Vastzitten in Portofino, onbekend Italie, de videoclip van Genua die duizenden Italianen in tranen kreeg, nieuwe najaars evenementen en het buitenlands nieuws
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
De onweerstijdingen over de Italiaanse economie zijn net als het weer. Het is vreselijk maar vaak weer even snel vergeten als de volgende rel zich aandient.  Toch kijken we nog even terug op de storm en het naspel van de politiek in een reportage over Portofino
Kreeg deze week ook nog een emotionele videoclip over de brug in Genua toegestuurd door Enrico Derflingher (de gerenomeerde Italiaanse Master Chef)  die ik jullie niet wil onthouden...zie hieronder.

En hoewel Sinterklaas nog niet is langs geweest, (jawel die komt hier ook met een schip binnenvaren voor al die Nederlandse kindertjes in Italie) liggen de winkels langzamerhand al weer vol met mooie dingen voor de komende Kerstdagen. Ik heb tot nu toe nog wel de speculaasjes bij de Lidl gemist, maar ach misschien komt het nog.  
De video die momenteel op de emoties werkt van bijna iedere Italiaan.  
Bekijk de video nu
De
Onbekend Italie - De 5 mooiste sneeuwvakanties in Friuli Venezia Giulia
Tegenwoordig is een sneeuwvakantie niet automatisch meer een skivakantie. Ik ben zeker niet de enige die sneeuw heerlijk vinden maar met geen paard op de lange latten te krijgen is. Er is geen gebrek meer aan dingen te doen in de regio Friuli-Venezia Giulia, niet dat je me gauw op een fiets zal krijgen ook al heeft het dikke banden. Een van de leukste dingen heb ik altijd een slederit gevonden, getrokken door een team allerliefste uitziende husky’s.
Ontdek de bestemmingen
November - Ravenna Festival Autumn Trilogy
Nabucco, Othello en Rigoletto staan op het programma van het Ravenna Festival in de regio Emilia-Romagna tijdens de zgn. Autumn Trilogy.  De voorstellingen vinden plaats in het Alighieri-theater. Het beroemde Festival van Ravenna stelt hiermee een opera marathon voor die bestaat uit drie opera's die worden uitgevoerd in de vierde week van november op opeenvolgende avonden. Het Festival neemt ook het populair wordend concept van masterclasses en workshop mee in de hoop jonge muzikanten te inspireren in hun creativiteit en innovatie. 
Meer info
Bike Experience, ontdek noord Italië op twee wielen.
Hierboven zie je Fabio, de meest gezellige fietstoerist van het Gardameer!  Toeristen in Italië zien steeds vaker het nut in van een vakantie die het wat langzamer aan doet (slow is in), een vakantie die meteen al gezonder is dan alles wat je van achter een autoraampje aan je voorbij kan laten gaan. Geniet van het land, de keuken en de wijn en train de extra kilootjes er direct weer af terwijl je door de mooiste landschappen en leukste dorpen van de regio Veneto peddelt.
Fabio's fietstochten bij het Gardameer
'Hoe gaat het nu met Portofino?'
Noodweer. Het trof deze laatste maand verschillende streken van Italië maar de media en politiek bleef maar praten  over Ligurië en vooral  Genua en Portofino terwijl er miljoenen bomen tegen de vlakte gingen en een dorp zelfs in twee brak in de regio Trentino.  
Bekijk beelden uit een rustig Portofino
Oltrepò Pavese, een streek zonder naam in Lombardije
De Oltrepò Pavese wordt het Toscane van Noord Italië genoemd en door anderen het oude Piedmonte, een streek die bekend is als 'de overkant van de Po bij Pavia'

De moeite waard
Van Rommelmarkt tot Shoppingmall in Rome
Elke zondag van 7 uur 's morgens tot 1 uur 's middags gaat iedere handelaar van Trastevere tot aan de omringende dorpen van de Castelli Romani naar de Porta Portese om z'n tijdelijk winkeltje open te doen voor zondagse slenteraars. Maar voor wie écht doelbewust wil shoppen zijn wat meer leuke mogelijkheden die je misschien nog niet kent!

Komt van pas als je naar Rome gaat, lees meer!
Ga
Uit de NEDERLANDSE PERS
Vandaag 11 november, is het Sint Maarten, de naamdag van de heilige Martinus van Tours. In sommige delen van Nederland lopen

Reis jij binnenkort af naar de hak van de Italiaanse laars en ben jij op zoek naar de beste reisgidsen over Puglia? Wij zetten ze voor je op een rij.

Uit de BUITENLANDSE PERS
Boek
Coppola dealt in Cannabis.
130 jaar met glasstukjes werken in Venetië, in 3500 kleuren, een kijkje in de werkplaats van Orsini. 

Negen doden op Sicilie is het resultaat van al wat er in Italie illegaal wordt gebouwd. Een topje van de ijsberg.
ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN
Friday Photos From Umbria ~ November 4th, 2018 – Italian Food Forever

Photos are taken from Umbria in the fall at truffle festivals in both Citta di Castello & Gubbio.

Read More
How Italian dogs graduate from truffle hunters' 'university' - The Local
Een heel speciale hondenschool, geen lessen in zitten en pootjes geven,
hier wordt ze geleerd om truffels te vinden. De school bestaat al sinds 1880 in Alba in Piemonte.
Leuk om te weten
Aglio, Olio e Peperoncino: Vellutata recipes
The Italian food and lifestyle, seen through the eyes of a local.

Read More
Carpacciofans opgelet: in Den Bosch wordt een carpaccio bar geopend

Ben jij dol op carpaccio? Plan dan snel een dagje naar Den Bosch. Eind november opent daar The Carpaccio Chop, de allereerste carpaccio bar van Nederland.

Read More
Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser