De winkeliers krijgen niet genoeg van Black Friday en de kerstballen worden uit het stro gehaald
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Het moet toch niet gekker worden zeiden we tegen elkaar, toen we de kalkoen in onze buurtwinkel ophaalden en er een grote ´Happy Thanksgiving´ sticker opgeplakt zat (zie de Facebook pagina van Dolcevia). Na Black Friday waar de ganse winkelstraat mee volgeplakt lijkt te zijn en die voor het gemak de rest van de maand ook maar meeneemt in het aanbod ´Black Friday tutti il mese´, verbaast me niks meer. Volgende maand Kerst en dat weet ik al van andere jaren, de middenstand veramerikaniseert steeds meer in Italië.

In Genua hadden we deze week Pesto dag, elke klant die Pesto bestelde in de restaurants in Genua en omgeving doneerde 2 Euro aan het rampenfonds van de ongelukkigen die hun huis kwijtraakten bij het ineen storten van de brug. Zelfs een Haags restaurant deed mee aan de actie, zie de video hieronder.

Veel leesplezier!
De
Tiramisu, mijn light versie met kersen
Tiramisu is zo ongelooflijk lekker, daar is bijna iedereen het wel over eens, dat het moeilijk is om er af te blijven en je intake maar tot n portie te beperken. Dus wordt het tijd om een lichtere versie te ontwikkelen waarbij we ons niet bij elke hap schuldig hoeven te voelen. Ik gebruik in deze versie ook kersen, iets wat je ook in de traditionele Tiramisu kunt gebruiken voor variatie. De kersen koop je in blik of in een pot zonder pit en op lichte siroop. De Marsala wijn kan je eventueel omwisselen met rode port. Voeg genoeg Marsala wijn toe zodat je kersen onderstaan en laat deze eerst 24 uur inweken. Deze versie heeft beduidend minder calorieën, minder vet en minder suiker.

MMMMMMMMMMM!
Het originele recept voor Tiramisù
Soort gerecht : Nagerecht, Koffie  Bereidingstijd : + 3 Het verhaal over de oorsprong van het beroemde Italiaanse nagerecht Tiramisu werd mij voor de eerste keer verteld door chefkok Celestino Giacomello van het beroemde hotel   Gritti Palace...
NOg meer MMMMMMMMMMMM!
Black Friday Italië reisaanbiedingen en kortingen
Wie er een koopje zoekt kan profiteren van de volgende Black Friday reisaanbiedingen die vanaf vandaag beschikbaar zijn tot en met 27 november. Een unieke kans voor extra korting op verschillende hotels, rondreizen of andere vakanties in Italie zoals vakantiehuizen of campings.  We hebben de beste kortingen even op een rij gezet en tot wanneer ze precies geldig zijn. Je kunt trouwens ook Wijnvoordeel halen bij De Wijnbeurs tijdens deze periode.

Ontdekken?
Nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken
Kookboeken zijn voor velen een hobby om aan te schaffen, het lezen van nieuwe recepten geeft inspiratie om een wat nieuws te proberen en de Mediterrane keuken blijft altijd een belangrijke bron. Bovendien lenen deze boeken zich altijd goed om cadeau te geven. Dit zijn enkele van de nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken . Een mooi geschenk voor Italië liefhebbers. We bekijken het nieuwe boek van Ottolenghi ´SIMPEL`, het Pioppi dieet en recepten uit Toscane, Venetië  en de Veneto.
Bekijk ze alle vier
B & B l´Orso e l´Ape, de beer en de bij in Giulianova aan zee
“Het heet ´l´Orso e l´Ape´ wat de Beer en de Bij betekent, omdat dat precies onze karakters weergeeft”, zegt Cinzia, “ik ben de bezige bij en Salvatore is de beer. Hij is graag in zijn eentje in de natuur, in onze wijngaard of in de olijvenboomgaard bezig. Maar hij is het ook die samen met onze gasten een lekker glas wijn wil drinken, kortom een goede en vriendelijke beer. Ik ben altijd bezig en kan heel moeilijk stilzitten.”
Ja dat is de zee die je ziet vanuit je kamer
Ga
Uit de NEDERLANDSE PERS
Euro wint aan populariteit in Italië - Marketupdate
De Italiaanse bevolking meer vertrouwen gekregen in de euro dan een jaar geleden, zo blijkt uit de nieuwste Eurobarometer die

Interessante gegevens
De 10 mooiste plekken van Peschiera del Garda - DitIsItalie.nl
Peschiera del Garda, gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer is bekend bij velen vanwege de populaire camping Bella Italia. Maar wist je dat het ook een mooie historische vestingstad is met tal van bezienswaardigheden? Wat dacht je van

Leuk om te weten
Uit de BUITENLANDSE PERS
Boek
Leaning Tower of Pisa Now Tilts a Little Less. 1.5 Inches Less. - The New York Times
ens in de (zoveelste komkommer)tijd komt het verhaal van de toren van Pisa weer in de pers. Hij schijnt nu echt rechter te gaan staan, dus voor wie de foto nog niet heeft gemaakt: opschieten! 
Lees meer
Take me to your Leda: sensual Pompeii bedroom art uncovered | World news | The Guardian
Ongelooflijk mooi bewaard gebleven fresco´s gevonden in nog niet eerder opgegraven delen van Pompeii.
Lees meer
Share Your Italian Story: One Family's New Life in Rural Abruzzo | ITALY Magazine
Het verhaal van een familie die een boerderij begon in Abruzzo, als je het leest snap je niet dat ze nog tijd hebben om voor  een foto te poseren, laat staan een stelletje journalisten rond te  leiden.
Volg ze hier
Unexpected impressionists in Catania | Italian Ways
190 paintings by forty famous – and not so famous – Impressionist artists, including Zacharie Astruc, Henri Biva, Mary Cassatt, Ludovic-Napoléon Lepic, Maxime Maufra and Berthe Morisot, will be on show during “Gli impressionisti a Catania” (“Impressionists in Catania”), held at Palazzo Platamone until 21 April 2019. 

Tentoonstelling die je niet mag missen
ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN
Genua Pesto dag in Den Haag
Rosanna Piturra, journaliste uit Genua voor het Haagse restaurant dat meedeed aan de actie.
Kijk
Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Aglio, Olio e Peperoncino: My 10 favorite cheese shops in Rome
Een aantal van deze kaaswinkeltjes heb ik zelf ook geprobeerd, zekere aan te bevelen.
Goeie tips voor kaasliefhebbers
Celery, Farro, & Sausage Soup – Italian Food Forever
Een soep uit Umbria die staat in je maag, ter gelegenheid van het selderij festival in Trevi.

Proberen?
'Not only for students and tourists': Starbucks announces plan to expand across Italy - The Local
Is het einde van de cafés in Italie in zicht waar je eerst betaalt aan de kassa en dan aan de bar je bestelling doet tussen de locals?
Brrrr!
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser