2019 hebben we naar behoren ingeluid met bubbels en knallen, toch gooiden de internet demonen roet in het eten!
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Een nieuwe frisse start en tientallen plannen, zo gingen we het nieuwe jaar 2019 in. Plus een belofte aan onze lezers: nog meer leuke plekjes om te ontdekken, nog mooiere foto´s en nog meer interessant nieuws in columns, artikelen en reportages uit het steeds weer verrassend Italie.
Alleen... dit is Italie, verzuchten we dan..., als alles niet gaat volgens plan. Onze eerste nieuwsbrief van 2019 werd te laat verzonden omdat Vodafone (in ons geval) er een stokje voor stak, in hun wijsheid vonden ze dat de snelheid van onze verbinding op zondag tot bijna 0 moest worden teruggedraaid. Vandaag zijn ze gelukkig weer present, maar het resultaat is dat we onze trouwe lezers gisteren moesten teleurstellen.
Matera is de culturele hoofdstad van Europa en wij zullen er dit jaar zeker een aantal malen aandacht aan schenken. Maar vandaag gaat het over Craco, een ghost town vlak bij Matera.
Er is heel wat witte poedersuiker gedumpt in Zuid Tirol, Aosta en de Melkweg deze week, en voor de liefhebbers hebben we drie plaatsjes bezocht die je gemakkelijk voor een weekeindje kan bezoeken om de grauwsluier te verwisselen met stralend wit (nee, dit is geen wasmiddel advertentie) en een azuurblauwe lucht.
Puglia is nog steeds een bestemming met voorkeurstip, we gaan het hebben over Fasano, waar we inmiddels al heel wat uurtjes hebben doorgebracht in de afgelopen jaren.  
Elisabeth Jane Bertrand - Dolcevia.com
De
3 skibestemmingen in Italie voor een lang weekend of mini-break
Zoek je een gezellige skibestemming voor een midweek of een lang weekend in Italie zonder dat je in de auto moet stappen? Dit zijn 3 ski en wintersportbestemmingen met een gastronomisch tintje die je binnen enkele uurtjes kunt bereiken met een vlucht vanuit Nederland of België. Wie een klein budget heeft kan in Italie beter eten en logeren dan waar dan ook en de skipassen zijn heel democratisch geprijsd. Met tips voor slapen en eten!
3 Sneeuwbestemmingen die je in een weekend kan doen
Craco, het dorp van de eeuwige stilte
Het was nog vroeg in de zomer en de strand etablissementen in Basilicata vertoonden nog weinig leven zelfs al was het prachtig warm weer en de hemel stralend blauw. Iemand zei “Craco” en of we daar wel eens van gehoord hadden. Nee dus. Vervolgens vouwden we ons weer netjes terug in het minibusje en daar gingen we van Metaponto het achterland in.
Hoe wat en waar over Craco
Verrassend Fasano in Puglia
De Romeinse dichter Horatius schreef al over Egnazia, die zoals hij zei ´costruita sulle acque tempestose´, oftewel (erg) vrij vertaald zoiets wil zeggen als ´ontworsteld aan de wilde golven van de zee´. Al vroeg in de ochtend lopen we over de archeologische opgravingen van de toenmalige handelsstad, nu weggeborgen tussen boerderijen en olijfbomen maar wel met uitzicht over de azuurblauwe Adriatische zee. Een levendige stad moet het zijn geweest in de Romeinse tijd, gelegen bij wat nu Fasano is, tussen Bari en Brindisi aan de belangrijke verbindingsweg naar Rome .
Alles wat je moet weten over Fasano en omstreken
Tips voor Parco Nazionale del Gran Paradiso, Val D'Aosta
 Het is het oudste nationaal park en herinnert nog aan de tijd dat Italië een koninkrijk was. In de tijd van Victor Emmanuel II, die het als een koninklijk jacht domein gebruikte, werd het park voornamelijk gebruikt om op de steenbok te jagen. Tips voor een bezoek aan een van de mooiste Nationale Parken, Gran Paradiso, wat te doen, waar te verblijven en de beste tijd van het jaar,

Ontdek de Aosta vallei
Ga
Sicilian mayor defies Salvini on residency terms for migrants
Leoluca Orlando, mayor of Palermo, has ordered the local registry office to ignore a new clause in the so-called 'decreto sicurezza' that would deny migrants the right to apply for full residency after two-year asylum stays. 

Lees meer over de linkse burgemeester van Palermo
6 bezienswaardigheden in Palermo
6 van onze favoriete bezienswaardigheden in Palermo. Dit zijn volgens de redactie van Dolcevia.com de beste toeristische hoogtepunten.

Ontdek Palermo, de stad van Leoluca Orlando
Canaletto stars at Venice Palazzo Ducale
The 1700s in Venice, with its light and shade, will be on display at an exhibit to be held at Palazzo Ducale that will focus on an extraordinary century for art with Giovanni Antonio Canaletto as the absolute star. 

Een expositie om te gaan zien
Venetië | Nostalgie in hotel Cipriani, Lalique, Oriënt Express
Dromen kan altijd. Zo droom ik nog wel eens van een reis naar Venetië per trein gepaard aan een verblijf in een van die tot de verbeelding sprekende palazzo’s aan het Gran Canal. In een zwarte avondjurk aan de bar met een lang sigarettenpijpje in de ene hand en een Bellini in de andere. En natuurlijk zo’n 20 jaar jonger en 20 kilo lichter. 
Meedromen? Klik hier.
Boek
The scent of Venice in Palazzo Mocenigo
The Museum of Perfume, inside Palazzo Mocenigo in the Santa Croce Sestiere, is one of Venice’s most wonderful surprises. 

De moeite waard als je in Venetië bent
Italië Agenda. Evenementen en festivals voor jouw vakantie
Dagelijks bijgewerkt. Een lijst met details over de leukste evenementen, festivals en feesten in Italie. Deze week geupdated of toegevoegd: Sherbeth Festival in Palermo, Couscous fest in San Vito lo Capo, Pizza Village in Napels en de Palio in Siena
Zoek in onze agenda voor Italie
Kerstactie voor de renovatie van de Certosa van Capri
Dolcevia.com helpt met de opbrengst van de verkoop van de Dolcevia Receptenboeken (inclusief het Kerstreceptenboek, heel leuk als geschenk!) mee aan de renovatie van dit 14de eeuwse klooster van San Giacomo op het eiland Capri. 
50% van de opbrengst gaat direct naar het goede doel. Voor elk receptenboek wat je gaat downloaden bepaal je zelf de prijs die je ervoor betalen wil.
Help de renovatie van dit prachtige klooster
Er is op Amazon een prachtige winkel met de beste gastronomische Made in Italy producten die ook naar Nederland en Belgie verstuurt zonder hoge verzendkosten. Zoek je Pasta van Felicetti, een goede Ligurische olijfolie of een de beste Limoncello. Bestel dan voor de feestdagen de delicatessen uit de winkel van Made in Italy
Het Italie nieuws van Dolcevia.com kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser