O.m. Een nieuwe B&B in Marche, alles over de beurs TASTE in Florence en foto´s van het carnaval.
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
Om te beginnen kan ik melden dat de pup die we vorig weekend in Milaan ophaalden van een verlegen, schuchter beestje inmiddels goed is geïntegreerd en dat geen schoen of sok meer veilig voor haar is. Ook een lekker hapje van het aanrecht pikken gaat haar goed zodat we haar zo af en toe al boos moeten toespreken. 
Op
De Made-in-Italy producten, die met dit logo worden geëxporteerd doen het uitzonderlijk goed in de wereld, deelt de organisatie voor groenten en fruit mee, een flinke stijging van 80% in 2018. De beurs TASTE in Florence gaat hier goed op inspelen en je zal lezen dat er diverse nieuwe ´oude´ producenten deelnemen dit jaar. Deze nieuwsbrief staat dan ook een beetje in het teken van de Italiaanse gastronomie, waarbij ook nieuwe recepten.
Stapreizen
In Milaan werd de mode gepresenteerd en in Venetië en Viareggio ging het carnaval van start, mooie fotoreportages hieronder.

Op een geheel andere noot, hebben we aandacht gegeven aan de schandalen die Italië bezighouden met betrekking tot het klooster van Trisulti, dat (met een, naar men zegt hoop smeergeld,) in handen is gekomen van de ultra rechtse beweging van Steve Bannon, we hebben er nog wat achtergrond verhalen bij gevonden.

Tot volgende week!
Elisabeth Jane Bertrand - Dolcevia.com

TASTE in Florence, proeven van ambachtelijk Italie
Het Italiaans gastronomisch erfgoed houdt nooit op mij te verbazen. Het bestaat uit traditionele producten en geheime recepten die generatie op generatie worden overgedragen. Op TASTE worden dit jaar, voor de eerste keer, een reeks historische bedrijven en merken getoond die hebben gekozen voor vernieuwing maar die toch trouw bleven aan hun tradities. TASTE vindt plaats van 9 tot 11 maart in STAZIONE LEOPOLDA Viale Fratelli Rosselli 5, Florence . Oude families hebben hun geheimen
Wanneer en waar in Florence
Spaghetti ´mbriachi, een recept uit de Castelli Romani
Porties: 4 - Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk 
Een pastagerecht in ingekookte rode wijn en schapenkaas uit de Castelli Romani. Een recept voor een simpele en verrukkelijke pasta geven die hier vandaan komt. De naam van dit gerecht is in lokaal dialect, maar heet ook wel Spaghetti ubriachi, en betekent zoiets als verdronken spaghetti of misschien is het beter om het dronken spaghetti te noemen.
Wat te doen met een overgebleven halve fles rode wijn
B & B Borgo Crispiero, een piccolo dorpje in Marche
Wellicht de mooiste nieuwkomer in 2018 is Borgo Crispiero, ooit een gehucht bestaande uit 4 boerderijen die dateren van de vroege jaren van de 20ste eeuw maar werden om welke reden dan ook verlaten en raakte daarna in verval. Wat de nieuwe eigenaars hiermee gedaan hebben (hoewel zij hun creatieve architect de schuld geven), is niets minder dan een wonder.
Kijk hier hoe je er komt
Een leuke Agriturismo op het eiland Sardinië? Dit zijn onze aanraders.
De situatie op Sardinie met betrekking tot Agriturismi is wat anders in vergelijking met het vasteland van Italie. Ten eerste, we zijn beter eerlijk hierover, er zijn er veel, maar qua kwaliteit ligt het niveau echt onder wat je bijvoorbeeld in Toscane zou kunnen vinden. Je moet in je achterhoofd houden dat buiten de kuststreek in het noordoosten de rest van het  eiland eigenlijk erg arm is en de infrastructuur niet al te best. Je vindt er wel veel, maar meestal te eenvoudig en niet aantrekkelijk voor de vakantieganger.  

Bekijk onze lijst met aanraders
IN PHOTOS: Venice Carnival 2019 begins with a giant floating rat and tributes to the moon - The Local
Het carnaval van Venetië opende in de typische extravagantie dat we van het feest gewend zijn, duizenden bezoekers verzamelden zich om de optocht op het water te zien. Een serie van de beste foto´s van de optocht die in het teken stond van ´Het is allemaal de schuld van de maan´ (Tutta colpa  della Luna) 
Foto´s van de regatta
The Best of Milan Fashion Week, in Pictures - The New York Times
De NYT maakte een foto reportage van de hoogtepunten in Milaan
Bekijk ze hier
The Design Museum: creativity and excellence by design
Als het nieuwe Design Museum in Milaan opengaat wordt het de grootste collectie van hedendaags industriele ontwerpen van Europa. Onder meeer samengesteld met het historisch archief van ADI, een verzameling van 60 jaar Italiaans design. 
Meer over de opening en het museum
Claudia's Feast: Lunch at Agritourismo Parco dei Cimini near Viterbo - An American in Rome
De bekende Italie blogger gaat op bezoek bij een agriturismo in Viterbo en proeft een authentieke gerecht uit de streekkeuken een uurtje ten noorden van Rome.
Lekker eten in Viterbo
Fendi at Milan fashion week: a memorial to Karl Lagerfeld | Fashion | The Guardian
Silvia Fendi eert Lagerfeld’s een mode liefde van 54 jaar voor de Italiaanse mode

Meer foto´s
Italy's 6 most luxurious hotels and their cheaper alternatives
Denk je ooit wel eens, was er maar een ietsje minder beroemd hotel, maar dat er toch veel op lijkt. Dit zijn de 6 meest luxueuze hotels van Italie en hun iets minder prijzige alternatief.
Hier vind je het uit
De
In dit oude Italiaanse klooster vestigt Steve Bannon zijn gladiatorenschool voor populisten
In een klooster in Italië, het ‘centrum van het politieke universum’, wil Steve Bannon de gladiatoren opleiden van de wereldwijde populistische opstand die hij nastreeft. De rechterhand van de oud-spindoctor van Trump leidt rond. 
Lees de reportage van Jari van der Ploeg in de Volkskrant
The scandal of the Certosa di Trisulti ended up in the hands of the sovereign right wing
Het hele verhaal opgetekend door een Italiaanse journalist die het van begin tot einde heeft gevolgd en aanwezig was op de diverse hoorzittingen waar de dubieuze beslissingen werden genomen. 

Een spannend verhaal
An Italian Expose Documents Moscow Money Allegedly Funding Italy's Far-Right Salvini
Vladimir Putin zou $3 miljoen aan smeergeld betaald hebben aan de extreem rechtse vice premier Matteo Salvini bij de aankoop van diesel olie om de Europese verkiezingen te beïnvloeden ten gunste van Russisch gezinde politieke partijen.
Lees meer
Denk
A G E N D A P U N T E N
Een uniek gastronomisch evenement wat ieder jaar plaats neemt in het centrum van Florence. Een unieke food beurs voor de échte liefhebber van Italiaans eten.

Cibus International Food Exhibition in Parma, is de belangrijkste beurs op het gebied van de agrarische voedsel sector in Italie.

Dagelijks bijgewerkt. Een lijst met details over de leukste evenementen, festivals en feesten in Italie. Deze week geupdated of toegevoegd: Sherbeth Festival in Palermo, Couscous fest in San Vito lo Capo, Pizza Village in Napels en de Palio in Siena
Het Italie nieuws van Dolcevia.com kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!
Redactie Dolcevia.com · 340 S. Lemon Ave, #5156 · Walnut CA 91789 · USA
Unsubscribe | View in browser