Zonder flip flops in Chiavari en op het balkon van Marche de zee en de sneeuwbedekte berg gezien. Anja´s Maria heeft een eigen kerk op Sicilië. Tickets voor Andrea Bocelli anyone?
B U O N G I O R N O - B U O N A S E R A
We hebben weer heel wat afgelopen deze week en het verslag van ons ondernemen lees je hier. We zijn in Chiavari geweest aan de Italiaanse Riviera, een plaats waar ik al jaren voorbij rijdt op weg naar het zuiden, maar nu een speciale dag van gemaakt en veel ontdekt wat ik nog niet wist, bijvoorbeeld dat de Ligurianen letterlijk een uur buiten staan te wachten voor een tafel in een van de vier beste restaurants van het stadje. 

Iets wat de trattoria een deur verder met lede ogen moet aanzien. Want hij heeft tafels over. Maar goed, het toeristenseizoen is nog niet begonnen en dan haalt hij de achterstand wel weer in, denk ik zo.

Stapreizen
Ook het Balkon van de Marche hebben we beklommen en ook daar een hoop ontdekt dat we nog niet wisten, op bezoek bij een molenaar die de molenstenen al bijna 700 jaar laat malen, hij en zijn voorvaders dan. Ook bij een marihuana teler en een kersensap producent (niet dezelfde) op bezoek geweest. Allebei, zeer gezond heb ik me laten vertellen

Hoe dan ook, een druk weekje, maar een schat aan nieuwe indrukken en nieuwe foto´s. Ik hoop dat u mee geniet. 

Elisabeth Jane Bertrand  van Dolcevia.com
Waarom is Chiavari een van de leukste dorpen aan de Italiaanse Riviera?
Chiavari is een kustplaats aan de Italiaanse Riviera met lange stranden, het pittoreske en bruisende plaatsje ligt tussen de van wilde tijm geurende Ligurische heuvels en de golf van Tigullio en heeft een vrij rechte kustlijn met mooie stranden en een jachthaven. De plaats dankt haar groei aan de vruchtbare grond van de monding van de rivier de Entella en ligt smak in het midden tussen het Portofino Pennisula en Sestri Levante . Het resultaat zijn overvloedige olijfgaarden en bloemenkwekers. Het strand en de boulevard worden omzoomd met wuivende palmbomen en een mooie promenade. Muziek, evenementen, antiekmarkten en trendy cafés en bistro's 
Bekijk de foto´s en onze tips voor eten en slapen
Cingoli, het balkon van Marche
Op een hoog punt in Marche ligt eeuwenoude stadje Cingoli, ook wel het balkon van Marche genoemd omdat je van hier af een panoramisch uitzicht hebt, tussen de bergen in het westen en de Adriatische zee in het oosten. Een ideaal punt dus om naar alle kanten uit te zwerven en zowel de zee als de bergen liefhebbers in de familie tevreden te stellen.

Ontdek dit plaatsje en wat het te bieden heeft
Maria in Perdas de Fogu
Anja Klein Wassink woont de helft van het jaar op Sardinië , waar ze een huisje heeft in de plaats San Vito ongeveer 45 km ten noordoosten van Cagliari. Ze vertelt graag over haar avonturen en ontmoetingen. Zoals ze stilletjes een nieuw tehuis zocht en vond voor haar Mariabeeld en dat door de dorpsbewoners wellicht als een wonder werd beschouwd. In ieder geval bracht het nieuw leven in een oud kapelletje. 
Anja geeft haar Maria een eigen kerk
Andrea Bocelli in Concert in Taormina
Extra ingelast concert met Andrea Bocelli op 31 augustus 2019. Het concert op 30 augustus was al snel uitverkocht. Gelukkig is er een extra concertdag ingelast, zodat de fans alsnog tickets kunnen kopen voor het concert.

Hoe, wat, waar en hoeveel
Denk
B U I T E N L A N D S E P E R S
The Top City to Visit in 2019, 5 Luxury Wine Resorts in Italy and More
Forbes Life bezocht 5 luxe wijn resorts in Italie. 
Lees meer
Stop trekking in flip flops, Italy’s Cinque Terre begs tourists - The Local
Voor wie het nog niet wist, wandelen op flip flops in nationale parken, is niet aan te bevelen (naaldhakken trouwens ook niet), Dus wees gewaarschuwd. 
Hoeveel boete krijg je in Cinque Terre?
Woman hired Sicilian mafia hitmen to kill ex-lover, say police | World news | The Guardian
Ja hoor het gebeurt nog steeds, Wie denkt er nu dat je er nog mee kunt wegkomen, het ingieten in cement is echt niet meer van deze tijd. 
Lees er maar meer over
The Story Of Maremma: Exploring The Other Side Of Tuscany
Ontdek de andere kant van Toscane. De wijnen uit de Maremma beginnen naam te maken. 3 suggesties om de wijn uit deze streek uit te proberen.
Ontdek ze hier
Genoa Bridge Collapse Throws Harsh Light on Benettons’ Highway Billions - The New York Times
Het verhaal van de familie Benetton, hoe een truitjes in alle kleuren fabrikant bij de Autostrada belandde en vragen moet beantwoorden over grote winsten een slecht overzicht op onderhoud. Met als gevolg de ramp met de Genuase brug.   
Het achtergrond verhaal
Watch: New Costa Venezia cruise ship built for Chinese market will carry over 5,200 guests | Euronews
Het is bijna niet te geloven, maar juist een Italiaanse cruise maatschappij lanceert een gigantisch nieuw cruiseschip dat maar liefst 5200 passagiers kan vervoeren, met nota bene de naam Costa Venezia. Denk eens wat dat betekent voor een stad als Venetië. Het schip is gericht op vooral de Chinese markt. 

Wil je echt nog meer weten?
A G E N D A P U N T E N

Een uniek evenement is het grootste Romeins historisch evenement van de stad Rome. De Natale (Kerst) van Rome neemt plaats tussen 19 en 21 april.

Cibus International Food Exhibition in Parma, is de belangrijkste beurs op het gebied van de agrarische voedsel sector in Italie.

De grote meubelbeurs van Milaan, de Salone di Mobile, wordt gehouden van 17 - 22 april  Dit is de grootste beurs ter wereld op het gebied van interieur, vaste

Jaarlijks Artisjokken festival in het centrum van de stad Ladispoli, waar de Romaanse (grote bollen) artisjokken vandaan komen.

Het weer tijd om de glazen te klinken voor een nieuwe editie van VinItaly in Verona. De grootse ontmoetingsplaats voor wijnhandelaren en de Italiaanse wijn

Dagelijks bijgewerkt. Een lijst met details over de leukste evenementen, festivals en feesten in Italie. Deze week geupdated of toegevoegd: Sherbeth Festival in Palermo, Couscous fest in San Vito lo Capo, Pizza Village in Napels en de Palio in Siena
Het Italie nieuws van Dolcevia.com kan je ook volgen via de volgende links : volg ons nu!