Goed nieuws uit Italie: voor reizigers, levensgenieters en Italie liefhebbers
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Het Goede Nieuws uit Italie komt weer met een dagje vertraging maar we hebben een heel bijzondere uitgave en dat vergde gewoon wat meer tijd dan we ervoor hadden gepland.  Ik lijd de laatste tijd aan lentekriebels en met het mooie weer valt het niet mee om je te verdiepen in winterbestemmingen, al met al is het resultaat toch een prachtig artikel over het Nationaal Park van Stelvio in Noord Italie met veel aandacht voor de winter maar met een kijkje op het zomerseizoen. Mis het zeker niet want de foto's van het park zijn erg verleidelijk    
Onze
Deze week ook aandacht voor onze favoriete FOOD beurs:  Pitti TASTE, de food fair vindt plaats van 9-11 maart voor maar liefst de 14de keer, plaats van handeling centrum Florence.  Een beste reden om een weekend citytrip te organiseren, zoiets wil je niet missen. 

Wie het perfecte strand zoekt kan deze maand terecht op onze homepage, we hebben onze beste reisverhalen verzameld over strandvakantie bestemmingen (op mobiel adviseer ik je een kijkje te nemen op onze nieuwe verzamel pagina met artikels over stranden).

Er zijn deze week natuurlijk nog meer aanraders voor de mooiste SLOW vakantiebestemmingen. Lees gerust verder...

Tot volgende week!
Elisabeth Jane Bertrand - Dolcevia.com

De
Cagliari en het zuiden van Sardinië
Vergis je niet, Sardinië is een groot eiland en je ontkomt er niet aan om keuzes te moeten maken uit de vele prachtige landschappen en interessante dorpen en steden. De suggesties die hieronder worden gegeven zijn precies wat het zijn: suggesties; maar de hoogtepunten die we beschrijven raken wel wat Zuid-Sardinië zo uniek maakt.
Dit unieke eiland heeft meer dan Ollolai
Het Stelvio Nationaal Park in Noord Italie
Dit artikel gaat zowel over winter als zomerbestemmingen. We bekijken het park vanuit de regio Lombardije én vanaf Trentino. De foto's zijn werkelijk schitterend en er zitten ook verschillende hotel aanraders bij die je waarschijnlijk nog niet kent maar die zij fantastisch vinden. 

Ongerepte natuur in zomer en winter is het ontdekken waard
Maart - Pitti TASTE in Florence
Een uniek gastronomisch evenement wat ieder jaar plaats neemt in het centrum van Florence. Een unieke food beurs voor de échte liefhebber van Italiaans eten.

Ontdek deze beurs nu!
This interactive map will guide you on an Ancient Rome road trip of Italy
Een interactieve kaart van die goed van pas kan omen als je van plan bent te ontdekken wat de oude Romeinen ons hebben achtergelaten in het hedendaagse Rome.

Rome en meer
Stranden en strandbestemmingen in Italie
Nieuws over de mooiste stranden van Italië, reisreportages een aanraders voor de mooiste stranden zoals die van Sardinië, Sicilië en Puglia langs de Salento.
Ontdek deze nieuwe pagina op Dolcevia
Aanraders voor een verblijf in de provincie Catania
Echt onze beste tips! Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse zee en voor velen die het al kennen, een plek om verliefd op te worden. Voor hen die er nog niet eerder geweest zijn hebben we de beste accommodatie voor de beste prijs uitgezocht in de provincie van Catania .
Hoteltips voor oost Sicilie
Lustful legends at the Toblino Castle
In piccolo schiereilandje in een piccolo meertje van de zelfde naam in de provincie Trento. Romantisch Castello Toblino is een geliefde bestemming in de alpen met torens en eeuwenoude vestingmuren. 
Romantiek In Trentino
Alberonero: the shape of color
"86 +73" is een project voor stadsvernieuwing door middel van artistieke en culturele processen ontworpen door de Milanese ontwerper Alberonero en gemaakt voor Periferica op Sicilie. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Viavai, een organisatie die kunstenaars ondersteunt die hun werk gebruiken om verhalen te vertellen over de plaatsen waar ze wonen en verffabrikant Linvea. Periferica ligt in Mazara del Vallo, iets ten zuiden van Trapani. Het hele project bestaat uit meerdere creaties die te zien zijn in de plaats en wordt ondersteund door de International Summer School of Architecture, Art & Design.
Voor design liefhebbers
Vakantiepark Riva Nuova, voeten in het zand van het Adriatische strand
We schrijven niet vaak over een camping of een vakantiepark, maar toen ik er naar gevraagd werd, herinnerde ik me de tijd dat mijn kinderen klein waren en hoe die er altijd naar uitzagen om een weekend of een week te verblijven in een (voor hun) oneindig recreatiegebied, waar water een hoofdrol kreeg en waar ze overal veilig konden spelen zonder dat wij er als ouders perse bij hoefden te staan.

Een mooi vakantie idee voor familie´s
Pensieri in Viaggio: Merano in inverno: un incanto
Een lofzang op Merano in de winter, een fotoserie!
Bekijk ze hier
Meet the mad monk of Florence, the man behind Italy's Bonfire of the Vanities
De monnik Girolamo Savonarola predikte hel en verdoemenis in Florence als de inwoners niet van hun ijdelheden afzagen. Dus besloten de Florentijnen op 7 februari 1497 dat veel van hun aardse bezittingen de weg naar de hel plaveiden. Vandaar dat alles op straat belandde, schilderijen, juwelen, kleding en kunst, alles ging de deur uit. De dag kreeg de naam ´Vreugdevuur van de ijdelheden´ mee. Savonarola werd later gezien als een van de voorlopers van de Hervorming.   
Wie was de gekke monnik van Florence
The Most Instagrammable Spots in Rome - An American in Rome
De mooiste plekje van Rome op Instagram.

Rome foto´s
We hebben nog niet erg veel volgers maar eerlijk zijn we laatbloeiers wat Instagram betreft maar volg ons! 
De stand van vandaag: vandaag 279 (vorige week) 248 Followers, 56 Posts - See Instagram photos and videos from Dolcevia.com (@dolcevia.com.italy)

Ga
Tips voor overnachten in Italië op een Agriturismo
Italie | Verblijf in agriturismo, boerderij, B en B, appartementen of kleine hotels. Landelijk gelegen of historisch gebouw in toeristische steden.

Op zoek naar een B & B of agriturismo, bijna 200 adressen
Italië Agenda. Evenementen en festivals voor jouw vakantie
Dagelijks bijgewerkt. Een lijst met details over de leukste evenementen, festivals en feesten in Italie. Deze week geupdated of toegevoegd: Sherbeth Festival in Palermo, Couscous fest in San Vito lo Capo, Pizza Village in Napels en de Palio in Siena
Zoek in onze agenda voor Italie
Het Italie nieuws van Dolcevia.com kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser