Gaan we de lichtjes helemaal in het zuiden van de laars bekijken of is het tijd om een sneeuwvakantie te bespreken? Voor elk wat wils deze week.
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A

Dit weekeind was open dag voor de musea en normaal gesloten palazzo's in Genua aan de Via Garibaldi en daar maakten wij gebruik van door weer een prachtige fotoreportage te maken. Het is ongelofelijk wat zich achter die deuren allemaal voor schoons bevindt. De meeste gebouwen behoren tegenwoordig aan dure banken, maar 2 maal per jaar mag het gewone volk ook binnen kijken. In Italie verder alleen geharrewar over emigranten wel of nee, staatschulden en andere miserie.  Voor een goede plek voor de sneeuwvakantie wordt het nu wel tijd om te boeken. We gingen even kijken in het Alpe Cimbra gebied in Trentino, altijd even mooi de Dolomieten. En Bibi bekeek de lichtjes in Puglia.

Elisabeth Jane Bertrand
De
De winter komt er aan in Alpe Cimbra - Dolcevia.com
Wat een prachtig gebied met panoramas over het indrukwekkende berggebied van de Dolomieten. Alpe Cimbra is niet echt bekend hoewel de naam Folgaria misschien belender klinkt, maar het is een echt familieresort waar voor alle leeftijden genoeg te doen is, of het nu alpine skien is of snowboarding.

Ontdek dit nu
Onze topromantische bestemmingen in Toscane - Dolcevia.com
We worden regelmatig gevraagd naar wat de meest romantische locaties in Toscane zijn voor een weekendje er tussenuit met z'n tweeën of een om bijv. een bruiloft te organiseren. We hopen hierbij een handje te helpen met je zoektocht. De volgende bestemmingen zijn volgens ons in ieder geval allemaal beeldschoon en heel sfeervol.
Ontdek de top romantische bestemmingen
De lichtjes van ‘San Niceta’ en de mooie stranden van Melendugno - Dolcevia.com
In Puglia tussen de witte stranden, het azuurblauw van de Ionische en Adriatische Zee, het zilvergrijze blad van de oeroude olijfbomen ligt de Salento verscholen. Een streek die sterk geworteld is in geschiedenis en folklore, verlaten masseria's, omringt door wijngaarden, een traditionele keuken, pizzica-festivals, barokke architectuur en religieuze feesten, dit alles is de Salento, de parel van Puglia!
Ontdek dit nu
Rolli Days van Genua
Iedere editie van de Rolli Days is een reis door de renaissance- en de barok, achter de deuren van weelderige stadspaleizen en landgoederen die behoorden aan de Genuase aristocratie, herbergen zij een pracht en praal die ongevenaard is. De statige palazzi vooral langs de Via Nuova (Via Garibaldi) werden vooral gebouwd als demonstratie van finesse en rijkdom. De Rolli Dagen worden tijdens het tweede of derde weekend in mei en oktober gehouden.
Mis dit niet in 2019
Ga
We hebben iets nieuws gevonden voor de gastronoom!
Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Bestel nu voor de feestdagen
Uit de NEDERLANDSE PERS

Als je afgaat op het enorme aanbod aan fietsvakanties in Italië, zou je denken dat fietsen hier net zo'n doodgewoon onderdeel van het dagelijkse leven is als in Nederland. Niets is minder waar. Sterker nog: fietsen is

Uit de BUITENLANDSE PERS
ISTAT verklaarde deze week dat de zwarte economie in Italie nog steeds een waarde heft van rond de 210 miljard, 12,4% van het GDP, weliswaar iets minder dan voorheen, maar nog steeds veel te hoog natuurlijk.

Ieder jaar glijdt de vulkaan de Etna een beetje verder naar de zee toe. Onderzoekers denken dat het met de zwaartekracht te maken heeft en reden om te denken dat de vulkaan misschien ooit in zal storten.


Breng eens iets bijzonders mee uit Sardinië, een kijkje naar wat voor producten op het eiland worden gemaakt.


Trattoria Da Cesare al Casaletto maakt volgens kenners de beste pasta in Rome en het is een van de best bewaarde geheimen van de eeuwige stad.
Het hoofd van de anti corruptie unit in Italie, de ANAC, Raffaele Cantone waarschuwde deze week dat de mafia van plan is te infiltreren in het herstel van de Morandi brug in Genua.

Photographer Sean Smith ging naar San Ferdinando and Campobello in zuid Italie om de bewoners te fotograferen en met hen te praten.

De nieuwe editie van “Ristoranti e Vini d’Italia” is uit, de gids van de uitgever van  L’Espresso, een van de beste gidsen over de horeca in Italie.

Burgemeester Virginia Raggi zei afgelopen vrijdag dat vanaf januari 2019 tourbussen worden geweerd uit het centrum van Rome.

Een lijst van must see's in Milaan samengesteld door Amanda Robinson.

Boek
ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN

Uit het kookboek Tutto Risotto van Florine Boucher: het recept voor risotto met roodlof uit Treviso en gerookte scamorza.

Een Toscaans voorgerecht van peren  en pecorino kaas, ditmaal gefrituurd.

Cannelloni gevuld met radicchio en ricotta - Dolcevia.com
Er bestaan ook tientallen soorten radicchio, waarvan de meesten een wat bittere smaak hebben, net als ons witlof, maar er zijn er ook die wat zoeter van smaak zijn. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze knapperig zijn waardoor ze veel in salades worden gebruikt. Daar bestaan genoeg recepten voor en trouwens wie heeft er nu een recept nodig voor sla bij de maaltijd, dat kon mijn kleinzoon al maken toen hij 3 was.

In het Dolcevia receptenboek
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser