je in ieder geval een cadeau voor iemand of voor jezelf waarvan je kunt zeggen dat je er echt over na hebt gedacht.
Lees meer op Dolcevia over mijn favoriete producten
Eurochocolate in Perugia, Umbrie
Waar? Perugia, Wanneer? 19 - 28 Oktober Het is dit jaar het 25-jarig jubileum bij Eurochocolate! Het populaire chocoladefestival viert dit jaar in stijl een mijlpaal van een kwart eeuw. Wat je voorkeur voor chocolade ook is, je zult het zeker vinden tijdens dit jaarlijkse evenement. 
Ga er ook naar toe! Meer hierover op Dolcevia
Herfst in de Salento in Puglia
Bibi's Blog : Het is heerlijk om in de maanden september of oktober de Salento te bezoeken en we hebben maar een klein excuus nodig om in de auto te stappen. Ditmaal was er een zieke in de familie en M. zag meteen de noodzaak van een bezoek, dus maakten we er een weekendje van om lekker van de nu lege stranden van Porto Cesareo te genieten.
Ontdek de Salento in Puglia op Dolcevia
Ga
Het kan nog net. We hebben tot dinsdag 9 oktober om zo veel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De nieuwe regering van Italie wil namelijk een belangrijke wetgeving zodanig versoepelen dat Italiaanse olijfolie die onder het label de Made in Italy tot op heden beschermd werd tegen namaak, in bedreiging komt. Resultaat zal zijn dat er wederom veel namaak op de markt zal komen die niet 100% zuiver van Italiaanse bodem is. 
Uit de NEDERLANDSE PERS
Voor ons is Italië mooi gedurende het hele jaar. Elk seizoen heeft zijn eigen unieke karakter en smaken. Maar de herfst is misschien wel een van de meest fascinerende periode om de Italiaanse laars…
Voor meer najaars vakantietips in Trentino-Zuid Tirol op Dolcevia
Ciao Tutti keek naar wijnen in Amalfi. De Strada del Vino Costa d’Amalfi is een van de mooiste wijnroutes van Italië,.
Meer over de Amalfitaanse Kust vind je ook hier op Dolcevia.com 
Uit de BUITENLANDSE PERS
Savoca is er voore de slow toerist, alles gaat er relaxed en rustig aan toe in dit dorp dat tot de mooiste dorpen van Italie wordt gerekend.
Meer over Sicilie vind je ook hier in onze rubriek met reisreportages.. 
Vijf jaar later hoopt Lampedusa (dat een van de mooiste stranden van de wereld heeft) het toerisme weer op gang te  krijgen.
Wil je liever meer lezen over het eiland Lampedusa in het Nederlands?
Dit is wel het meest trieste goed nieuws verhaal van de week. De bankier die met een goed hart geld gaf aan mensen die geen lening konden krijgen. Zelf staat hij nu op straat.
Lees over de ervaringen van Nederlanders en Belgen die in Italie wonen en werken in ons Italie Magazine.

Cate Blanchett, Martin Scorsese, Sigourney Weaver and Michael Moore zullen er deze week bij zijn op het filmfest in Rome, wie de rode loper wil zien kan misschien nog net een retourtje Rome kopen.
Ga je naar Rome, lees onze tips in deze exclusieve rubriek
En ja, nog meer slecht nieuws uit de bronnen van de nieuwe regering. De ultrarechtse burgervaders van Verona hebben abortus illigaal gemaakt.
Ben je ook fan van de prachtige stad  Verona lees dan deze tips in de reportage Verona, stad van de liefde
Boek
ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN
Cannelloni gevuld met radicchio en ricotta - Dolcevia.com
Er bestaan ook tientallen soorten radicchio, waarvan de meesten een wat bittere smaak hebben, net als ons witlof, maar er zijn er ook die wat zoeter van smaak zijn. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze knapperig zijn waardoor ze veel in salades worden gebruikt. Daar bestaan genoeg recepten voor en trouwens wie heeft er nu een recept nodig voor sla bij de maaltijd, dat kon mijn kleinzoon al maken toen hij 3 was.

In het Dolcevia receptenboek
Restaurant tip: Maccheroni op het Piazza delle Coppelle met een echt Romeinse keuken in het centrum van de stad, vlakbij het Pantheon en Piazza Navona.
Maak zelf deze beroemde Romeinse straathap.
' It’s okay to cry over spilled wine.' Dit verhaal heeft overal de wereldpers gehaald, maar verder dan dat het zonde is, valt er weinig over te melden.
Lees meer over Italiaanse wijn in deze exclusieve rubriek met wijnroutes en wijnproeverijen. 
Over de wijngaarden van Damilano in Piemonte die de koning der wijnen maakt, de Barolo.
Wil je meer lezen over de Barolo? Kijk dan in deze rubriek over de regio Piemonte of bezoek onze rubriek over Italiaanse Wijn
Een bekend broodje in Rome de zogenaamde 'Maritozzo' is er nu in gourmet vorm. 
Wil je meer weten over leuke plekjes om streetfood te proeven in Rome, bezoek dan deze rubriek exclusief over Rome. 

Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser