Fotoreportages, reisnieuws, feestwijnen en kerstshoppen, Italie op z´n best
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Wat een verschil de feestdagen kunnen maken in verschillende steden in Italië. Na Rome is Genua een uitbundige feeststad met lichtjes en versierde etalages in alle winkelstraten. Zaterdagmiddag kan je in de stad over de hoofden lopen. Nu is Genua toch al een gezellige stad met veel, ontzettend veel leuke kleine winkeltjes die de meest bijzondere dingen verkopen, elke etalage is feest van ontdekking. In de overvolle wijnhandel op het Piazza Colombo werden de bestellingen voor relatiegeschenken (en in Italië is iedereen een relatie van je klusjesman tot je advocaat, en vooral je advocaat!) bij bosjes in behandeling genomen. De catalogus ligt voor het meenemen buiten en die liegt er niet om, kennelijk heeft iedere Italiaan een zak met Euri onder z´n bed liggen die met Kerst te voorschijn komt. 

Ernaast vind ik een winkeltje waar ik naar binnenloop omdat ze de beroemde blikjes Kusmi thee verkopen, iets waar ik mezelf op trakteer zo af en toe, maar ontdek dan dat ze wel tien soorten drop in het schap hebben liggen en een plank verder een twintigtal confituren van vruchten waarvan ik soms het bestaan niet eens wist.   

Ik wandelde daarna even de Mercato Orientale (foto hieronder) binnen want die had ik nog niet eerder goed gezien, wat een overdaad aan kramen en wat een overdaad aan groenten, fruit, kruiden, specerijen, vlees en vis. Maak mij niet wijs dat de Ligurianen minder met de keuken bezig zijn dan in Bologna bijvoorbeeld. Deze markt is het levende bewijs en doet niet onder voor, en misschien zelfs evenaarde, de Testaccio markt in Rome. 
Ja, ik weet het nu wel zeker, Kerst wordt een mooi feest in Genua!

Veel leesplezier!
Een
De
Chillen aan het Gardameer, vakantie voor alleenstaande ouders
Een van de drie ontwerpen die dit jaar werden genomineerd als baanbrekend concept in architectuur betreft een hotel-resort in Sirmione aan het Gardameer, dat specifiek werd ontworpen voor een-ouder gezinnen of pas gescheiden ouders met kinderen die misschien voor het eerst op vakantie gaan zonder dat beide ouders meegaan. 
Een uitleg over het concept
Gaat Airbnb vakantiehuizen bouwen in Italië?
De Amerikaanse leider op het gebied van homesharing en bed & breakfast heeft duidelijk grote ambities, die veel verder gaan dan kamers verhuren. Twee maanden geleden kondigde het bedrijf nieuwe initiatieven die gericht waren op de zakelijke reismarkt en hierop volgde een bijzonder project dat werd uitgevoerd in Japan. In een kleine Japanse stad Yoshino bouwde Airbnb in 2016 een prachtige wooncomplex wat ze geen vakantiehuis of hotel noemde maar liever een 'Community Centre.'
Interessant verhaal
Winterplezier van zonsopgang tot zonsondergang in Trentino
Het Italiaanse Trentino biedt wintersporters meer waar voor hun geld. Met de Trentino Ski Sunrise start de dag al bij zonsopgang en geniet de wintersporter van de rust op de pistes en de prachtige natuur. Na inspanning in de sneeuw is het tijd voor ontspanning en culinair genieten, waarna de dag kan worden afgesloten met een nachtelijke afdaling onder de sterren.
Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw
Rondreizen in Italië binnenkort in een zelfrijdende hotelkamer?
Stel je voor dat je in de toekomst nooit meer van de weg af zou moeten gaan voor een wc stop of om te tanken onderweg langs de snelweg? Als het aan Steve Lee van het Canadese bedrijf Aprilli Design ligt zou het in het verschiet liggen. Het bedrijf kreeg vorige week van de Amerikaanse Toeristische sector de ´Radical Innovation Award´ , de hoofdprijs voor zijn ontwerp van de Autonoom Rijdende Travel Suite.
Is dit de toekomst?
6 bijzondere hotels in de Italiaanse Alpen
6 bijzondere hotels in de Italiaanse Alpen Aan de voet van de Dolomieten in Alto Adige , bij de Monte Rosa in Piemonte of in het Valle d'Aosta . Wil je ergens bijzonders logeren? Dit zijn dit de hotels die we je voorstellen.
Wil je eens bijzonder slapen?
Lucca Summer Festival 2019
Vanaf het laatste weekend in juni en de hele maand augustus zal het fameuze Lucca Summer Festival plaatsvinden in een van de meest fascinerend plaatsen in Toscane, de vestingstad Lucca, gelegen tussen Florence en de Versilia kust. Nu voor de 21ste maal met internationale topartiesten als Elton John. Ieder jaar komen de festivalgangers toegestroomd uit alle hoeken van de wereld om hun geliefde musici te horen die op het Piazza Napoleone bijeenkomen.

Tickets voor Elton John bestellen
Nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken
Kookboeken zijn voor velen een hobby om aan te schaffen, het lezen van nieuwe recepten geeft inspiratie om een wat nieuws te proberen en de Mediterrane keuken blijft altijd een belangrijke bron. Bovendien lenen deze boeken zich altijd goed om cadeau te geven. Dit zijn enkele van de nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken . Een mooi geschenk voor Italië liefhebbers. We bekijken het nieuwe boek van Ottolenghi ´SIMPEL`, het Pioppi dieet en recepten uit Toscane, Venetië  en de Veneto.
Nu bestellen en op tijd in huis voor de feestdagen
Ga
Uit de NEDERLANDSE PERS
Een zomer in Italië, Het dolce vita van Rik Felderhof. Een reisjournaal door Marjolein Westerterp Op veel verschillende manieren kan je door een stad en een land reizen. Bij mijn studiereizen om content te verzamelen voor nieuwe reisgidsen merkte ik dat […]

2018 is weer voorbij gevlogen. Tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wij zetten de top tien best gelezen artikelen over Italië voor je op een rij. 

Uit de BUITENLANDSE PERS
De ouwe dag begint pas bij 75 zeggen de Italiaanse dokters op een congres.

Ontdek Napoli Sotterranea en de  Basilica San Lorenzo Maggiore in deze mooie fotoreportage.

De pracht van Calabria´s wilde kust, 200 km lang tot het uiterste puntje van de laars aan de Tyrreense zee.
Het plan om de ingestorte brug in Genua in 12 maanden weer op te bouwen, de kosten en wie het gaat doen.
Oscar winnaar, acteur en regisseur Roberto Benigni zegt over de dood van Bernardo Bertolucci's "de grootste onder zijn gelijken, de laatste keizer van de Italiaanse film, heeft ons verlaten".

The story of Maremma wine is being written as we're writing it. Here are three suggestions for snagging your piece of the story right now.

ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN
Boek
Welke wijn te kiezen voor het Kerstdiner? Volg het advies van de kenner en ga met die wetenschap naar je wijnleverancier. De beste wijnen uit de Veneto regio waar Prosecco, Valpolicella en Soave vandaan komen.

Deze Romeinse blogger ging eten bij de Ego Bistrot in Rome. 
Het verschil tussen de diverse Italiaanse bubbels, Prosecco, Lambrusco, Franciacorta, Trentodoc, en Asti Spumante. .

Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Tabloid Title
Tabloids are attention grabbers! They are a great way of promoting primary content. Tabloids are commonly used to display top stories or showcase popular items.
Read More
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser