Insiders tips : Kerstbomen, kerstmarkten, kerstshoppen en onze kerstactie!
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
De Dolcevia Kerstactie!
Lees meer over onze kerstactie voor de renovatie van een 14de eeuws klooster op Capri50% van de opbrengst van onze Dolcevia receptenboeken (inclusief ons speciale Kerstreceptenboek) gaat direct naar het renovatie project! Je kan nog deelnemen, doe het snel, elke donatie, hoe klein ook is welkom.
Wij wensen iedereen heel gezellige  en vooral vrolijke Kerstdagen, er is al genoeg droevigs in te wereld waar we iedere dag mee worden geconfronteerd maar wij laten dat voor een keer buiten staan. We hebben wel een mooie dag verdiend vinden we en hopen dat jullie met ons kunnen genieten van al het goede en lekkers dat Italië ons te bieden heeft.

Alléén maar goed nieuws vandaag!
De

We laten jullie de favoriete recepten van de week zien en hebben er een leuke, vinden we zelf, bijgevoegd speciaal voor de kersttafel. We ontdekken een prachtig gelegen B & B voor wie in het nieuwe jaar ook eventjes vergeten wil worden door telefoon en televisie en de natuur als vriend wil omarmen.
Maar wil je toch naar de stad dan vind je nieuwe wetenswaardigheden over het Colosseum en een museum in Florence dat haar tijd meegaat ook al gaat het over een Renaissance mannen als Leonardo da Vinci en Galileo. Zoek je evenementen dan moet je eens kijken in onze Italie agenda, die elke week wordt bijgewerkt. Het ontwerp voor de nieuwe brug in Genua is klaar en als het goed is kunnen we daar volgend jaar rond deze tijd overheen rijden, hoewel dat Italiaanse optimisme misschien met een kilootje zout moeten worden genomen. Hoe dan ook, allemaal goed nieuws. 

Veel leesplezier en fijne dagen toegewenst!
Buon Natale | Alle tradities, aanbevolen recepten en evenementen
Alles over kerst onder een noemer, van kerstcadeautjes tot de kersttafel. Maar ook mooie plekjes in de sneeuw, wetenswaardigheden en typische gerechten, cakes en aperitiefjes.
Alles over kerst met een Italiaans tintje.
Deliciosisimo : Ragout van konijn met granaatappel en polenta
Dit gerecht met wild konijn of haas is eenvoudig, onvoorstelbaar lekker en erg feestelijk maar je hebt er wat geduld voor nodig. De polenta heeft namelijk tijd nodig om op te stijven zodat je het later gemakkelijk in plekjes kunt snijden.
Porties: 4 Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk Bereidingsduur: 05.00 Voedingswaarde: 500 kcal
Leer hoe eenvoudig dit is
EasyJet start met vluchten naar Genua en Verona in de zomer van 2019
De Italiaanse Riviera en het Gardameer worden in 2019 binnen twee uurtjes bereikbaar. Easyjet lanceert namelijk nieuwe vluchten, nu te boeken vanaf €35,- per enkele reis. Genua wordt vanaf 25 juni tot en met 1 september 2019 elke dinsdag en zondag aangevlogen. Verona krijgt tussen 2 april en 26 oktober 2019 vluchten op dinsdag, donderdag en zaterdag. 
Zoek de goedkoopste vluchten op Skyscanner
Casa Fisolare, parel in het Gran Sasso N.P. bij L´Aquila
Simonetta Caruso is een fotograaf en copywriter die een paar jaar geleden terugkeerde naar het dorp waar ze haar jeugd doorbracht. Capestrano is de plaats van haar jeugd en een terugkerend rustpunt tussen haar veeleisende werk in Rome en Milaan . Een plaats om nieuwe energie op te doen.
Onze nieuwste aanbevolen B & B
Wat waren de 5 recepten waar jullie naar keken deze week?
Deze week waren het vooral de cocktails op basis van prosecco die populair waren, maar ook kleinere hapjes zoals paprika rolletjes. Saltimbocca was van de partij en een lekkere zomerse salade met rucola en pijnboompitten. Voor het feestgebak ging de aandacht naar onze heerlijke chocolade en mascarpone taart.  
Ga naar het receptenboek voor meer tips
Italië Agenda. Evenementen en festivals voor jouw vakantie
Dagelijks bijgewerkt. Een lijst met details over de leukste evenementen, festivals en feesten in Italie. Deze week geupdated of toegevoegd: Sherbeth Festival in Palermo, Couscous fest in San Vito lo Capo, Pizza Village in Napels en de Palio in Siena
Zoek in onze agenda voor Italie
Nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken
Nu ook te bestellen: Het nieuwste Jamie Oliver kookboek over Italie: Jamie kookt Italie 
Kookboeken zijn voor velen een hobby om aan te schaffen, het lezen van nieuwe recepten geeft inspiratie om een wat nieuws te proberen en de Mediterrane keuken blijft altijd een belangrijke bron. Bovendien lenen deze boeken zich altijd goed om cadeau te geven. Dit zijn enkele van de nieuwe kookboeken uit de Italiaanse keuken . Een mooi geschenk voor Italië liefhebbers. We bekijken het nieuwe boek van Ottolenghi ´SIMPEL`, het Pioppi dieet en recepten uit Toscane, Venetië  en de Veneto.
Nu bestellen en dit jaar nog in huis!
Ga
Uit de NEDERLANDSE PERS
Nieuw museum vertelt de historie van het Colosseum - DitIsItalie.nl
Het Colosseum is het meest geliefde monument op aarde, schreven de Italiaanse kranten eerder deze week trots. Op een door TripAdvisor gepubliceerde lijst staat het symbool van Rome inderdaad wereldwijd nummer 1 met in totaal

Lees meer
Il paese bianco di magia – Claudio Baglioni – Ciao tutti – ontdekkingsblog door Italië
Op deze vrijdag voor kerst deelt Manuela een prachtig winterwonderlandlied: Il paese bianco di magia

Download hier het liedje
Uit de BUITENLANDSE PERS
Why Italian environmentalists want you to buy Sardinia's dunes - The Local
Te koop: Duinen, weinig gebruikt, honderden jaren oud, eenmalig! Een advertentie als dit voor de duinen van Chia zal je niet makkelijk vinden, toch zijn er al kopers. 

Ga verder
The Man Who Brought Leonardo and Galileo Into the 21st Century - The New York Times
Paolo Galluzzi directeur van Galileo museum in Florence bracht deze twee genieen de 21ste eeuw binnen. Een interview. 

Lees verder
A Very Milanese Christmas - Italy Travel and Life | Italy Travel and Life
Over Kerst in Milaan door de 'Italy Travel and Life Blog'.
Lees meer
La Tavola Marche: Book the Farmhouse in Italy! Includes Private Chef, Cooking Classes, Garden & Pool!
 Whether you’re planning a big  family reunion , a  dream wedding ,  birthday celebration ,  yoga retreat, cooking holiday  or just ...

Meer weten over deze boerderij
Renzo Piano Design Will Replace Collapsed Bridge in Genoa - The New York Times
Het ontwerp van de in Genua geboren architect Renzo Piano voor de nieuwe brug die de ingestorte Morandi brug zal vervangen zal 43 lampen tellen, een voor elk slachtoffer.

Het nieuwe ontwerp
ITALIAANSE GASTRONOMIE EN WIJN
Boek
The Miracle of the Strawberry Tree | Wandering Italy
Wie kent deze vrucht, die niet lekker maar wel erg gezond is. 
Hier meer over de aardbeiboom
Kerstactie voor de renovatie van de Certosa van Capri
Dolcevia.com helpt met de opbrengst van de verkoop van de Dolcevia Receptenboeken (inclusief het Kerstreceptenboek, heel leuk als geschenk!) mee aan de renovatie van dit 14de eeuwse klooster van San Giacomo op het eiland Capri. 
50% van de opbrengst gaat direct naar het goede doel. Voor elk receptenboek wat je gaat downloaden bepaal je zelf de prijs die je ervoor betalen wil.
Help de renovatie van dit prachtige klooster
Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Ons Italie nieuws kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Wat we volgende week gaan doen is nog een verrassing, maar zal zeker niet teleurstellen!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser